Este abia octombrie și, cu toate că până la Crăciun mai sunt 86 de zile, unii dintre noi ne gândim deja la ambianța caldă și plăcută prilejuită de sărbătorile de iarnă. Dacă încă nu ai idee cu ce să începi legat de decoratul casei de sărbători, acest articol s-ar putea să îți fie o bună sursă de inspirație. Și nu, nu o să te judece nimeni nici dacă vei începe de pe acum să reflectezi la brazi de Craciun artificiali versus naturali, rețete de bunătăți, idei de cadouri pentru cei dragi etc. Luna decembrie este și așa destul de încărcată din punct de vedere al cheltuielilor, deci e bine să fii prevăzător.
Cuprins
idei: Cum decorăm casa de Crăciun?
Să începem cu…intrarea: coroana de Crăciun
În mod cert, ușa de la intrare este primul element cu care te confrunți înainte de a pătrunde în orice casă. Musafirii știu asta. De asemenea, este cam singura perioadă din an în care ușii i se acordă o importanță deosebită în materie de decor.
Mizează pe o coroniță clasică de Craciun pe care o poți achiziționa de-a gata sau o poți confecționa chiar tu din ramuri de brad, molid, ilis etc. Inserează globuri mai mici și mai mari în culorile dorite, beteala, clopoței. Poți pune câteva felii de portocală uscată și eventual niște batoane de scorțișoară. Dacă ești mai tradiționalist din fire, nu te abate de la clasicul duo verde și roșu și nu o încărca excesiv. De multe ori, less is more funcționează cel mai bine.
La momentul potrivit, o poți atașa de clanță sau prinde în mod tradițional pe mijlocul ușii. Efectul va fi, în mod sigur, cel așteptat.
Aranjamentul de la șemineu
Pentru fericiții care se bucură de un șemineu în intimitatea propriei case, acesta este momentul lor. Este păcat să nu profiți în perioada sărbătorilor de acest element-cheie al sufrageriei pentru a-i exploata întregul său potențial decorativ. Imaginația este limita, dar bunul-gust trebuie să domine. Dar da, aceasta este ocazia pentru a scoate din cutii micile obiecte decorative cu tematică de Crăciun. O ghirlandă luminoasă, globuri sau drăguțele șosete colorate, toate își pot găsi locul în locul cald, încărcat de visare, de la șemineu. Nu uita nici de covorașul pufos din fața focului, care te va primi în multe nopți de iarnă cu lectura cărții preferate.
Canapeaua cea confortabilă pe timp de…iarnă
Canapeaua, în mod cert, este în strânsă competiție cu elementul mai sus-menționat. Adevărat, nu mulți dețin un șemineu, dar o canapea…oare, cine nu are?
Cel mai simplu și mai ieftin mod pentru a-i oferi canapelei tale tușa festivă se realizează cu ajutorul pernuțelor deocorative și al unei pături fleece cu motive de Crăciun. Bonus, animalele de companie pot beneficia și ele de un ”outfit” special, măcar în această perioadă. Atmosfera este garantată.
Lumânări la pervazul ferestrelor
Încet-încet, am ajuns și la zona ferestrelor, care nu pot rămâne fără un decor aparte. Cel mai potrivit este să mizezi pentru această zonă pe elemente care iluminează (lumânări, mini-felinare etc.), obiecte decorative hand-made din nu contează ce materiale. Esențial este să creezi acel cadru de care să îți fie drag să îți lipești ochii de fiecare dată când vei privi prin fereastră. Pentru că da, o vei face destul de des, mai ales dacă zăpada are planuri să ne viziteze anul acesta.
De detaliu: suspensiile decorative la clanțe
Suspensiile decorative tematice atașate la clanța ușii din fiecare încăpere sunt de mare efect în decorarea casei. O crenguță de brad alături de un glob minimalist poate fi cea mai simplă variantă de a conferi o tușă deco-poetică la intrarea în camere.
Bucătăria în straie de sărbătoare
Bucătăria este locul în care are loc o activitate premergătoare sărbătoare extrem de importantă: pregătitul bunătăților. Nu va veni un alt moment mai potrivit pentru a-ți pune la îndemână vesela cu tematică, prosopul și mănușa de bucătărie cu reni. Etalează pe etajeră cănile preferate ale familiei și toate acele obiecte deco (ex: spărgător de nuci), care întregesc atmosfera de sărbătoare și te fac să te simți bine.
Ultimul, dar nu în cele din urmă, bradul
Când spui Crăciun și tradiție, inevitabil te gândești și la brad. Bradul este elementul decorativ distinctiv al Crăciunului cel mai puternic. În ultimii ani, brazii artificiali au început să câștige tot mai mult teren. Este un lucru îmbucurător pentru că alegerea unui astfel de brad mai ia din povara, și așa apăsătoare, asupra naturii.
Unii aleg să împodobească bradul din timp, chiar de la 1 decembrie, pentru a se putea bucura mai mult de prezența acestuia în living. Pe lângă bradul principal, poți așeza un brad mai mic și pe birou, pe o poliță din hol sau din bucătărie, asta dacă spațiul ți-o permite. Pe www.brazicraciun.net găsești o selecție impresionantă de brazi artificiali de Crăciun, de orice tip și culoare, potrivită tuturor gusturilor și bugetelor.
Pregătiri cu spor și inspirație!
Sursa foto: Canva Pro
No Comments