Top Fashion: despre cămăși damă în toate felurile

A venit, a venit primăvara,

Acoperă-mi inima cu ceva,

Iar tu, soare timid și stingher,

Inspiră-mă să aleg ținute perfecte din șifonier.

 

De cum  natura a îmbrăcat straie colorate-parfumate de sezon, mi-a venit și mie un chef nebun să mă înnoiesc.  În ultima vreme, cam de fiecare dată când deschid șifonierul, realizez că nu mai știu ce să iau pe mine. Deși stau destule hăinuțe îngrămădite pe acolo, acestea se dovedesc parcă a fi tot mai nepotrivite pentru diverse ocazii care se ivesc (adevărul este că și eu m-am cam plictisit de ele). Iar acum, cu primăvara aceasta minunată în plină desfășurare, gândul îmi fuge la acele cămăşi damă versatile, la pantalonii subțiri, la balerinii delicaţi, la fuste și rochițe pe toate culorile. Așa că, pulovere și paltoane, faceți loc!

De 6 ani încoace, de când îl cunosc pe soțul meu, recunosc că am început să văd cămășile cu alți ochi decât le vedeam până atunci. El are o colecție impresionantă de cămăși, pe toate stilurile și culorile, potrivite în modul office, elegant, casual. O cămașă îți poate conferi o ținută aparte, este versatilă și o poți asorta cu ușurință. Și te obișnuiești și să calci, de la un moment dat. 🙂

Cât despre noi, reprezentantele sexului frumos, să știți că putem fi grațioase, feminine, elegante sau sexy chiar și atunci când alegem o piesă din categoria de cămăşi damă. Chiar așa, de ce nu se prea îmbracă doamnele și domnișoarele în cămăși?

Priviți cât de simplu poate fi să mergi pe varianta cămașă în orice fel de situație.

CĂMĂŞI DAMĂ MONOCROM

Pentru un stil office-elegant, eu aș opta pentru o cămașă monocrom alături de o fustă creion, dreaptă sau în cloș ori o pereche de pantaloni de culoare închisă (pentru contrast). Nimeni nu spune că dacă lucrezi la birou, într-o bancă sau în relații cu publicul trebuie să ai o ținută banală. Din contră, poți fi decentă, feminină și extrem de atrăgătoare în același timp. În plus, cine a spus că o cămașă monocrom este banală și plictisitoare?!

camasa alba

camasa alba office

 

Ca și încălțăminte, sugestia mea pentru o asemenea ținută office ar fi pantofii cu un toc gros, nu foarte înalt:

iar pentru o ocazie specială, în măsura în care picioarele suportă, aș opta pentru pantofi cu toc generos, în genul stiletto:

Nuanțele de roz cașmir, corai și roșu le-am tot întâlnit, dar fac furori și în 2016 și, dincolo de orice tendință, recunosc că mie îmi plac foarte mult: îndulcesc și conferă luminozitate oricărei ținute.

 

Că tot vorbeam de culorile anului 2016, probabil că ați auzit despre cuplul celebru: roz cuarț și albastru seren, care merg minunat atât separat, cât și combinate în diverse piese. Cu o pereche de pantofi obligatoriu comozi, niște balerini zic, și o fustă cloș, ai ținuta garantată pentru o întâlnire romantică sau o seară în oraș cu prietenii. Vei fi o prezență pe cât de simpatică, pe atât de dulce!

camasi dama stil retro

 

Rămân în continuare extrem de în vogă cămășile din materiale fluide, delicate, cu imprimeuri înflorate. Sunt extrem de ușoare și merg perfect cu o pereche de jeanși subțiri, de exemplu. Ce mai,  o ținută de zi și comodă, dar și atrăgătoare! Cât de frumoase pot fi nuanțele pastel! Iată câteva dintre modelele care  mi-au atras atenția și pe care mi-aș dori să le am în șifonier, să le rotesc după starea de spirit și bunul plac.

CĂMĂŞI DAMĂ FLUIDE

camasa fluida inflorata

Pentru a vă convinge de cât de versatile și de potrivite pot fi cămășile în te miri ce ipostaze, am găsit niște modele și pentru viitoarele mămici. Eu chiar am purtat astfel de cămăși în prima parte a sarcinii, până ce burtica nu a fost foarte vizibilă. Au o croială lejeră, sunt ușor lărguțe și acoperă frumos. Cu niște pantaloni subțiri și balerini, îți vei dori să faci plimbări în fiecare zi. Pe de altă parte, genul acesta de cămașă ușoară poate funcționa perfect și în rolul de rochie-cămașă.

balerini colorati

 

 

Până atunci, aș fi curioasă să aflu cum vă înțelegeți voi cu laitmotivul invocat în prezentul articol – cămașa-.

Purtați cămăși damă sau le preferaţi pe cele de pe la soţul? 🙂

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply