D.T.H. = Arta de a-ți menține tenul sănătos până ajungi bunică

produse pentru îngrijirea tenului

Știm că gesturile mici duc la lucruri mari, durabile, impresionante în timp. Există unele concepte de bun-simț care nu se învață de prin cărțile de dezvoltare personală. Să îți faci patul când te scoli, să te speli pe dinți, să dai binețe cunoscuților. În ceea ce privește corpul nostru, cred că știți cât este de inteligent. Aproape că nu trebuie să îți spună nimeni că, dacă vei mânca mult prea mult, ai toate șansele să te alegi cu o indigestie de toată frumusețea. Vei avea semnale sugestive în acest sens, te vei simți prost-dispus. Nu-i nimic, data viitoare vei ști despre cum funcționează autocontrolul, cumpătarea.

Nume de cod: D.T.H. Scop: tenul sănătos

Parcă ar fi 3 acronime care vor să pară cool, nu-i așa? Ei bine, chiar sunt cool, pentru că fiecare dintre ele aduce un beneficiu prețios sănătății tenului. Partea bună e că, cu cât începi să aplici conceptul mai devreme, cu atât vei fi mai mulțumită. Partea proastă, să zicem, ar fi că e genul de obicei care trebuie înfăptuit de 2 ori pe zi, cu răbdare, rigurozitate și ”materialele potrivite”. Să elucidăm așadar misterul.

DEMACHIEREA = Curățarea tenului, niciodată inutilă

Circulă un zvon, parșiv el așa, că dacă nu te machiezi, nu trebuie nici să te demachiezi. Logic, nu? Asta înseamnă să desfaci firul în 4 în analize lingvistice (atunci când nu e cazul). Nici DEX nu ajută prea mult în cazul de față, deci trecem peste.

Regula nr. 1: Tenul se curăță de două ori pe zi, indiferent dacă ai pus sau nu fard pe piele

Nu e o filozofie să știi că în porii tăi se acumulează impurități inclusiv de pe fața de pernă, darămite din aer. Aerul poluat e o amenințare nu doar la adresa plămânilor, ci și la adresa pielii, în general. Praful, transpirația, sebumul, neîndepărtate prin demachiere, vor da tenului un aspect obosit, neplăcut, îmbătrânit pe alocuri (tânără fiind).

Pe piață există n produse pentru curățarea pielii. Nenumărate formule, de la o mulțime de producători. Fie că mergi pe varianta dischetă-apă micelară sau pe cea de spălare cu produs spumă, tenul tău îți va mulțumi. Da, îți va mulțumi tot mai mult în fiecare zi, fiindcă nu ai lăsat impuritățile pe el.

TONIFIEREA = completează demachierea și pregătește pielea pentru pasul următor

Tonifierea e pentru ten cum e pentru simțurile noastre un buchet de trandafiri proaspăt culeși. E fresh, e dă o stare de complet și are un scop bine definit: înlătură eventualele particule rămase în urma demachierii și calmează pielea.

Regula nr. 2: Nu aplica niciodată o loțiune tonică fără a-ți fi curățat în prealabil tenul! (sunt persoane care fac greșeala).

HIDRATAREA = gestul care îți menține tenul suplu, catifelat și luminos

Cu vârsta, pielea devine ceva mai uscată. Interesul pentru seruri și creme de hidratare crește proporțional cu trecerea anilor. Este importantă menținerea hidratării la nivelul pielii pentru a întârzia cât mai mult apariția primelor riduri. Diferența dintre un ten sănătos, tânăr și unul îmbătrânit nu ține doar de vârstă, ci de cât de multă grijă se acordă acestuia.

Înainte de aplicarea cremei hidratante, îți poți răsfăța tenul aplicând un strop de ser cu vitamina c. Vitamina C este un ingredient prețios anti-aging, cu acțiune antioxidantă, care ajută pielea să lupte împotriva radicalilor liberi.

Regula nr. 3: Pe timp de noapte, folosește o cremă de calitate (preferabil cu o textură mai grasă), care să hrănească și să regenereze pielea în timpul somnului.

Regula nr. 4: Pe timp de zi, nu uita de crema cu factor de protecție solară (esențială!!!) potrivită nevoilor tenului tău.

O piele cu aspect sănătos și de invidiat ani la rând presupune și alți pași, mai pe scurt: un stil de viață sănătos. Să te hidratezi suficient, să fii fericit și să îți oferi multe zâmbete pe față. Pentru că frumusețea pornește întotdeauna din interior. Tu ce spui?

You might also like

1 Comment

Leave a Reply