Ursuleţul Martinică şi caramelele sale preferate. Impresii Apidava

miere de salcam

Zilele trecute curierul m-a surprins cu un colet dulce. Ştiam ce urma să primesc şi, chiar şi aşa, curiozitatea a fost la cote ridicate. Piticel voinicel, Flaviu, m-a asistat la desfacerea coletului. I-am spus că e ceva cu dedicaţie pentru ăştia micii care au intrat în colectivitate. S-au nimerit să fie două produse care au ajuns într-un moment super-inspirat: o sticluţă sub forma unui  ursuleţ plin cu miere de salcâm şi o punguţă de caramele cu polen. Ambele de la Apidava.

De ce zic că s-au nimerit la fix aceste produse? Păi, Flaviu a apucat să meargă la grădiniţă doar 4 zile, că din a 5-a l-au înhăţat virusurile. Cică ar trebui să ne obişnuim cu asemenea fenomene, o păţesc toţi copiii, fără excepţie, atunci când intră în colectivitate. Şi ce e de făcut? Lucrăm la stimularea imunităţii. Cum o facem? Luăm vitamine multe (vitamina C, în special, obligatoriu în gripă şi răceală), produse apicole şi o alimentaţie adecvată (atâta că, noi nu suntem nici pofticioşi, nici mâncăcioşi, iar asta se vede în ţinuta noastră suplă).

Pe lângă faptul că am intervenit cu antipiretice (Flaviu a făcut temperatură în primele zile), îi mai dădeam zilnic şi câteva picături dintr-un produs supliment alimentar pentru imunitate şi, desigur, picăturile de vitamina C. Înainte de culcare, câteva puf-uri de spray pentru inflamaţii în gât, la indicaţiile medicului. Nu e uşor să convingi copiii să accepte tratamentele. Cu toate că majoritatea dintre ele au acum gust plăcut de fructe pentru a le face mai uşor de acceptat de către cei mici. L-am corupt oarecum, spunându-i că, dacă e cuminte, după masă primeşte caramele.

O grozăvenie ce pot fi caramelele astea de la Apidava! Cred că nu mai mâncasem caramele de când eram prin şcoală.

Caramele cu polen, Apidava – un dulce sănătos

Am rămas plăcut suprinsă, sunt chiar bune. A trebuit să fac eu mai întâi proba degustării, pentru a suscita interesul celui mic. Mă aşteptam să fie tari, gumoase şi să se lipească de dinţi. Nici vorbă! Au un interior moale şi plăcut texturat, iar gustul de lapte se simte bine.Ingrediente caramele cu polen: zahăr, smântână, sirop de glucoză, lapte praf degresat, lapte, polen 5%, arome.

Sunt dulci, suficient de dulci cât să estompeze gustul amărui, specific al polenului. De altfel, polenul are beneficii dintre cele mai diverse pentru sănătate, similare cu cele ale lăptişorului de matcă. Este considerat un super-aliment din punct de vedere al aportului nutriţional. Derivatul polenului este păstura.

Valori nutriţionale 100 g
Valoare energetică 373 kcal /1579 kj
Grăsimi 5,4 g
Din care acizi graşi saturaţi 3,5 g
Glucide 75 g
Din care zaharuri 51 g
Proteine 5,5 g
Sare 0,30 g

Polenul este inclus în clasa proteinelor vegetale de ordinul II, dat fiind că acesta conţine toţi aminoacizii esenţiali, parţial esenţiali şi neesenţiali în proporţii echilibrate. 

Tot polenul este un antibiotic natural şi are acţiune biostimulantă, antioxidantă, antiinflamatoare, antiparazitară, antidepresivă, de prevenire a cariilor etc. Contribuie la creşterea vitalităţii şi la diminuarea efectelor cauzate de astenie.

Toată lumea a auzit de alergiile la polen. Cunoaşteţi persoane care au alergie la inhalarea polenului floral? Ei bine, alergia la polen se tratează cu polen de albine.  Mierea şi polenul de albine sunt printre cele mai indicate remedii de tratare a acestui tip de alergie.

O astfel de caramea cu polen pe zi îi asigură copilului o doză infimă de polen, însă pe termen lung beneficiile acestuia s-ar putea cunoaşte. Unde mai pui faptul că ăştia micii le consumă cu plăcere şi fără grimase.

Din aceeaşi gamă, Apidava mai oferă şi caramele cu propolis şi caramele cu miere, numai bune de avut în casă pentru când simţi nevoia de ceva dulce. Chiar şi tu, ca adult. Fiecare sortiment este disponibil în gramaj de 250 g.

Honey Week cu Ursuleţ – Miere de Salcâm, Apidava

Un produs apicol delicios, nu doar prin forma de prezentare, dar şi ca gust.

Mierea de salcâm este aproape incoloră, transparentă, se prezintă sub o nuanţă de galben-auriu, galben-deschis. Are un gust echilibrat de dulce, plăcut, cu tentă florală. Are o consistenţă uniformă, poate fi fluidă sau mai vâscoasă şi poate avea semne de cristalizare după 1-2 ani.

Mierea de salcâm este de tip monoflor, ceea ce înseamnă că pentru a o „fabrica” albinele au fost interesate doar de florile de salcâm.

Conţine vitamine (B1, B2, B6, B12) minerale şi enzime, fitohormoni, flavonoide şi acizi organici.

Benefică în infecţii bronhice, ulcer, pneumonie, afecţiuni cardiovasculare, detoxifierea ficatului şi ca şi tonic în stimularea imunităţii. O linguriţă de miere pe zi ţine doctorul la distanţă!

Valori nutriţionale 100 g
Valoare energetică 325 kcal /1382 kj
Grăsimi 0 g
Din care acizi graşi saturaţi 0 g
Glucide 80,8 g
Din care zaharuri 80,8 g
Proteine 0,4 g
Sare 0 g

S-a cam abuzat de ea zilele acestea. Nu îmi dau seama dacă de dragul mierii în sine sau de dragul ursuleţului. Sau din cauza faptului că am fost bolnăviori. Cert este că ne-am îndulcit laptele cu miere, am înlocuit dulceaţa de pe papanaşi cu miere,  grişul în lapte l-am preparat tot cu miere. Recunosc, celui mic i-a făcut plăcere să îl manipuleze pe Martinică. Modul de dozare a miere din Ursuleţ este safe, nu rişti să faci toată casa cu miere. Ce mi-a plăcut e că nu ai nevoie de lingură specială de miere pentru a te servi din ea. E acelaşi mecanism ca şi la flaconul de ketchup.

Ursuleţ are 250 g. Puteţi cere mai multe informaţii despre produsele apicole pe ApidavaRomania.

Şi pentru că simpaticul Martinică nu doar că ne-a îndulcit, dar ne-a şi inspirat la maxim, am compus şi o poezioară. Sper să vă placă. Şi sper să consumaţi atât voi, adulţii, cât şi copiii voştri, produse apicole cât mai des, că tare bune-s pentru organism! V-am pupat!!!

I.

Îl ştiţi pe ursuleţul Martinică?

E puiul lui Moş-Martin, cel făr’ de frică,

Micuţul poartă-ntotdeauna în buzunare

Caramele moi şi delicioase de gustare.

II.

Şi nu, nu orice fel de  caramele

Cu polen sunt îmbogăţite ele,

Au lapte şi smântână, ce poţi să mai vrei

Cu dedicaţie-s create pentru piticei.

III.

 Martinică, mai dă încoace două caramele!

Că frăţiorul prea s-a îndrăgostit de ele

Sau ia deşartă-le pe toate aici în pungă

Vine iarna, imunitatea tre’ să ne ajungă.

IV.

 Şi stai niţel, că încă nu am terminat,

Sigur ceva secrete mai ai de divulgat,

Văd că ai mustăţile lipite între ele

Pot paria că iar ai confiscat tu ceva miere.

V.

 Fiindcă mierea dulce mult aduce,

Dă energie şi dă vitalitate,

Şi, mai important ca toate,

Sănătate într-un boost de imunitate.

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

    o singura chestie as vrea sa imbunatateasca Apidava pe viitor- sa puna procentul de zahar pe ambalajul caramelelor pentru ca este destul de important pentru diabetici si pentru copii. In rest, sunt super bune la gust si cred ca fac bine si la raceala.

Leave a Reply