TU o poţi salva pe Anastasia…

tu o poţi ajuta pe Anastasia

TU o poţi salva pe Anastasia

Din păcate, nu este un titlu de carte şi nici unul de film. Mi-aş fi dorit să fie doar atât.

Ar fi trebui să înceapă printr-un A fost odată…O plăsmuire neverosimilă cu prinţese, creaturi fantastice şi un balaur fioros. Într-un asemenea basm în care micuţa prinţesă Anastasia este la un pas de a fi prinsă de balaur. Însă, părinţii…Părinţii ei dragi nu îşi pot permite una ca asta pentru nimic în lume. Viaţa micii prinţese, fetiţa lor, nu are preţ. E paradoxal, pentru ca ea să trăiască, este nevoie a se plăti un preţ.

Anastasia are 3 ani. Plus 3 luni. Este al doilea copil la părinţi şi suferă de Glioblastom, o tumoră cerebrală malignă deosebit de agresivă. Viaţa fetiţei lor se măsoară acum în bani. Este vorba despre suma de 100.000 € (EUR) pe care părinţii trebuie s-o achite pentru a-şi salva copilul. 

Anastasia a trecut deja printr-o operaţie în România. Urmele cusăturii de pe capul acestui copil te fac să te întrebi, poate pentru a nu ştiu câta oara, de ce viaţa e atât de nedreaptă. De ce ăştia mici care nu au făcut vreun rău cuiva, nu au gândit ceva murdar, trebuie să trăiască asta. Întrebările astea retorice rămân întotdeauna fără răspuns.

Şi nu trebuie să plângi. Nu ai voie să plângi decât după ce lupta se va fi încheiat. Şi atunci să plângi de fericire, de recunoştinţă.

Social Media este plină de astfel de cazuri. Nu vreau să insist asupra acestui lucru, este mai mult decât evident. Nu ştiu pe ce criterii îşi alege cancerul victime, dar ştiu că atunci când se va fi găsit un leac pentru acesta, se va deschide un colţ de cer. Toţi au dreptul la viaţă în mod egal.

Până atunci, vă rog să dăm o mână de ajutor acestei bucăţele de om. Are 3 ani, vârsta pe care o are şi băieţelul meu. Nu pot să îmi imaginez şi nu vreau să îmi imaginez… Părinţii ştiu şi înţeleg. Asta daca poate fi înţeles ceva.

Părinţii Anastasiei au încărcat pe Facebook un filmuleţ copleşitor pe care l-au creat pentru a o vă prezenta. Acest video, precum şi toate detaliile despre cum poate fi ajutată, cu o donaţie oricât de mică, sunt disponibile pe pagina de Facebook a campaniei. Deja s-a strâns jumătate din sumă, dar mai este nevoie de încă pe atât.

Click pe bara albastră.


AICI luptăm alături de Anastasia

Anastasia visează ca mama să îi citească încă multe basme cu prinţi, prinţese şi creaturi fantastice. De existenţa şi pericolul balaurului nu ar fi trebuit să afle încă. Cum ziceam şi mă repet, e nedrept. Haideţi să-i făurim povestea pentru ca ea să continue mult şi bine!

Văd un deznodământ fericit. Cum că a învins balaurul. Mi-aş dori să aud despre Anastasia că şi-a lăsat părul să crească. Aşa cum orice fetiţă iubeşte să îl aibă. Să aud că cicatricile au rămas undeva în urmă, într-un fel de coşmar care nici în plăsmuiri nu ar trebui să existe. Să văd share-uită pe Facebook o poză în care mănâncă fericită o îngheţată şi aleargă cu tălpile goale prin nisip. Undeva, la mare…Şi că părinţii ei simt, în sfârşit, cum e să respiri din nou după ce ţi-ai pierdut tot oxigenul. Asta vreau eu.

Există îngeri păzitori şi pe Pământ. Există oameni mult prea oameni. Există empatie, de EMPATIE este vorba. Există viaţă. Te rog să fii şi tu unul dintre aceşti îngeri pentru ea, pentru Anastasia! Medicii din Israel au confirmat: există şanse!

Mulţumim şi ne înclinăm înaintea voastră, oameni!

You might also like

No Comments

Leave a Reply