Decor de toamnă la tine acasă

Picături mari, robuste de ploaie îmi bat în geam. Așa e mereu când toamna te surprinde. A venit…toamna. Deja? In minte mi se aștern instant, ca notele pe un portativ, versurile din Emoție de toamnă:

A venit, a venit toamna,
Acoperă-mi inima cu ceva...

Toamna – mixed feelings și începuturi

Cu toamna am o relație specială. Atât de specială încât uneori am impresia că totul mi-a fost, într-un fel sau altul, predestinat. Nu știu. Cred în Dumnezeu, cred și în hazard și în destin trasat, dar și în faptul că unele alegeri ne influențează întrucâtva traseul.

Tata s-a născut toamna, s-a dus toamna,… mult prea grăbit. Ca o frunză, efemeră cum e ea, care, atunci când îi vine vremea, se face una cu natura.


Soțul s-a născut toamna… și l-am cunoscut tot toamna.

Luna de miere s-a consumat (ați ghicit) tot toamna, pe final de septembrie, când cocorii își pregătesc bagajul pentru țările calde.

Fiul nostru a venit pe lume toamna. A însemnat revelația de a descoperi că toamna nu doar că mor frunzele, dar se nasc și lăstarii. Asta a venit ca o compensare și o împlinire imposibil de descris în cuvinte.

Și dacă nu ar fi de ajuns, în curând se va împlini 1 an de când ne-am mutat în casă nouă, casa noastră.


Sunt lucruri care vin, pur și simplu. Lucruri asupra cărora nu avem absolut niciun control, pentru că ele se întâmplă fără ca noi să ne dăm semnătura. Este în puterea noastră să le acceptăm așa cum apar și să găsim resortul necesar pentru a păstra în suflet părțile frumoase și împlinitoare care dau sens.

(ANS)WEAR your Home

Toamna m-a bucurat și mustrat în egală măsură, oferindu-mi emoții fel și fel. Am așteptat-o și de această dată pentru a o provoca să îmi arate tot ce are ea mai bun.

Canapea + perne colorate + pled pufos = ACASĂ


N-am nevoie de prea mult ca să mă simt în elementul meu în sufragerie: câteva perne colorate și niște pleduri de pe answer.ro

Păstrez și acum un obiect special cumpărat de tata când eram prin liceu: o pernuță într-un verde neon cu un soare pe ea. O țin sub cap noapte de noapte, acesta fiind un alt mod de a-l simți aproape pe tata.

Nu întâmplător pernuțele așezate pe canapea, alături de un pled călduros, îmi inspiră acel sentiment de acasă, de bine și de siguranță. Fie toamnă, fie iarnă. E my cozy corner, cum numește englezul colțul său intim de relaxare.

Answear Lab Patura
Fine Dining & Living Lumanare aromata Amber answer.ro Foto și editare: Canva Pro

Ce îți mai lipsește ca să fii fericit? Îți spun eu, bătăi de inimi pulsând în jurul tău. O carte bună, un ceai, poate și un film. Asta înseamnă acasă fără nici cea mai mică exagerare!

Foto: answer.ro Editare: Canva Pro

Toamna în bucătărie


Dincoace de fereastra de la bucătărie, toamna devine sursă de inspirație pentru un regal culinar pe cinste. În funcție de pricepere, sârguință și hărnicie, cămările se dovedesc a fi neîncăpătoare pentru a primi comorile pe care toamna ni le așterne la picioare.

Dincolo de aceeași fereastră, toamna devine nu doar muză, ci și un artist dificil de egalat. Nu ți-e dat să vezi culori atât de armonios împletite altcândva decât acum.

Foto și editare: Canva Pro

Lucruri mărunte ca…ACASĂ

Cât de aridă ar fi o casă fără mici decorațiuni care o personalizează și îi dau suflu…! O vază cu o floare, o ramă cu o fotografie, o lumânare și miros de ambră, cana favorită, acel ceva special de pe perete, de pe birou sau de pe noptiera din dormitor. Sunt acele lucruri mărunte care definesc ACASĂ al tău. În virtutea acestui anotimp, numit și al regenerării, micile achiziții fac parte din scenariu și din decor: https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/bucatarie-si-sala-de-mese/recipiente-de-bucatarie

„Există o armonie în toamnă şi o strălucire în cerul ei, care nu poate fi regăsită de-a lungul verii, ca şi cum n-ar putea fi, ca şi cum n-ar fi fost vreodată”. – Percy Bysshe Shelley

Și a venit toamna, misterioasa toamnă. Cred că ține de fiecare în parte ce anume alege să înțeleagă din acest anotimp adesea blamat.

Bacovia, depresie, gri și neant? Sau un Minulescu ușor ludic?

Lucrurile nu vor fi niciodată perfecte, pentru că viața nu e croită după calapodul perfecțiunii. Să poți vedea și în ploi și frunze uscate perspectiva unui început și a frumosului e o artă! Fiindcă despre asta e vorba: despre amintirile împlinitoare și frumusețea începuturilor. Și despre acasă, acolo unde, de fapt, este fericirea. Iar fericirea nu ține cont de anotimp.

Articol scris pentru Super Blog 2022

You might also like

No Comments

Leave a Reply