Cum alegi o găzduire web de calitate

Probabil că decizia de a te muta de pe subdomeniu (platforma gratuită) pe propriul domeniu (platforma web proprie, plătită), ţi-a luat ceva timp de reflecţie. Nu-ţi face griji! În unele cazuri ia câteva luni, în altele chiar ani. În ceea ce mă priveşte, toată treaba a fost o chestiune de câteva zile. Am ales numele viitorului meu blog, am cumpărat domeniul, iar pe urmă am ales o găzduire wordpress. Cam asta a fost totul.

Ce m-a determinat să acţionez atât de repede? Cu siguranţă că decisive au fost discuţiile cu persoane avizate: „Scrii bine, chiar ar fi păcat să rămâi pe o platformă gratuită…„. Pe urmă, au contat documentările personale pe internet.

Bine, bine, dar de ce să mă mut de pe subdomeniu, dacă tot e gratis aici? (ar spune unii, în necunoştinţă de cauză)

Chiar aşa mult contează că porţi lângă numele blogului/site-ului un  .ro (ori .com, după caz) şi nu un apendice gen wordpress.org? 

Da, contează. Aici găsiţi câteva motive. Iar dacă nu vă conving, v-aş recomanda o documentare mai în detaliu.

Aşadar, trecând peste, ai cumpărat domeniul şi te afli pe platforma web proprie, da? Tot conţinutul de pe blogul tău trebuie să fie de acum în grija cuiva. Care este următorul pas? Evident, găsirea unui furnizor de găzduire web.

Ce înseamnă găzduire web?

Pe înţelesul tuturor, gazduire web înseamnă că toate fişierele care compun blogul sau site-ul pe care-l deţii sunt  salvate pe un server, online, pentru a fi disponibile oricui şi oricând, 24h24. Pentru ca site-ul tău să fie menţinut corespunzător, este nevoie ca acea companie căreia îi dai bani să ofere gazduire web de calitate.

DUPĂ CE CRITERII ALEG  FURNIZORUL DE HOSTING POTRIVIT

Referinţe pozitive. Promptitudine şi seriozitate

Cea mai mare greşeală atunci când alegi un furnizor de hosting este s-o faci la voia întâmplării. Recomandările persoanelor care experimentează deja pe propriul website un serviciu de hosting  poate fi un bun indicator, fie în sens pozitiv, fie într-unul negativ. Informaţiile pe care le poţi găsi pe net în legătură cu un furnizor sau altul de hosting pot fi de asemenea de folos.

Companii de hosting sunt destule, chiar prea multe, aş zice. Înainte de a bate palma cu una anume, ia-ţi şi răgazul de a observa modul în care eşti tratat. Scrie-le un mesaj! Aşteaptă răspunsul! Acesta ar trebui să fie unul prompt, iar atitudinea una amabilă. Dacă eşti mulţumit, este posibil să fie semnul că poţi continua.

Conţinutul pachetului de hosting

Este necesară o minimă documentare prealabilă asupra pachetului de hosting care va fi achiziţionat. În funcţie de necesităţile şi de activitatea din online, se poate opta pentru unul basic sau pentru ceva mai sofisticat. Aspecte precum spaţiul web inclus, memorie, numărul de domenii găzduite sunt puncte care ar trebui să te intereseze în mod special.

  • Certificat SSL+ IP dedicat

(IP dedicat, adică website-ul are propria sa adresă şi poate fi accesat în mod direct folosind IP-ul sau numele domeniului. Aceasta înseamnă o mai bună stabilitate, un acces rapid la website, o indexare mai rapidă).

  • Baze de date: Necontorizat
  • Adrese email: Necontorizat
  • Antivirus, Antispam
  • Anti-Malware, Anti-DDoS
  • Memcache, Memcached
  • Uptime garantat: 99,99 %

(Uptime garantat, adică  website-ul este menţinut disponibil şi poate fi accesat de către oricine. Comparativ cu situaţiile de downtime în care firma de hosting întâmpină probleme tehnice).

  • Discount la plata anuală

 Suport tehnic profesional, nu doar la nivel teoretic

Multe firme de hosting oferă suport tehnic, destule dintre ele doar la nivel teoretic sau când e deja prea târziu. Practic vorbind, când e să apară problema, ia-i de unde nu-s. Se întâmplă. Este extrem de important să ai garanţia promptitudinii şi a soluţionării oricărei probleme ar apărea la website-ul tău. Este important să găseşti la furnizorul tău de hosting o rezolvare în timp util.

Tu eşti mulţumit de găzduirea web pe care ai ales-o pentru site-ul tău? 

You might also like

No Comments

Leave a Reply