Tot ce trebuie să ştii despre purificatorul de aer de la Rowenta Intense Pure Air XL

purificator de aer Intense Pure Air XL Rowenta

Fenomenul poluării a fost şi continuă să fie un subiect de actualitate şi de îngrijorare deopotrivă. Concluzia specialiştilor de la Observatorul Român de Sănătate este cât se poate de pesimistă. Potrivit acestora, în România mor anual 23.000 de români din cauza aerului poluat. Ţara noastră este a 5-a din şirul ţărilor în care oamenii pierd ani preţioşi din viaţă. Iaşi, Bucureşti şi Braşov se află în fruntea clasamentului ca şi grad de poluare.

Majoritatea dintre noi avem falsa impresie că deschizând fereastra pentru pentru a aerisi ne facem un serviciu. De fapt, schimbăm aerul închis din încăpere cu cel de afară, plin de praf şi de gaze de eşapament. Cu atât mai mult cu cât aveţi ghinionul de a locui la bloc, într-un apartament cu orientare spre bulevard. Gazele de eşapament, praful, noxele, diverse particule alergene, toate ajung în locuinţa noastră, în aerul pe care îl inspirăm. Infiltrare în aer fac un real deserviciu plămânilor. Iar pe termen lung pot exista consecinţe. 

În ceea ce priveşte poluarea aerului exterior, încă aşteptăm măsuri eficiente de diminuare a acesteia şi, implicit, de reducere a riscurilor pentru sănătate. Până atunci, traficul rutier şi tăierea masivă a pădurilor continuă să fie 2 factori favorizanţi ai fenomenului poluării.

Soluţii de purificare a aerului din locuinţă

Ei bine, dacă afară e poluare, va fi poluare şi înăuntru. Dar cum o reducem? Ce soluţii există pentru a nu fi obligaţi să respirăm non-stop una aer îmbâcsit. Există şi o parte pozitivă a lucrurilor, avem soluţii.

Plantele verzi

Plantele verzi, anumite specii, sunt cunoscute ca fiind purificatoare de aer interior. Desigur, până la un anumit nivel, fără a asista la minuni. S-ar părea că astfel de plante au ca dezavantaj major acela de a nu fi sigure pentru om, animale de companie. În plus, mizând pe soluţiile vegetale, ar însemna că întreaga locuinţă ar trebui împânzită de plante cu un asemenea rol. Nu sună rău, însă…

Purificatoarele de aer

Purificatoarele de aer, adică nişte aparate moderne care au fost concepute pentru o asemenea misiune: de a filtra, a „cerne” dacă vreţi, aerul de toate impurităţile cu care acesta vine încărcat. Este o invenţie nu doar ingenioasă şi necesară, cât una la îndemâna omului modern. Practic, o investiţie pe termen lung pentru stare de bine şi sănătate.

Cât de familiarizaţi sunteţi cu următorii termeni: fum de ţigară, formaldehidă, alergii, păr de animale, particule vizibile şi invizibile ochiului, praf? iar lista, deloc una completă, o voi închide aici. Într-o mică sau mai mare măsură ne confruntăm cu acestea fix în propriul cămin.

Purificatorul de aer de la Rowenta

Model PU4020F1 sau PU6020F0/1 (XL)?

purificator de aer rowenta

Este vorba despre model. Ambele modele au în denumire INTENSE PURE AIR. Manualul este acelaşi pentru amândouă. Am observat că lumea întreabă în magazinele online care este diferenţa dintre PU4020F1 şi PU6020F0. Ţinând cont de faptul că ambele au fix acelaşi aspect şi, la o primă vedere, aproape aceleaşi specificaţii. Filtrele şi funcţiile lor sunt aceleaşi. Însă, ca şi nişte diferenţe:

PU4020F1 este varianta considerată normală, aparatul fiind eficient în încăperi de până la 60 m².

PU6020F0/1 este varianta mare, XL, aparatul fiind potrivit pentru spaţii mai mari, de până la 80 m².

PU4020F1

PU6020F0/1 (XL)

Dimensiune  (L x l x î)

26,2 x 24,1 x 4,9 cm

Referinţă

PU4020

Mărime

Normal

Culoare

Alb

Putere

30 Waţi

Nivel zgomot

45 dB

Greutate

5.70 kg

Dimensiune (L x l x î)

38 x 31,5 x75 cm

Referinţă

PU6020

Mărime

Mare

Culoare

Alb

Putere maximă

80 Waţi

Nivel zgomot

25 dB – 52 dB

Greutate

8.50 kg

Rowenta, Intense Pure Air XL PU6020F0

purificator de aer rowenta

Este un dispozitiv de filtrare a aerului performant, cu un design agreabil, uşor de adaptat oricărui gen de spaţiu. Testez acest purificator şi mă bucur de efectele sale de doar 2 luni de zile. Invenţia este una interesantă, fără îndoială. Să vedem, aşadar, cu ce se laudă acest model de purificator marca Rowenta?

purificator de aer rowenta

 • Filtrează 99,97% din particulele fine
 • Distruge formaldehidă

Se pare că este singurul purificator care distruge definitiv formaldehida, acest poluant extrem de dăunător şi cu potenţial cancerigen. Formaldehidă este prezentă aproape peste tot: zone cu trafic intens, încăperi unde se fumează, locuri cu mobilă vopsită sau lăcuită cu aldehida formică. Acest lucru este posibil datorită filtrului exclusiv şi patentat NanoCaptur.

 • 4 filtre – 4 nivele de filtrare pentru maximă eficacitate

Purificatorul Intense Pure Air dispune de 4 nivele de filtrare. Fiecare nivel este dedicat unui anumit poluant sau grupe de poluanţi:

 • Prefiltrul – reţine particulele de mari dimensiuni (praf, păr uman sau de animale)
 • Filtrul din carbon activ – captează mirosurile, gazele şi compuşii organici volatili;
 • Filtrul HEPA – filtrează până la 99.97% din particulele fine (mucegai, acarieni, polen, particule fine precum virusuri si bacterii etc.)
 • Filtrul exclusiv si patentat NanoCaptur distruge permanent formaldehida*, cel mai periculos poluant din locuinţă.2 senzori de filtrare inteligentă
 • 2 senzori de filtrare inteligentă

Cei doi senzori, unul de poluare, celălalt de gaz, monitorizează nivelul de factori poluanţi din locuinţă.

În funcţie de nivelul detectat, indicatorul de calitate al aerului îşi va schimba culoarea. De exemplu, în cameră el poate rămâne pe albastru. În bucătărie, dacă se prăjeşte ceva în acel moment, va trece automat pe mov. Lucru verificat. Viteza de filtrare a aerului se ajustează automat în funcţie de cât de încărcată percep senzorii atmosfera din acel loc.

purificator de aer rowenta

 • Nopţi fără zgomot şi un aer sigur

Când purificatorul este pornit şi se setează pe treapta 3, zgomotul emis se aseamănă cu bătaia de vânt. Din acest motiv, pe timp de noapte, se poate seta pe treapta 1 pentru o atmosferă.

purificator de aer rowenta

 • Flux de aer optimizat

Practic, ai posibilitatea de a decide orientarea fluxului de aer pentru a te simţi cât mai confortabil cu putinţă. 

La 45° – pentru obţinerea unui aer curat, perfect uniformizat în spaţiu, dar şi o difuzie optimă a acestuia;

La 90° – pentru confort maxim.

purificator de aer rowenta

 • Montare şi întreţinere uşoară a filtrelor

Montare:

Montarea/schimbarea acestor filtre este un proces mai degrabă intuitiv; prin urmare, nu ar trebui să pună pe nimeni în dificultate. Nici chiar pe cei mai neîndemânatici. Manualul, tradus în 10 limbi, este suficient de elocvent.

Înlocuire:

Indicatorii luminoşi „HEPA” si „ODOR” te avertizează când filtrele HEPA si cel de carbon activ trebuie schimbate.

purificator de aer rowenta


purificator de aer rowenta

purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta
purificator de aer rowenta

Purificatorul de aer şi sănătatea. Efectele pe termen lung.

Purificatorul de aer şi ţigările

Efectele nocive ale fumatului sunt cunoscute de toată lumea. Este de ajuns ca într-o locuinţă să existe o singură persoană fumătoare pentru ca toată lumea să sufere. Se ştie doar, fumătorii pasivi sunt şi mai expuşi bolilor decât cei activi. Într-o asemenea situaţie, instalarea unui purificator de aer care să filtreze eficient aerul din încăpere este o soluţie bună.

Filtrul din carbon activ este intens implicat în proces. Acesta nu doar că absoarbe substanţele toxice din tutun, dar elimină şi mirosul atât de neplăcut de tabac.

Prin urmare, plămânii vor fi scutiţi de la a mai absorbi toate particulele invizibile toxice. Purificatorul de aer fa fi acolo să cureţe aerul chiar şi de cele mai fine particule.

Purificatorul de aer şi alergiile

Un purificator de aer serveşte drept un scut eficace împotriva alergiilor de orice fel. Performantul filtru HEPA înlătură chiar şi particulele invizibile ochiului uman lăsând un aer proaspăt, curat, benefic persoanelor sensibile.

Fie că vorbim despre polen, mucegai, păr de animale sau acarieni, purificatorul îşi îndeplineşte misiunea cu brio cernând prin filtre orice substanţă toxică prezentă în aer.

Cu un purificator de aer în locuinţă, veţi respira un aer curăţat, reducând considerabil riscurile şi complicaţiile care pot fi ocazionate de alergii.

Purificatorul de aer şi astmul

Persoanelor suferinde de afecţiuni respiratorii, acute sau cronice, astm, purificatorul de aer les este deosebit de recomandat. 

Acţiunea filtrelor HEPA şi din carbon activ are ca rol captarea instantă a compuşilor nocivi. Prin urmare, bronhii ferite şi crize de astm diminuate.

Cu atât mai mult în astfel de situaţii, aveţi grijă să alegeţi un model de purificator potrivit nevoilor ca şi grad/putere de absorbţie. Ţinând cont de dimensiunea încăperii, optaţi pentru un aparat corespunzător şi beneficiaţi de întreaga eficienţă a acestuia.

Purificatorul de aer şi mirosurile

Mirosurile neplăcute de orice fel reprezintă o sursă de disconfort. Pentru a scăpa de ele, purificatorul de aer este o soluţie pe cât de sănătoasă, pe atât de eficientă. Datorită filtrului din carbon activ vor fi înlăturate chiar şi cele mai fine particule odorizante pentru simţi un plus de confort şi a dobândi o stare de bine.

Purificatorul de aer şi praful

Nici cea mai nesemnificativă urmă de praf nu trece neobservată de filtrul HEPA. HEPA provine de la acronimul High Efficiency Particulate Air (care se traduce prin „eficienţă ridicată pentru particule”). Orice filtru HEPA este format dintr-o perdea foarte densă de fibre de sticlă de dimensiuni foarte mici. Astfel, sunt aspirate prin aceasta plasă până la 99,97% dintre particulele de peste 0,3 microni.

Beneficiile se simt relativ repede, efectele fiind pe termen lung. Mai puţin praf, mai puţine reacţii alergice, o curăţenie mai uşoară. 

Acestea fiind spuse, nu vă rămâne decât să deschideţi geamul ori de câte ori simţiţi nevoia şi să aerisiţi cu deplină încredere. În acest timp însă, pentru eficacitatea scontată, aparatul trebuie să fie oprit. Rowenta Intense Pure Air se ocupă pe urmă de aerul dumneavoastră, lăsându-l proaspăt, curat, filtrat de orice substanţă nocivă care v-ar putea sabota sănătatea şi starea de spirit.

You might also like

1 Comment

 • Cristina 5 ani ago Reply

  Nu ma mir ca Bucurestiul este fruntas la poluare si proasta calitate a aerului respirat. Cred ca e fruntas si la nivel european. Trafic la greu, multe masini vechi care scot fum ca tractoarele, de unde aer curat pentru copii, cand pomii sunt taiati ca sa facem benzinarii, parcari si mall-uri? Este bine totusi ca exista aceste purificatoare de aer care pentru copii, batrani si persoanele cu probleme chiar fac diferenta.

Leave a Reply