Îngrijirea părului creț: provocare sau binecuvântare?

îngrijirea părului ondulat

Pe podium, dar și pe stradă, onduleurile au fost dintotdeauna apreciate. În plus, e la fel de valabil și astăzi că cine are părul drept și-l va dori ondulat. Iar viceversa este la fel de valabilă.

Cât de ușor este de întreținut un păr creț? Nu se rupe ușor, nu se încurcă ceva mai rapid decât un păr cu fir drept? Dar buclele acelea de vis, de revistă – oare, cât de la îndemână este să le menții suplețea? Ai zice că totul se întâmplă natural, dar nu este nici pe departe așa. Îngrijirea părului creț este și ea o provocare în domeniul frumuseții.

Părul creț diferă de părul drept din mai multe puncte de vedere. Din cauza structurii sale de răsucire, părul creț este în mod natural mai fragil și mai casant, inclusiv ca urmare a periatului. Pe deasupra, mai este și incapacitatea sebumului capilar de a se întinde uniform și integral pe lungimea firului de păr. Rezultatul? părul va avea tendința să devină și mai uscat, iar acest lucru se va fi vizibil în mod special la vârfuri. Din acest punct până la coșmarul oricărui păr, vârfurile despicate, nu mai este decât un pas.

Secretul privind întreținerea părului creț este unul simplu: o îngrijire delicată, răbdare, concomitent cu menținerea gradului de hidratare. Majoritatea gamelor de produse pentru păr creț au același deziderat: să ofere hidratare FĂRĂ a încărca firul de păr.

Șamponul potrivit pentru părul creț

Marea majoritate a șampoanelor destinate părului creț nu conțin suflați. Suflații sunt ingrediente prezente în produsele de curățare responsabile cu producerea spumei. Pe lângă faptul că îndepărtează eficient murdăria, sebumul, suflații mai îndepărtează și uleiurile naturale de la nivelul scalpului (care mențin hidratarea). Din păcate, acest efect deshidratant este ne nedorit nu doar pentru părul cu bucle, dar pentru orice fel de păr.

Dacă, totuși, cauți o formulă bogată și cremoasă, care să facă spumă atunci când îți speli părul, orientează-te după șampoane care au în compoziție ulei de cocos. Este unul dintre uleiurile cu o mare putere de hidratare.

Nu neglija nici importanța balsamului și a unei măști hidratante potrivite părului ondulat.

Cum uscăm părul creț

La…cald

După spălarea părului și aplicarea produsului favorit de coafare, se poate folosi uscătorul, pe funcția difuzor, cum se obișnuiește în cazul părului ondulat. În acest fel, părul va fi uscat într-un mod mai blând, uniform, evitând ca jetul de căldură să se concentreze într-o singură zonă.

Au naturel

Dacă totuși vrei să iei o pauză de la folosirea gadgeturilor, iar timpul îți e pe deasupra aliat, poți alege oricând să lași părul să se usuce în ritmul lui. Aplică un produs glamour pentru definirea buclelor și permite părului să se usuce singur.

Nu uita, atât în caz de uscare la cald, cât și de styling, să asiguri o protecție termică păr, potrivită tipului și nevoilor părului tău. Optează pentru o formulă ușoară (spray/ser/cremă), simplu de aplicat, de tip leave-in bineînțeles, care va avea un triplu efect: protecție, hidratare, pieptănare ușoară.

Evita fricționarea părului cu prosopului! Nu vei obține în timp decât electrizarea firelor de păr si vârfuri despicate.

Cum obținem părul creț

Pentru că da, cu riscul de a mă repeta, spun din nou: când il ai creț, îl vrei drept, iar când îl ai drept, îl vrei creț, ondulat. Nici nu mai contează dacă visezi la bucle clasice, strânse, waves sau la niște onduleuri neglijente. Tot ce contează este că astăzi poți să le obții la tine acasă. Alegând varianta clasicului ondulator sau a unei plăci de păr. O placă de păr cu aburi cu ajutorul căreia îți poți întinde părul sau îți poți crea bucle de poveste. Dă un search pe YouTube și vei descoperi cât este de simplu, dacă încă nu ai încercat tehnica buclelor făcute din placă.

Și desigur, lista rămâne deschisă, că sigur mi-au scăpat lucruri.

Aștept și alte trucuri de bună îngrijire a părului creț de la posesoarele de onduleuri ca ale Cosânzenei 🙂

You might also like

No Comments

Leave a Reply