Trandafirii care schimbă vieți

Curiozitatea nu a omorât încă pe cineva…Prea tentant, parcă intenționat, era la vedere pe etajeră, așa că l-am deschis și…

„De vreo câteva luni încoace, seară de seară începând cu ora 20:00 obișnuiesc să am același program. E, de fapt, un fel de ritual pe care-l respect mai ceva ca postul (negru). Pornesc radio pe frecvența deja stabilită, mă întind pe pat și privesc tâmp pe tavan, în timp ce vocea ei îmi mângâie gândurile. Cine sunt eu? Avocat (unii ar zice că de succes, eu nu mă laud), 30 de ani, puțin nebun, puțin timid, un strop arogant (ar zice alții, eu nu mă laud) și ahtiat după muncă. Pentru mine, Dl. Avocat, nisipul amuțea în clepsidră de fiecare dată când îi auzeam vocea. O voce suavă și dulce, precum o ploaie de vară peste o grădină de trandafiri îmbujorați de soare. Întrebați trandafirii, dacă nu mă credeți.

Anastasia, moderator la o emisiune de dedi-dedi (cum ar zice copiii din cartier acestui gen de emisiuni) a reușit să mă facă să-mi prind urechile scornind scenarii despre cum aș putea s-o întâlnesc absolut firesc…un fel de, mâna destinului. Cu alte cuvinte, mi-am pierdut capul. Nu acesta a fost scopul vieții mele, să mă îndrăgosesc de o …voce. M-am băgat, stai și joacă! Rigorile meserie m-au învățat că atunci când îți dorești ceva, să nu renunți până nu-ți iese. Așa că, am zis să le iau pe rând. Aveam trei planuri de bătaie.

Într-una din dulcile seri, zic să sun și eu, dau o dedicație ca tot omu’ ce mai ascultă radio.

Acum eram în direct cu ea. Mi-am impus să rămân ferm, pe fundul meu, când îi voi fi auzit glasul.

-Următorul nostru ascultător este nerăbdător să intre în direct la Radio Xtreme. Îi spunem bună seara.

(eh, amu-i amu!)

-Bună seara. Aș dori să fac și eu o dedicație.

– Ne bucurăm că ești în direct cu noi. Te ascult. Cum te numești și de unde suni, mai întâi.

– Ăăă, din București, sunt din București.

-Cum te numești?

-Anonim.

-Nu am înțeles. Ai putea să repeți?

-A-no-nim!

-Ah, …Ok. Vrei să fii anonim. Bine, Anonim. Nu mai avem foarte mult timp. Ce piesă dorești și cui o dedici.

– Aș dori o melodie …specială pentru o…femeie specială, cu…cea mai suavă voce din lume.

– Foarte frumos! Care este melodia?

-Cea mai frumoasă floare, Pasărea Colibri.

-Bine, Anonim din București. Imediat  Cea mai frumoasă floare, de la Colibri.

Tocmai îmi dădusem cel mai dificil examen. Examenul  la Magistratură a fost fix-pix pe lângă ăsta. Ești un tâmpit, Vladmir. Zici c-ai fost un copil din clasa pregătitoare. Am fost penibil, recunosc. Bun, am dat dedicația. Și-acum ce? Deci ești prost, Vladimir. Anastasia nu avea de unde să ghicească în stele că dedicația îi era adresată. Și acum ce fac? (în afară de a vorbi singur ca prostu’).Mai dau o dedicație mâine seara? Răspuns greșit. Mi-am împrăștiat timp de 3 zile ideile, m-am luat de cap, nu am dormit nopțile în scopul de a o găsi pe cea mai bună (varianta cea mai bună). Gata, am găsit. Flori! Da, flori. Ce femeie nu iubește florile?! Perfect. Îi duc un buchet de flori. Stai! Deci, iau un buchet de flori și mă prezint cu el în fața ușii redacției?!? Ce-o să zicăăăă? Da’ obsedatul ăsta cine mai e? Relax, Vladmir. Hai, sărci pe Google, acolo unde găsești orice informație din lume. Ok. Respiră! E clar, încep să-mi pierd mințile. Doamne, și mama mi-a spus că atâta învățătură îți ia mințile până la urmă. Revino-ți! Varianta optimă esteeee….următoarea: Dau comandă de un buchet de flori cu livrare la redacție. Sunt atâtea site-uri cu livrare buchete. Yeh. Asta-i, frate! Hai, mișcă-te Gogule odată! Zicem așa: livrare flori în bucurești. Comandă flori online.Livrare gratuita. Perfect, exact ce căutam. Buchete flori. Alege: Oh, câte feluri sunt! Iriși, orhidee, crini, crizanteme. Ce să aleg oare?! Merg pe trandafiri. Cred că nu prea poți să dai greș cu o femeie  oferindu-i trandafiri. Buchetul acesta e minunat: Buchet select de trandafiri roșii, pentru o ocazie ….să zic, romantică. 1. Alege mărimea. Hmm. Mărime Premium +25 de trandafiri. 2. Alege un cadou special. Cred că nu tare se cade în situația dată, data viitoare aleg o cutie de trufe delicioase.  3. Scrie mesajul de pe felicitare. Acu tre să fiu poet sau cum?!  Ceva simplu, să nu pară dubios, plictisit, dar nici siropos. “Din suflet îți spun că-mi place vocea ta/Aș vrea să știu cui aparține ea. Anonim”. Data și ora livrării: 29.03.2016 19:30 (pentru a o nimeri cu ceva minute înainte să intre în emisie). Metoda de plată. Plata cu cardul, bineînțeles. Gata, trimite comanda. Este chiar fain site-ul, îmi place. La o distanță de un click, extrem de rapid, am rezolvat o livrare buchete trandafiri în București. Mă declar satisfăcut. Vedem efectul!

trandafiri

Sursa: livrarefloribucuresti.ro

Acum nu mai rămâne decât să am noroc ca un curier flori amabil și pozitiv să-i înmâneze superbul buchet proaspăt și parfumat. Parcă mi-o și imaginez…atât de frumoasă, cu fața ascunsă printre petale.

flori5-250x250

Sursa: livrarefloribucuresti.ro

Următoarea zi am așteptat să se facă ora 8 seara, să înceapă emisiunea, cum așteaptă un copil să-i înceapă desenele animate. Nu mă mai recunoșteam. Însă, nu a fost decât o emisiune ca oricare alta.  Nicio reacție din partea fetei. Mă așteptam la ceva. Oare nu primise buchetul??? Oare cei de la livrări buchete de flori uitaseră să-l expedieze? Sau poate nu-i plăcuse? Ey, slabe șanse, era minunat!  Oprește-te, omule! Eu întreb, eu răspund văd că. Dar de ce niciun semn, o sugestie în vorbă, ceva? Îmi pierdusem orice speranță. În asemenea condiții, planul trei nici nu-și mai avea rostul. De data aceasta chiar mi se părea că dădusem în culmea penibilului. Până în următoarea seară când ea…

-De data aceasta, vreau să fac și eu o dedicație specială de la mine pentru…se știe el cine. Mulțumesc. Și nu uitați, rămâneți pe frecvența sufletului!

Inima îmi bătea într-un ritm alarmant…  îmi dedicase o piesă, ea mie!  Mi se părea cea mai minunată melodie de pe planetă. Am adormit apăsând repeat-repeat-repeat la nesfârșit.

Nu a mai durat mult până să renunț la timiditatea școlarului și să îmbrac puțin curaj. Am invitat-o la o cafea (planul 3), moment în care am simțit că va ieși ceva mai mult decât atât, o simplă cafea. O simțeam predestinată, mă îndrăgostisem nebunește de ea, în întregime și fără rezerve. Îi sorbeam fiecare vocală, îi adoram zâmbetul, iubind-o frumos.

Mai târziu, am avut o nuntă ca în povești în care mireasa mea a alea să aibă în buchet trandafiri roșii și iasomie de madagascar.  Proces câștigat! (cel mai important din viața mea).

IMG_00293

Sursa: arhivă personală

În concluzie pot spune că LivrareFloriBucurești.ro este dovada clară a faptului că un buchet de flori online, de la o florarie bucuresti poate schimba vieți.

Iar tu curioaso care ești și care mi-ai schimbat mie viața, închide imediat jurnalul meu. N-ai învățat că nu-i frumos să citești intimitățile altuia ? Am glumit. Mai bine hai, sari în gâtul meu și spune-mi că mă iubești, cea mai frumoasă floare care ești!

Al tău,

Anonim”

LivrareFloriBucuresti-300x133

 

Articolul Trandafirii care schimbă vieți a fost scris pentru proba 10 din Spring SuperBlog 2016

You might also like

Comments (13)

 • Tatiana Sorina 8 ani ago Reply

  frumos,stiu:)) mie gerberele mi-au schimbat viata,le ador

  camelia lavy 8 ani ago Reply

  Flori să fie, nu-i așa? 🙂 Înseninează orice suflet, înfrumusețează orice loc.

 • mihaescu maria 8 ani ago Reply

  ador trandafirii!

 • Suciu Clementina 8 ani ago Reply

  Foarte frumos…emotionant!

  camelia lavy 8 ani ago Reply

  Mulțumesc frumos! 🙂

 • Luminita 8 ani ago Reply

  Frumos articol.
  ,,Trandafirii sunt un simbol al romantismului, a dragostei, o expresie a sensibilitatii,,

  camelia lavy 8 ani ago Reply

  Așa este.
  Sunt minunați. Cărei femei să nu-i placă, oare?! <3

 • Andree 8 ani ago Reply

  Foarte frumos articol! Orice femeie viseaza la un buchet imens de trandafitri

  camelia lavy 8 ani ago Reply

  Cu cât e mai mare buchetul, cu atât mai bine.

  Mulțumesc pentru apreciere!

 • Daniele 8 ani ago Reply

  Foarte frumos articol. Imi plac trandafirii si tare mi-as dori sa primesc un buchet mare, mare 🙂

  camelia lavy 8 ani ago Reply

  Care femeie nu visează la așa ceva…!? 🙂

 • Ana-Maria Ionescu 8 ani ago Reply

  Florile preferate care mi-au marcat si ziua nuntii sunt bujorii – efectiv ii ador

 • […] Covaci – Trandafirii care schimba vieti – 98 […]

Leave a Reply