Îţi duci copilul la grădiniţă cu maşina? Iată 3 trucuri pentru sezonul rece

trucuri pentru sezonul rece

În sezonul rece şi odată cu sosirea sosirea ploilor, diminețile pot deveni mai greu de gestionat dat fiind faptul că vremea mohorâta te duce cu gândul la încă o oră de somn în confortul și căldura patului tău. În plus, apropierea iernii amplifică acest lucru. Cu toate acestea, dacă trebuie să îl duci zi de zi pe cel mic la grădiniță, va trebui să îți începi ziua destul de devreme, indiferent de factorii externi. De aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi practice care îți vor face diminețile mai ușoare.

Iată 3 trucuri pentru sezonul rece în cazul în care îți duci micuțul la grădiniță cu mașina

1. Pregătește-te din timp!

Dacă atunci când vremea este bună, plecarea de acasă nu ridica probleme semnificative, sezonul rece complică situația. Temperaturile scăzute, ploaia și, respectiv, ninsoarea fac că pornirea automobilului să necesite mai mult timp: încălzirea motorului, încălzirea temperaturii din interiorul mașinii și, nu în ultimul rând, asigurarea că poți scoate mașină din parcare.

Când ninsorile abundente își vor face simțită prezența, va trebui să deszăpezeşti drumul în fiecare dimineață pentru a înlătura şi potențiala gheață formată sub mașină. În acest scop, este recomandat să apelezi, încă de pe acum, la CARBONHEAT, pentru a instala un cablu încălzitor. Acesta va elimina rapid umezeala, zăpada și chiar gheața, pentru că tu să poți porni la drum, fără griji, în fiecare zi.

2. Organizează-te de cu seara

Primăvară, trezitul devreme este o plăcere, căci te simți plină de energie și dornică să începi o nouă zi. Pe de altă parte, diminețile de toamnă și iarnă nu sunt la fel de plăcute. De aceea, este indicat să te organizezi din timpul serii. Lasă automobilul pregătit și folosește, neapărat, pentru copii scaunele auto de la Strollers, căci aceste dispozitive sunt obligatorii prin lege. Totodată, pregătește înainte de culcare lucrurile necesare pentru a doua zi:

• hăinuțele pe care micuțul urmează să le îmbrace;

• rechizitele sau materialele pe care trebuie să le aibă cu el;

• sticla de apa, o mică gustare deja pregătită;

În plus, prepară micul-dejun, atât pentru tine, cât și pentru cel mic, cu o seară înainte, pentru ca dimineață să fie lipsită de stres sau grabă. Optează pentru fulgi de ovăz cu lapte de migdale, semințe de chia și fructe, o masă hrănitoare și sănătoasă.

 

3. Setează alarmă cu 10 minute mai devreme! 

Chiar dacă acest lucru pare să îți „răpească” zece minute de somn, lucrurile stau diferit. Dacă vei avea câteva minute în plus, vei ști că nu trebuie să te grăbești, așadar nu vei fi stresată și într-o continuă fugă, încă de la primele ore ale zilei.

În plus, poți folosi acele 10 minute pentru a face ceva plăcut, ceva care să te ajute să începi dimineața cu o dispoziție bună. De exemplu, verifică-ți rețelele sociale, citește un articol de blog sau câteva pagini din cartea preferata, savurează o cafea în liniște sau ia-ți timp pentru a te machia așa cum îți dorești.

Acestea fiind spuse, dacă te trezești zilnic devreme pentru a-ți conduce copilul la grădiniță, ține cont de aceste trucuri pentru sezonul rece pentru ca diminețile tale să fie liniștite și lipsite de stres.

 

Acest articol este un guest-post

You might also like

Comments (3)

  • oriceieftin 6 ani ago Reply

    Eu am avut noroc, zic eu, pe timpul cand aveam copiii mici, sotul castiga destul de bine incat sa ne permitem sa stau acasa si sa am grija de copii. Avand gradinita aproape, nu aveam grija masinii, nu eram stresata de timp si de semnarea condicii la servici.

    Style 6 ani ago Reply

    Ce relax! Categoric intervine si acel aspect de „alte vremuri”. Acum e tot de-o masina si de o graba cat vezi cu ochii.

  • Caietul Cristinei 6 ani ago Reply

    si eu mi-as pregati lucrurile de seara, sa stii. De fapt, asa m-am obisnuit de cand eram in scoala generala. Cel mai greu este sa te trezesti mai devreme, mai ales acum, iarna, cand afara este inca intuneric la ora la care te scoli tu 🙁

Leave a Reply