Trucuri ce te pot ajuta să economisești spațiu într-o încăpere

cum să economisești spațiu într-o încăpere

Atunci când nu dispui de un spațiu generos într-o cameră, te afli în căutarea unor soluții practice, dar și estetice, care să te ajute să îți depozitezi toate obiectele necesare, indiferent că este vorba despre living, bucătărie sau dormitor. Așadar, există mici trucuri la care poți apela și care te pot ajuta să organizezi mult mai bine spațiul.

Iată câteva sfaturi prin intermediul cărora poți economisi spațiul într-o încăpere:

1. Alege să încadrezi în decorul camerei un dressing

Atunci când nu beneficiezi de mult spațiu, știi că fiecare centimetru pătrat este extrem de important, iar pentru a amenaja cât mai bine spațiul, ar trebui să știi să-l valorifici la maximum. În ultimii ani, designerii de interior au adus inovații în materie de amenajări interioare, astfel că există multiple posibilități de depozitare a spațiului. Așadar, putem integra dressingurile chiar și în decorul livingului sau în hol, nu doar în dormitoare cum se obișnuia înainte.

2. Așază în cameră unul sau mai multe dulapuri moderne

Dimensiunea acestor piese de mobilier precum și designul poate varia în funcție de mai mulți factori. În primul rând, contează spațiul de care dispunem, în al doilea rând bugetul în care ar trebui să ne încadrăm atunci când facem achizițiile. Nu în ultimul rând, contează și modul în care este amenajată încăperea respectivă. Atunci când achiziționăm dulapuri moderne, ne gândim la o completare a spațiului sau ne dorim o reamenajare totală a încăperii?

3. Optează pentru vitrine moderne

O altă variantă la care ai apela este încadrarea unor vitrine moderne care să-ți ofere posibilitatea de a depozita obiectele de care ai nevoie îndeplinind totodată un rol estetic. Alege un cabinet alb din lemn de pin sau un cabinet de culoare neagră confecționat din metal negru și conferă-i încăperii personalitate. Desigur, ai grijă să alegi un design care să se potrivească cu decorul camerei, în caz contrar se vor obține efecte vizuale nedorite.

4. Alege un design minimalist

Designerii de interior încurajează proprietarii să se orienteze către un stil minimalist atunci când decorează casa. Așadar, se preferă spațiile aerisite și renunțarea la elementele decorative care nu fac altceva decât să încarce inutil spațiul. De exemplu, designul scandinav pune accentul pe simplitate, oferind o mulțime de avantaje proprietarilor. De aceea, ar fi bine să optezi pentru un design minimalist atunci când îți decorezi casa.

De asemenea, este recomandat să alegi mobilă albă sau în culori cât mai deschise (bej, gri, galben sau verde pal) deoarece acestea măresc optic încăperea, iar spațiul o să pară mai mare decât este în realitate.

5. Cumpără dulapuri și vitrine moderne

Așadar, după cum spuneam mai sus, achiziționarea unor vitrine și a unor dulapuri moderne reprezintă o modalitate excelentă de amenajare ce te poate ajuta să-ți organizezi mai bine spațiul.

La ora actuală, piața de specialitate este destul de extinsă, astfel că, în zilele noastre, este imposibil să nu găsești soluții practice pentru amenajarea casei. De exemplu, NORDA este unul dintre cele mai apreciate magazine online pentru diversitatea și calitatea pieselor de mobilier. Pe site, poți găsi o serie de modele variate de mobilă scandinavă – de la dulapuri pentru depozitare, birouri, scaune până la diferite decorațiuni interioare care îi pot oferi casei tale un farmec aparte. Alege NORDA!

Acest articol este un Guest-Post

You might also like

1 Comment

  • Caietul Cristinei 5 ani ago Reply

    Minimalismul asta ne da batai de cap. E tot mai greu de abordat, mai ales atunci cand nu faci totul dupa un plan bine stabilit dinainte de a iesi la cumparaturi. Si noi am zis prima data ca nu vom incarca sufrageria cu elemente inutile si tot am facut-o.

Leave a Reply