Fashion junior. Costume de baie chic şi rochiţe tutu pentru fetiţe cu codiţe

Am ajuns de mult la concluzia că hăinuţele pentru copii sunt printre cele mai drăgălaşe articole vestimentare care pot să existe. Mă cuprinde întotdeauna un extaz interior când intru în câte un magazin de profil pentru juniori. E tot de-o minunăţie de culoare şi de veselie.

În căutarea de costumaşe şi pantaloni pentru piticul meu, privirea îmi fuge aproape de fiecare dată înspre secţiunea de roz şi lila destinată fetiţelor. Nu-i pot rezista, deşi sunt mamă de băieţel. Mi-am dorit băieţel, dar recunosc că hăinuţele de fetiţe sunt demenţiale. Le găseşti într-o varietate mai largă comparativ cu cele pentru băieţei. Sunt disponibile în nuanţe delicioase, au volănaşe, fundiţe, pompoane şi pufoşenii.

Astăzi,  piticii devin de timpuriu nişte fashionisti de revistă

Momentele acelea în care vezi câte o fifiţă drăguţă de mână cu mama ei, la fel de drăguţă, şi amândouă poartă aceeaşi ţinută. Cât de simpatic, nu?

Pentru că vara este aici, după colţ, cred că ar fi de bun-augur să vă prezint un website străin unde mi-am pus ochii pe nişte costume de baie pentru cele mici. Se numeşte Popreal şi găseşti aici nenumărate articole vestimentare speciale pentru toddleri. Aruncă un ochi în categoria costume de baie pentru fetiţe (baby girl bathing suits).

costume de baie chic pentru fetiteCostumul Polka Dots format din 3 piese: top, slip şi fes. Ideal fetiţelor pasionate în mod conştient de Minnie Mouse. Perfect pentru fetiţe să încerce moda încă de la cele mai fragede vârste. Produsul este disponibil în mărimi de la 80 la 110 (1-4 ani). Materialul este bumbac în proporţie de 80%.

Îmi pare drăgălaş atât prin prisma imprimeului, cât şi al modelului.

 

 

Apropo, ce zici, cum i-ar sta micuţei tale echipată aşa?

Costumul de baie dintr-o piesă, cu model răţuşcă (seamănă cu Tweety, aşa-i?) este perfect pentru o zi la piscină sau la lecţia de înot a fetiţei tale. Vine în set cu un fes simpatic. Greu poţi să rezişti unui asemenea galben aprins, chiar şi adult fiind. Disponibil în mărimi de la 6 la 36 de luni.

Şi pentru că sezonul cald vine, de regulă, cu multe party-uri câmpeneşti şi nunţi, ce ziceţi de nişte tutu-uri pentru micuţele fashioniste?

De exemplu, modelul de mai jos în nuanţă piersicuţă.  Se prezintă sub forma unui body stilizat cu închidere cu capse, iar de la mijloc în jos coboară acel voal de tip tutu. În partea superioară are o broderie cu flori. Alege nişte săndăluţe albe, comode, şi ai rezolvat cu ţinuta micuţei tale.

O împletire de chic şi elegant în acelaşi timp, un deliciu de rochiţă. Modelul este disponibil pentru copii de la 1 la 4 ani inclusiv.

Găseşti alte câteva modele adorabile în secţiunea rochii-tutu pentru fetiţe (baby girl tutu dress).

Cât despre preţuri… sunt accesibile pentru toate buzunarele, în majoritatea cazurilor cu mult mai mici faţă de cele ale unor modele identice din magazinele fizice româneşti.

 

Mămici de fetiţe, şi nu numai, ce ziceţi de modelele fashion junior? Sunteţi adeptele unor astfel de achiziţii?

 

 

 

Cum să alegi cel mai bun scaun de masă pentru bebelușul tău

Când se apropie ora mesei, asigură-i bebelușului tău confortul și siguranța necesare cu ajutorul unui scaun de masa bebe care să se potrivească perfect nevoilor voastre. Dar cum îl alegi pe cel potrivit?

Răspunsurile la întrebările de mai jos o să vă ajute, cu siguranță.

Ce fel de scăunele de masă există?

Scaun de masă din plastic cu cadru din metal

 Un avantaj al acestui tip de scăunel este prețul destul de redus, greutate mică care conduce de asemenea la o manevrabilitate bună, ţinând cont că poate fi mutat şi pliat ușor.

• Scaun de masă din lemn

Acest tip de scaun oferă o mai mare siguranță copilaşului fiind mult mai stabil, dar în același timp este mult mai greu de manevrat, neavând anumite caracteristici de care beneficiază cele din plastic cu cadru de metal.

• Scăunele transformabile

Sunt extrem de apreciate de părinții care au nevoie de un scaun de masă, dar care nu știu ce să facă cu acesta după ce copilul nu mai are nevoie de el. Un scaun masă transformabil poate fi utilizat chiar și după ce copilul a crescut, atât pentru a servi masa, cât și pentru clipele în care acesta se joacă. Scaunele de masă multifuncționale pot fi utilizate atât pe post de scaun de masă, cât și pe post de măsuță cu scaun. Vârsta minimă recomandată pentru utilizarea acestor scaunele de masă transformabile este de 6 luni.

• Scaunul masa înălțător

Este perfect pentru părinții activi, care nu petrec fiecare zi sau seara acasă, deoarece le permite acestora să îl ia cu ei oriunde. Un booster masă îl ajută pe cel mic să servească masa oriunde ar fi, deoarece se potrivește oricărui tip de scaun și se prinde de acesta cu ajutorul centurilor sau al altui mecanism de prindere. Într-un inaltator scaun masa, copilul poate să stea confortabil, în siguranță și liniștit, deoarece, indiferent de locul în care s-ar afla, el ştie că este în scăunelul său.

Când este bebe pregătit pentru un scăunel de masă?

scaun de masa pentru bebelusiCând bebelușul poate sta în şezut pe cont propriu și mănâncă alimente solide – de obicei, între 4 și 6 luni – este timpul să adăugați un scaun de masă pentru bebeluşi la decorul dumneavoastră din bucătărie.

Este ușor de utilizat ?

Este important sa găsiţi un scaunel de masă cu o tavă pe care îl puteți manevra cu o singură mână. Uitați-vă la curelele scaunelor pentru a vedea dacă acestea sunt simple în modul de inchidere şi deschidere.Folosirea unei centuri in trei sau cinci puncte îl păstrează în siguranță pe bebe. Atunci cand cumperi un astfel de scşunel, trebuie să verifici şi daca este uşor de curatat, dacă se reglează pe înălţime sau daca se pliază fără dificultate prin mişcări rapide.

Este confortabil?

Veți dori ca bebelușul dvs. să rămână așezat pentru o perioadă decentă de timp. Luați în considerare cât de mult spațiu ii este oferit de scăunel. Acesta este bine căptușit? Există un suport pentru picioare? Suportul de picioare se poate bloca pe mai multe nivele ?

Este ușor de curățat?

Bebelușii sunt cunoscuţi pentru modul lor nu tocmai curăţel de a mânca, ceea ce înseamnă că trebuie să vă gândiți cât vă este de ușor este să curăţați scăunelul după o masă dezordonată. Observaţi dacă perna și rama se potrivesc împreună și imaginaţi-vă un scenariu care implică mere, fructe în general. Cu cât mai puţine cusături și crăpături, cu atât mai bine. O actualizare recentă pentru scaunele de masă o reprezintă încă o tăviţă care se aşază pe cea principală şi care  poate fi îndepărtată uşor pentru a fi curăţată.

 

Acest articol este un Guest-Post

Pentru că mămicile de bebeluşi aleg ce e mai bun pentru puii lor

Despre bebeluşi aş putea să vorbesc de la…asfinţit şi până la apus. Nu că aş fi eu cea mai mare specialistă, însă consider că rolul de mamă pe care îl joc de 2 ani şi 5 luni mi-a adus o oarecare expertiză în domeniu. Prin urmare, cred şi stiu că pot împărtăşi câteva lucruri din propria mea experienţă.

Vorbim despre îngrijirea bebeluşului. Să îngrijeşti un bebeluş in primele sale luni de viaţă este o misiune delicată. Începi să-i descoperi fiecare cm2 de piele şi fiecare pliu. Te bucuri de toate vocalizele sale. Te bucuri de dragostea lui inocentă. Eşti fericită!

Bebeluşul este o păpuşică vie care necesită toată atenţia de pe faţa pământului.

Ei bine, e frumos spus, nu-i aşa? Atâta că păpuşica cea vie spre deosebire de una jucărie are nevoie de o gamă de produse specifice. De la scutece şi hăinuţe, biberoane, până la dermatocosmetice. Cu alte cuvinte, aş îndrăzni să spun o gamă de produse ecologice bebelusi.

De ce să alegi produse ecologice pentru bebeluşi?

În general, bebeluşii au o piele sensibilă pe care este evident că nu poţi să aplici orice, la voia întâmplării.

Există două categorii de bebeluşi: unii sunt extrem de sensibili şi pot reacţiona urât la orice ingredient care este în incompatibilitate cu pielea lor. Alţii, în schimb, au o toleranţă a dermului ceva mai ridicată. Soarta sau norocul, luaţi-o cum doriţi. Produsele care conţin ingrediente naturale, provenite din surse atent selecţionate, pot face un mare serviciu sănătăţii puiului dumneavoastră. Ne referim la faptul că potenţialul alergenic este ceva mai mic, astfel că şansele ca el să dezvolte iritaţii, dermatite sau bubiţe sunt considerabil reduse. Ceea ce nu putem spune despre produsele de îngrijire convenţionale, de calitate îndoielnică şi cu preţuri dubios de mici. Desigur, sunt bebeluşi din categoria a doua, cei mai puţin sensibili, care pot suporta extrem de bine şi de firesc produsele clasice. Însă, până realizezi din ce categorie face parte puiul tău de doar câteva zile/săptămâni, nu mai bine alegi pentru el cele mai bune produse?

Mai bine previi, decât să tratezi. Cred că multe mămici dau înapoi când e să achiziţioneze produse din categoria superioară (să spunem scutece ecologice bebelusi) din cauza preţului mai ridicat. Fără a-şi pune problema care este preţul unguentelor sau al produselor de tratament administrate de medic în caz de apariţie a unei eczeme sau iritaţii urâte. Care este disconfortul unui omuleţ atunci când îl ustură pielea (cel mai frecvent din zona funduleţului). Şi, în final, care este preţul psihic pe care trebuie să-l plăteşti numai pentru că ai mers pe principiul: „eh, tot scutece sunt…tot la fel se murdăresc, tot la fel le aruncăm.” Dar nu-i chiar aşa, mămico.

Scutece şi şerveţele umede …

Toată lumea ştie cum spălau scutecele textile mămicile noastre pe vremuri. Scutece de unică folosinţă şi şerveţele umede? Nu se ştia de aşa ceva în urmă cu zeci de ani. Dar se ştie azi şi cred că nu se mai concepe viaţa fără ele. Părinţii îşi fac adevărate stocuri de scutece şi şerveţele pentru a nu fi luaţi niciodată pe nepregătite.

Şi fiindcă vă spuneam mai sus de ce merită să daţi o şansă produselor ecologice pentru bebeluşi, un prim kit de supravieţuire trebuie să includă: pachetul de scutece şi cel de şerveţele umede. În primele luni de viaţă ale bebeluşului, mămicile vor abuza de operaţiunea schimbat. Este foarte importantă calitatea celor două. Nici scutecul cu care pielea sugarului este în contact direct timp de câteva ore, nici substanţele din şerveţelele umede NU ar trebui să conţină: clor, loţiuni, parfumuri, alcool, parabeni.

Puffinaut.ro

…şi un detergent ecologic bebelusi, fără prostii în el

Din categoria îngrijire, nu lipseşte nici detergentul. Putem spune chiar detergentul bebeluşului, pe care îl puteţi folosi doar pentru hăinuţele sale. Acordaţi o atenţie deosebită şi acestui aspect şi nu spălaţi hainele adulţilor la grămadă cu cele ale bebeluşului, cel puţin în primele luni de viaţă.

Un detergent ecologic de calitate NU trebuie să conţină parfumuri, vopsele, înălbitori artificiali, şi cu toate acestea trebuie să fie capabil să scoată şi cele mai dificile pete. Este important să alegeţi un produs HIPOALERGENIC care nu lasă urme pe ţesături.

Hăinuţe din bumbac 100%

Fără nicio excepţie, body-urile, colanţii, pantalonii bebeluşului,  toate atât de necesare, trebuie să fie fabricate din bumbac 100%. Companiile producătoare de textile pentru bebeluşi şi copii au început să includă bumbacul organic, un tip de bumbac net superior celui comun.

Bumbacul organic (Eco-bumbac) reprezintă bumbacul în a cărui cultură s-a renunţat complet la utilizarea substanţelor chimice (fertilizatori, pesticide, fungicide, insecticide), dar se folosesc îngrăşăminte ecologice, fertilizanţi organici. Sursa: dex-tex.info

De departe, deloc recomandabile pentru bebeluşi sunt materialele cu imprimeuri/culori din vopsele, substanţe chimice. Nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la culori, ci doar să ştiţi ce cumpăraţi. Şi ce doriţi să cumpăraţi. Aşa că, în categoria unor body-uri din bumbac organic, vopseaua va fi pe bază de apă şi veţi găsi specificaţia (certificarea) că ţesăturile NU au fost tratate cu substanţe nocive pentru sănătate.

 

Acestea fiind spuse, vă recomand să daţi dovadă de multă înţelepciune şi informare în momentul în care cumpăraţi cele necesare copilului. Cu atât mai mult dacă este vorba de produse de îngrijire de bază, alimente. Ştim că bebeluşii vin şi ei cu un anume bagaj de imunitate, dar şi grade diferite de sensibilitate, însă tot noi, părinţii, suntem direct răspunzători de starea lor de bine şi de sănătate.

Poate reţineţi asta: Un copil pe deplin fericit este un copil bine îngrijit! Astfel că, nu mai rămâne loc de compromis.

Sursa foto: puffinaut.ro

Gânduri către copilul meu…Capitolul 3

Perfecţiunea noastră creşte. Pe zi ce trece aş zice că se schimbă câte ceva la el. Doar că eu, oricum, sunt subiectivă, dat fiind că petrecem împreună all day long.

Dimineţile sunt cele mai faine. De fapt, înainte de a se trezi el, cu alte cuvinte (aşa cum se crapă de 10). Nu doar că e linişte prin casă, dar e el atât de dulce. Ca un îngeraş dormind pe norişorul său mov. Păturica mov nu-i lipseşte. Dacă nu e cocoloaşă sub el, atunci e învârtită în jurul lui. Noi n-avem pluşuri preferate pe care să le strângem în braţe (adică avem, dar nu de strâns la piept), noi avem doar păturica mov. Ea e averea noastră, ea e tot ce contează (lool). Dacă păturică mov nu e, nimic nu e.

(Ok, stop, femeie. Că ne-ai înnebunit deja cu păturica mov. Am înţeles: dacă păturică mov nu e, nimic nu e)

ganduri pentru copilul meu

Şi revenind la dimineţi. Pe lângă partea cu liniştea în casă (care e divină; să pot sta relaxată să-mi savurez cafeaua, asta mi se pare ceva extraordinar de când sunt mommy), ador să-i văd picioruşul ieşit de sub febleţea lui mov. Şi cu tot riscul de a-l trezi, îmi vine să-i pupăcesc lăbuţele, feţişoara şi părul zburlit în ceafă. Mirosul lui de biscuiţi cu lapte vanilinat. De cele mai multe ori, chiar nu mă pot abţine. (Ey, ey, ey, măi mami, măi…)

Toate ca toate, dar ce ne facem cu părul bogat, tot mai mult? Când era mai mic, a reuşit cumva taică-său să îi mai reducă din podoabă. A venit cu aparatul de tuns şi…haţ, repede, repede. Bietul copil nu prea ştia ce i se întâmplă. Acum, însă, nu că nu am putea să adoptăm aceeaşi tehnică (am trece peste urletul şi zbuciumul piticului)… dar nu ar arăta el nicicum. Nu tu freză, nu tu stil.

La ultima încercare de a-l tunde, de a avea şi el o freză mişto, s-a lăsat cu scandal. Fix în salonul frecventat de mami, fix în faţa coafezei lui mami. Nu ştiu cât (n)-a înţeles el din tot momentul, cert e că l-a scos tata pe sus. Aşa că, am ratat ocazia.

Hai că nu-i un capăt de lume, zic eu. Va mai creşte şi copilul, va mai creşte şi părul. Vom înţelege mai multe şi ne vom face şi freza mult visată (da, da, aia gen oală, cu breton, eu ceva în genul am în minte…awwww; sau vedem, ce ne sugerează şi coafeza).

Pentru cine mai are dorinţa să citească despre Perfecţiune, puteţi vedea mai multe aici, despre Minialbumul fotocarte pe care i l-am dedicat.

Vă îmbrăţişez şi vă mulţumesc şi pentru această vizită!

Citeşte şi: Gânduri pentru copilul meu...capitolul 1

Gânduri către copilul meu…capitolul 2

Copilul meu este, fără doar şi poate, una dintre cele mai bogate surse de inspiraţie pe care mi-a dăruit-o Dumnezeu. Lăsând la o parte poznele şi ghiduşiile pe care le face cu atâta talent, mi-am poreclit băieţelul Perfecţiune. A venit aşa, la modul natural, privindu-l pur şi simplu.

Cu pielea lui perfectă, de nuanţă uşor palidă (ca cea a lui „mă-sa”, că atâta doar cred că a moştenit fizic de la mine), cu glăsciorul lui pe care l-aş recunoaşte de la 1000 de km, cu ma-ma-urile prelung exclamate şi te-te-urile înnebunitoare, cu obsesia lui pentru suzică-bobică şi pentru căniţa lui cu cioc din care  nu poate nu prea are chef sa bea pe cont propriu, minunea mea rămâne Perfecţiune. Ar fi multe de zis, atât de multe încât aş putea scrie o carte personalizată, cu multe file, pe care să i-o dau s-o citească …când va fi suficient de înţelept şi de matur.

Mi-aş dori să-l surprind crescând. Să surprind şi cea mai mică schimbare de expresie. Să surpind acele modificări care fac din băieţelul meu un băiat în toată regula. Nu ştiu dacă farmecul şi euforia aceasta se vor dispersa pe măsura trecerii timpului. Ştiu doar că el va fi cel care se va schimba. Sunt conştientă şi profund realistă când zic asta. Cel care nu va mai cere braţe (cel puţin, nu atât de des), nu-şi va mai căuta suzică cu atâta ardoare pe sub canapea, nu-mi va mai aduce căniţa cu cioc pentru a-i da să bea. E şi firesc, nu? E în firescul lucrurilor.

Probabil că fiecare mamă poartă în ea, încă dinainte de a da viaţă, acel dram de posesivitate. Sunt convinsă că posesivitatea aceasta vine la pachet cu dragostea necondiţionată şi cu grija. Cu responsabilitatea care nu se încheie niciodată.

Aceste rânduri-gânduri pentru copilul meu vin ca un ecou la scrisoarea către copilul meu. Vor urma şi altele. După cum spuneam, Flaviu este cea mai bogată sursă de inspiraţie din viaţa mea. Şi cea mai perfectă, dacă-mi permiteţi.

 

Citeşte şi: Gânduri către copilul meu…capitolul 3