Prima mea experienţă online cu hăinuţe ca noi pentru copii

haine copii vara

De când cu mămicia, am adunat o grămadă de hăinuţe de copil. Hăinuţe pe care fiul meu le-a purtat mai mult sau mai puţin. Copiii cresc repede, prea repede aş spune. Parcă acum eram la stadiul de body-uri, bluze şi pantaloni mărimea 62-68. Parcă de fiecare dată când căutam haine potrivite pentru categoria noastră de vârstă, nu găseam atât cât mi-aş fi dorit. Ca să nu mai zic de faptul că piaţa este dominată de articolele vestimentare pentru fetiţe.

Hăinuţe pentru pitici.

Noi sau second?

Ei bine, vreau să spun că nu sunt o puritană în acest sens. Am avut haine de toate tipurile şi culorile. Nou-nouţe de la noi şi din străinătate, de outlet, second. Au fost cazuri că a purtat de câteva ori la rând bluze second, în timp ce uitam de cele noi. Le redescopeream când deja era prea târziu…ca etapă. Până la urmă, toate ajungeau în aceeaşi plasă de haine depăşite, crescute. Cum să le arunc?! Nu mă lasă inima.

Dacă intru într-un outlet, prea puţin mă interesează dacă un produs care m-a cucerit are sau nu etichetă. La fel, pentru un second-hand premium, dacă mă conving aspectul şi calitatea, faptul că produsul a mai fost purtat anterior de un alt copilaş nu reprezintă un inconvenient.

Cum de? Păi, hainele se spală…maşinile performante din ziua de azi şi detergenţii fac minuni. De ce să dau 60 de lei pe o bluză de un sezon, o etapă, când pot să dau 20 de lei pe acelaşi gen de produs? Că a mai fost purtat? Prea puţin contează. Noi le mai numim şi „haine de frecat” sau de tăvălit.

Dar cum fac selecţia în ceea ce priveşte calitatea? Cum decid dacă îi cumpăr copilului meu o haină nu tocmai nouă.

Aspectul

Îţi dai seama de gradul de uzură de cum ai pus mâna pe un articol vestimentar. Dacă e scămoşat, are pete sau e agăţat ori chiar rupt, în faţa mea nu are nicio şansă. Analizez foarte bine înainte de pune în coş. Oricât de tare m-ar tenta designul sau preţul, nu fac astfel de compromisuri pentru haine al căror aspect este evident unul uzat.

Eticheta interioară

Eticheta interioară este unul dintre primii factori în alegerea unui articol vestimentar nu tocmai nou. Asta după ce m-a convins aspectul general. Este un truc preluat de la soacra mea. Dacă pe eticheta aceea interioară unde apar tipul ţesăturii şi instrucţiuni de spălare scrisul este şters, înseamnă că haina a fost spălată şi prespălată de mult prea multe ori. Cu alte cuvinte, folosită, poate timp îndelungat. Însă, la hainele second de calitate premium, eticheta poate să arate exact ca în cazul unui produs nou: fără urme. Trebuie doar să verifici. Este un aspect pe care eu, personal, îl verific în proporţie de 100%, chiar şi dacă nu este vorba de SH. Pentru că mă interesează întotdeauna şi materialul.

Brandul

Da, este şi acesta un criteriu de care ţin cont, deşi nu unul prioritar. Şi nu e snobism, da, îmi plac hainele de brand, le prefer. Dacă am dat de o hăinuţă care arată în stare foarte bună, are preţ accesibil şi mai poartă şi o marcă gen Zara, H&M, consider că achiziţia va fi una super-nimerită. De ce marca, brandul!? Pentru că nu o dată am realizat că printre produsele mărcilor celebre chiar sunt din acelea care oferă şi altceva decât un nume de brand sonor. Oferă calitate de lungă durată. Iar de acest lucru îmi dau seama după multiple purtări şi spălări care nu afectează ţesătura, cusăturile etc. Iar dacă cei mici nu ar trece atât de repede de la 92 la 104 sa zic, ah ce minunat ar fi!

Prima mea comandă cu hăinuţe de pe KiDlet.ro

Haine copii de vară

KidLet.ro este un magazin online, de tip outlet, care comercializează haine pentru copii de toate vârstele. Recent am plasat şi eu prima mea comandă. Am zis să fie tricouri şi pantaloni scurţi pentru vara care se apropie.

DE CE KiDlet?

Varietatea de produse şi mărci

Preţurile accesibile, adesea reduse

Categorisirea pe tip de calitate

Calitatea la KidLet.ro se împarte în:

produse noi cu etichetă

produse noi fără etichetă

produse ca noi

aproape noi

calitate foarte bună

calitate bună

Tricouri şi pantaloni ca noi din bumbac 100%

Eu am selectat produse din categoria de calitate „ca nou”. Am mers numai pe bumbac şi pe imprimeuri vesele, culori deschise, chiar dacă am băieţel. Ador când am de unde alege şi când îmi ia timp să fac asta.

Nu mare mi-a fost mirarea ca la o zi de la plasarea comenzii să primesc un colet cu produse atent împăturite, care miroseau frumos, erau călcate. Dacă ar fi avut etichetă, probabil nici nu mi-aş fi dat seama că sunt din categoria purtate (cu mici excepţii, fineţuri). Toate au costat 200 RON. Sunt 13 bucăţi.

haine copii de vară
haine copii de vară
haine copii de vară
haine copii de vară

Am ales măsura 110 cu toate că avem doar 3 ani jumate. Am decis să mă orientez după filtrul de mărime, şi nu după cel de vârstă. Pentru că, din ce am observat eu, majoritatea hainelor măsura 104 din dotare (potrivite la 3-4 ani, teoretic) îmi par cam fixe pe băieţelul meu. Le creşte mult prea repede, cu alte cuvinte. Paradoxal, că nu suntem deloc făcuţi, şi oricum… prefer haine mai lejere, mai ales că vine sezonul cald. Iar dacă le vom purta şi la anul, cu atât mai bine. Sper din suflet să se comporte bine atât la „frecat”, cât şi la spălat ;-).

Ca recomandare în alegerea măsurii potrivite, pe pagina fiecărui produs găsiţi indicaţii referitoare la măsuri şi măsurători. În caz de o eventuală comandă, dacă nu sunteţi convinşi exact de mărime, e util să aruncaţi un ochi.

Mă declar mulţumită de absolut tot ce am comandat. De 200 lei am luat atâtea chestii… Sigur nu va fi ultima comandă de acest gen, mai ales că timpul meu pentru a umbla prin magazinele fizice este atât de limitat.

În afară de calitate aferentă şi preţuri, mai ţin cont şi de profesionalismul oamenilor şi de modul, a se înţelege respectul, în care sunt tratată ca şi client. Şi vă garantez că aici e de bine, e de foarte bine.

Apropo, ce spuneţi de hainele de vară ale băieţelului meu?

Voi aţi mai auzit până acum de KiDlet.ro?

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

    eu recunosc ca nu am avut inca tupeu sa comand si din produsele SH de pe site, dar am luat din cele noi si sunt incantata de raportul calitate-pret al produsele comandate. Si, vorba ta, de 200 de lei, chiar iei destule, nu cum ar fi daca te-ai duce la Zara in Mall. Acolo nu ti-ar ajunge decat de un tricou si o pereche de colanti.

Leave a Reply