Parfumul oriental – un mix de mister, senzualitate și profunzime –

Senzuale și profunde, parfumurile orientale sunt, categoric, altceva. Dificil să le găsești un termen de comparație, dar și mai și să definești acel ceva fascinant și copleșitor care le caracterizează și le face atât de ”addictive”. În materie de adresabilitate, esențele orientale, smulse din spații străvechi și vremuri misterioase, nu cuceresc pe oricine. Este vorba despre preferințe personale ale fiecăruia, de gusturi în materie de parfumuri și clase de parfumuri. Chiar și așa, parfumul oriental este unul extrem de popular aflându-se în top 3 tipuri de parfumuri cu o incredibilă putere de seducție.

Parfumuri arăbești. Un pic de istorie…din Orient

Crearea parfumurilor orientale a început în anii 1920. Lansarea Shalimar din anul 1925 a marcat un punct important în istoria parfumeriei. Shalimar, creație a lui Jacques Guerlain, continuă să se impună și în zilele noastre fiind considerat un etalon al parfumului oriental, prin excelență. Este povestea unei iubiri care s-a născut în India, iubirea dintre un împărat și o prințesă indiană. Primul parfum oriental feminin din istorie cuprinde note de bergamotă, iris, vanilie, iasomie și trandafiri; o trezire intensă, cu o notă de obrăznicie, mereu strălucitoare, întruchipând senzualitatea care mângâie pielea cu un strop de interzis.

Caracteristicile parfumurilor orientale

Parfumurile cu arome orientale inspiră căldură, sunt puternice, ostentative, senzuale. Unul din atributele folosite în mod frecvent pentru a le defini este mister. Miresmele orientale miros a mister și a exotic, îndeamnă la aventuri prin ținuturi antice, palate opulente și grădini cu flori.

Mirosul puternic și aromat, considerat chiar mult prea puternic pentru preferințele unora, este ceea ce caracterizează un parfum arăbesc. La bază se află miresme de iasomie, chihlimbar, mosc și oud. Tenta lemnoasă din compoziția acestor parfumuri se datorează însuși oud-ului (supranumit și „lemnul zeilor”), o esență extrasă din lemnul de agar tropical din S-E Asiei.

Parfumurile arăbești reprezintă o subcategorie a parfumurilor orientale și se grupează în:

Oriental Clasic

Oriental Soft

Oriental Floral

Oriental Lemnos

Oriental Fresh

Condimentele exotice, precum scorțișoară, vanilie, piper și cuișoare sunt de nelipsit din notele de bază ale esențelor orientale. Tămâia, ambra și rășinile orientale le potențează semnătura. Anumite note gurmande, precum vanilia și chihlimbarul revin neobosit. Alături de acestea, din unele compoziții nu lipsesc balsamul de Peru, benzoinul și smirna.

Top 3 parfumuri pentru femei cu ingrediente orientale

Aura Mugler de Thierry Mugler

Aura este un parfum îndrăzneț, ostentativ cu note vegetale impresionante atent revărsate într-o sticlă sculptură de verde chihlimbar.

Prin Aura, Mugler a creat primul parfum oriental floral carnal reinventând familia oriental verde. Formula îmbină prospețimea florilor cu senzualitatea felină.

Ca o imersiune in vegetația luxuriantă, se dezvăluie un duo de note verzi și florale: combinația originală dintre rubarbă, cu frunze crocante și acidulate, și luminoasa floare de portocal delicios de feminină difuzează împreună o prospețime intensă și strălucitoare. Senzualitatea este completată de delicata vanilie de bourbon în asociere cu Wolfood, o esență lemnoasă, mătăsoasă.

Aura este un parfum ideal pe timp de zi, potrivit femeilor active cu veșnicul optimism la purtător.

Black Opium, de Yves Saint-Laurent

Este un parfum intens, care merge perfect în sezonul rece. Este îmbogățit cu o aromă vanilată și note de pară, flori de portocal și cedru. La conceperea lui au trudit nici mai mult nici mai puțin de 4 parfumieri. Inima Black Opium se învârte în jurul unui buchet elegant de flori albe, portocal și iasomie cu note obsesive de cafea.

Compoziția debutează cu mirosul copleșitor al boabelor de cafea, care dispar treptat pentru a face loc patchouli-ului, extrem de prezent în acest parfum până la final.

Inima, ceva mai moale, este definită de floarea de portocal, completată de un adaos de mosc alb, senzual. Baza este lemnoasă datorită dominanței de lemn de cedru.

Black Opium este dedicat femeilor îndrăznețe, dezinvolte, puțin rebele, undeva la granița dintre ”lady” și ”bad girl”.

This is Her, de Zadig & Voltaire

This is Her este un parfum delicios de care amatoarele de parfumuri gurmande se vor îndrăgosti din prima clipă. Ingredientele au fost alese pentru a conferi feminitate și puritate absolută.

Parfumul se deschide cu note de iasomie Sambac. Ardeiul roz vine să potențeze iasomia conferind încă de la început o tușă rebelă.

Inima înseamnă note extra-gourmet de vanilie în asociere cu castan, dar și cu frișcă, două elemente rar regăsibile în sticlele de parfumuri.

Notele de bază sunt onctuoase și senzuale datorită prezenței lemnului de santal și a celui de cașmir.

„This is Her” este un parfum lemnos, ușor picant, care se pretează a fi purtat în sezonul rece.

Care este parfumul tău oriental preferat?

You might also like

No Comments

Leave a Reply