Crema cu SPF – scutul pentru pielea ta în orice sezon –

produse cu spf

Nu m-am decis încă sub soarele cărei plaje mă va prinde vara aceasta, dar un lucru este sigur: nicio o zi cu soare fără protectie solara.

V-am mai spus eu cum e cu soarele. E cu două fațete. E tămăduitor pentru minte și suflet deopotrivă, oferă nuanță atractivă de caramel pielii și ne poate face ziua mai frumoasă încă de la prima oră a dimineții. În prezența lui, vitamina soarelui, D-ul, se activează rapid, ceea ce pentru corpul copilașilor în creștere este un lucru atât de benefic.

DAR…un mare dar și totodată o mare grijă trebuie să se acorde corpului atunci când acesta este pus în relație cu soarele. De la inconveniente minore (pete) care pot să apară, până la adevărate catastrofe ale pielii, trecând prin simptome vizibile de îmbătrânire cutanată (prematură!!!), ultravioletele trebuie consumate cu porția și neapărat cu filtru de protecție.

Radiațiile solare au devenit de-a lungul timpului tot mai agresive, comparând cu nivelul deloc îngrijorător la care erau ele percepute cândva. Industria produselor SPF s-a dezvoltat și ea incredibil de mult. Astăzi avem la dispoziție produse speciale cu SPF pentru ten, buze, sub diferite forme, și inclusiv protectie solara bebelusi. Practic, pentru orice nevoie și exigență se poate găsi un produs 100% nișat.

În ceea ce mă privește, ținând cont că îmi fac timp să acord atenție tenului, subiectul ”protecția solară a pielii” este unul de mare interes.

Crema cu SPF, aliat pentru sănătatea pielii tale – un must-have în orice sezon

Când este nevoie să apelăm la protecția solară?

Nu doar când este vară, și nu doar atunci când stai întins/ă la plajă!

Nu doar când soarele stă nedisimulat pe cer, iar razele îți orbesc privirea!

Protecția solară se impune atât iarna, cât și atunci când este înnorat!

De ce pielea are nevoie de protecție solară?

Pentru că expunerea necontrolată și iresponsabilă la soare poate provoca efecte ireversibile la nivelul pielii.

Aproximativ 90% din tipurile de cancer de piele sunt asociate cu expunerea la soare fără protecție corespunzătoare. Acesta este, fără îndoială, cea mai gravă dintre posibilele reacții. Ca și efect imediat, lipsa protecției solare se reflectă în arsurile solare, care vătămează nu doar pielea, dar și o vacanță întreagă. Pe termen lung, la nivelul feței/pieptului/umerilor se pot produce diverse pete hiperpigmentare, aproape imposibil de înlăturat cu ajutorul produselor de îngrijire. Înlăturarea acestora necesită alt gen de abordare în cadrul saloanelor specializate. Ca și alte efecte adverse, din sfera esteticului, se numără și reducerea colagenului de la nivelul pielii, apariția precoce a ridurilor fine.

Aplicarea produsului cu factor de protecție solară trebuie să se facă cu 20-30 de minute înainte ca pielea noastră să intre în contact cu soarele. Totodată, în funcție de factorul de protecție (10-20-30-50), loțiunea cu factor SPF trebuie reaplicată la fiecare 2 ore pentru a și avea garanția că suntem cu adevărat feriți de eventuale arsuri.

Ce fel de produse cu protecție solară alegem?

Factor de protecție ridicat (SPF): se recomandă cel puțin SPF 30

Produse cu ingrediente cât mai naturale, de la branduri de încredere

Dacă SPF 15 filtrează circa 93% din razele UVB care intră in contact cu pielea, SPF 30 filtrează 97%, iar SPF 50 ajunge la o valoare de 98%.

Fiecare dintre noi are propriile preferințe atunci când vine vorba de alegerea produselor de îngrijire. Privitor la cremele cu SPF, situația stă la fel. Brandul și prețul sunt două criterii care stau la baza opțiunii pentru un asemenea produs. Ca și o tendință generală, cred că ați sesizat și voi că raftul de produse cu protecție solară costă ceva mai mult decât produsele destinate altor nevoi. În orice caz, beneficiile pe care protecția solară le aduce pielii depășesc cu mult inconvenientul de a da un ban pe ceva care ne face bine.

Pentru cine simte și dorește, nu ocupă mult loc în geantă pentru plajă nici o lotiune dupa plaja. Reconfortantă și numai bună pentru a relaxa pielea la finalul unei zile toride.

La voi a început sezonul de plajă? (nu uitați să aveți grijă și de piele, da?)

You might also like

No Comments

Leave a Reply