Femeia plinuţă: 10 motive pentru care e mişto să ai forme

femeile plinute

Femeile plinuţe. Yay or Nay?

Am promis că revin cu reversul şi uite că o fac. Acum ceva timp vă enumeram 10 motive pentru care e mişto să fii fit. Faza e că nu există doar femei slabe pe lumea asta, deşi industria fashion şi ceea ce apare pe micile ecrane, în reviste cam asta ar vrea să ne inoculeze. Haine doar pentru femei şnur, evenimente glamour doar pentru femei şnur, apariţii media doar pentru femei şnur, posibilităţi de angajare pe posturi bune doar pentru femei şnur şi…lista ar putea continua. Deşi, mai nou, am observat că începe să câştige teren industria modelelor plus size, deci încep să existe şi cele rotunjoare. Femeile plinuţe, adică.

Marilyn Monroe, pentru vremea ei, era considerată o femeie sexy, cu trup bine proporţionat şi atrăgător. Extrem de râvnită, cu forme pline, coapse rotunjoare şi şolduri atractive, se pare că nu avea în talie mai mult de 58-60 cm. Asta după ce m-am documentat puţin, părerile fiind împărţite. Aproape că nici nu merită să-mi bat prea tare capul cu privire la circumferinţele divei. Iată mai bine o poză cu blondina carismatică:

Marilyn Monroe

Sursa foto: Pinterest

Fără îndoială, pentru anul 2017, o femeie precum Marilyn ar fi considerată plinuţă bine, spre grăsuţă chiar.

Ceea ce văd eu în fotografie este  doar o femeie care se simte extrem de bine în pielea sa şi care nu se sfieşte să poarte două piese extrem de feminine şi în trend pentru vremurile acela. Îmi daţi dreptate?

Dar să trecem la cele 10 motive pentru care e mişto să fii mai plinuţă decât standardul:

 1. Când ai nişte kilograme în plus, nimeni nu mai are motiv să-ţi spună, la modul peiorativ: „Femeia perfectă fără ţâţe, fără cur”.
 2.  Alese potrivit constituţiei, hainele stau cumva pe tine şi îţi pot pune în valoare avantajele. Stau cumva, adică nu ca pe o scândură.
 3.   Ai forme. Bărbaţii, în marea lor majoritate, preferă femeile cu forme, mai plinuţe, pe care au ce să prindă. NU mă refer la extremă, ci la un corp bine proporţionat.
femeie in lenjerie intima

Sursa foto: Pinterest

 1. Poţi ţine diete! Poţi încerca toate dietele în trend: Keto, Rina, Metoda Montignac, Weight Watchers. Chiar interesant, nu? (ştii de umor, sper).
 2. Te modelezi frumos dacă aloci timp şi antrenamentului fizic. Combinaţia cardio + tonifiere este ideală. Treptat, rezultatele reflectate în oglindă te fac să radiezi în faţa acelui corp tot mai sculptat.
 3.  Ai de unde da jos atunci când te răpune vreo boală. Ceea ce înseamnă că nu-ţi pui în pericol şi mai tare sănătatea. Un corp mai plinuţ are alte resurse pentru a face faţă bolilor.
 4. Nefiind o scoabă, nici ridurile nu mai sunt atât de vizibile după o anumită vârstă. Nu mai vorbim de pielea flească, în general.
 5. Se poate ca gena să fie vinovată în proporţie de 80% pentru predispoziţia ta spre îngrăşare. Poate că o moşteneşti pe mama, care şi ea este o plinuţă. Nu este decât un alt motiv pentru a te iubi aşa cum eşti şi a-ţi accepta unicitatea.
 6.  Am văzut femei slabe fără sâni. Femei plinuţe fără sâni mi-a fost dat să vad mai rar. Excepţiile există, totuşi. Însă, ca regulă generală, o femeie cu forme va avea, fireşte, un bust generos. Ce tinctură de mărar, ce push-up, ce silicoane?!
 7. Fiind mai rotunjoară de la mama natură, scad şansele să dai naştere unui copil cu anumite probleme la nivelul creierului. De ce? Studiile arată faptul că grăsimea de pe coapsele şi şoldurile mamelor plinuţe conţine acizi graşi Omega-3. Acest lucru ajută la hrănirea creierului mamei şi al copilului pe perioada de sarcină.

Sunt 10? Hai să continuăm lista.

V-aş întreba şi pe voi: slăbuţă sau ceva mai plinuţă?

Enjoy your life, cu mai multe sau mai puţine kilograme. Sănătatea e, până la urmă, tot ceea ce contează!

You might also like

Comments (9)

 • Ramo 6 ani ago Reply

  Eu conosc destul de multi barbati acre adora ca o femeie sa aiba forme, motiv pentru care vedetele internationale investesc in anumite partialecorpului, tocmai pentru a avea formele dorite.

  Style 6 ani ago Reply

  Dacă am rămâne rotunjoare pe unde vrem noi, ar fi ideal. Sunt si persoane înzestrate mai ales in anumite zone ale corpului, asta ține de constituția personală.

 • Vika 6 ani ago Reply

  Da, eu nu vad nimic rau in a avea forme, pana la urma, esential este sa te simti bine in pielea ta.

 • Izabel 6 ani ago Reply

  Era o vreme in care eram destul d eplinuta, nu ma simteam bine in pielea mea, asa ca acum am ajuns la o greutate ok, exact cum ai spus si tu, ar fi perfect sa punem doar in anumite parti ale corpului si sa slabim in altele.

 • Monica 6 ani ago Reply

  Cred ca cel mai important este sa te simti bine in pielea ta, in zilele noastre s-a creat un tipar de femeie, cel mai trist este ca au inceput sa semene prea mult intre ele…

 • […] Citeşte şi: Femeia plinuţă: 10 motive pentru care e mişto să ai forme […]

 • BarbatuL 3 ani ago Reply

  Femeia subtire/slabuta/fit/atletica si sanatoasa, genul „model”, va castiga 100%, in privinta feminitatii, in orice conditii, in comparatie cu femeia grasa/nesanatoasa, cea plina de complexe de inferioritate si insecuritati! De asemenea, cele slabute vor fi tot timpul mult mai abordabile, datorita increderii, sigurantei si al controlului de care dau dovada, trasaturi dobandite pe buna dreptate!
  Femeia grasa va suferi in permanenta de complexul femeii urate, si va face tot posibilul sa compenseze prin adoptarea stupida, lamentabila si infranta a pseudo-fatadei de femeie „hard-to-get”, in ciuda faptului ca ea este constienta de propria-i inferioritate!
  End of story.

 • BARBATUL 3 ani ago Reply

  Femeia subtire/slabuta/fit/atletica si sanatoasa, genul „model”, va castiga 100%, in privinta feminitatii, in orice conditii, in comparatie cu femeia grasa si nesanatoasa, cea plina de complexe de inferioritate si insecuritati! De asemenea, cele slabute vor fi tot timpul mult mai abordabile, datorita increderii, sigurantei si al controlului de care dau dovada, trasaturi dobandite pe buna dreptate!
  Femeia grasa va suferi in permanenta de complexul femeii urate, si va face tot posibilul sa compenseze prin adoptarea stupida, lamentabila si infranta a pseudo-fatadei de femeie „hard-to-get”, in ciuda faptului ca ea este constienta de propria-i inferioritate!
  End of story.

  Gia 2 ani ago Reply

  Articolul era despre femeile cu forme nu despre obeze. Nu sunt grasa, dar logica ta este de a dreptul respingatoare. Ca si cum o femeie grasa este automat urata. Uite ca Florina Cercel este de o frumusete rara, este stiut faptul ca multe „grasute” au cap frumos. Asa cum sunt si multe femei slabe si urate sau complexate. Probabil la randul tau esti un slabanog rautacios. Afica un barbat fara fund, fara muschi, exact ca femeile pe care le sustii 🙂

Leave a Reply