Sunt femeie și am geanta mea

Sunt femeie și am geanta mea

Știați că geanta, acest accesoriu atât de râvnit în special de către reprezentantele sexului frumos, există încă din Evul Mediu?! Desigur, nu sub miile de fațete sub care o întâlnim astăzi, însă exista.  Totul a început cu câteva fâșii de piele de animal care aveau ca destinație păstrarea hranei, a continuat cu niște săculețe numai bune de prins în talie, mici trăistuțe, căpătând în timp amploare atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și designul. Cunoaștem perfect unde s-a ajuns în materie de genți, te doare capul, nu alta!

Astfel, îmi permit să spun, mai mult sau mai puțin în spirit de glumă, că geanta a existat dintotdeauna, și că Dumnezeu atunci când a creat femeia din coasta lui Adam, a decis să creeze odată cu ea și geanta – acest minunat accesoriu care să-i fie femeii întotdeauna aproape (la propriu vorbind!).

Poartă cu mândrie deviza „Sunt femeie„!

În timp, femeile au devenit extrem de atașate de gențile lor (lucru atât de evident în ziua de azi).  Geanta unei femei nu reprezintă decât un univers în miniatură, univers care poate lua zeci de forme, dimensiuni și culori, și pe care EA, această făptură minunată, grațioasă și adorată de către bărbați, îl cunoaște până în cele mai ascunse cotloane, asumându-și-l în totalitate.

Eh, și când mai auzi câte un NEiubitor de genți feminine numindu-l „mic bordel plin de chestii inutile”, îți vine să-i dai cu acest bordel, cât e el de plin, în cap.. Dar să revin. În fapt, acest univers magic cuprinde de la obiectele de strictă și imediată necesitate, până la acelea de „just in case”, care se dovedesc a fi de aur în momente-cheie.

Important de reținut! Având întotdeauna geanta la tine, hazardul nu va îndrăzni să te ia prin surprindere, fiindcă  tu vei dispune în orice moment de acel As, bun a fi scos din geantă atunci când se dorește șocarea dușmanului (bărbat sau whatever).

În geanta unei femei, se va afla mereu tot ceea ce este nevoie pentru a ieși din situații extreme (ex.:  s-a tras firul de la ciorap, s-a rupt o unghie etc.), ori obiecte necesare în viața de fiecare zi (o pudră, un ruj, un mini-parfumel, de astea). Ce ne-am face noi fără toate acestea?!?

Așadar, să fim înțeleși, domnilor (dat fiind că vouă ne adresăm în primul rând). Încetați să ne catalogați geanta (gențile) drept „dulap” sau „valiză”, când ea, de fapt, este perfectă așa cum e: încăpătoare, bine compartimentată pentru a ne găzdui lucrurile extrem de eficient. Încetați să-i atribuiți cuvinte gen „chestii inutile”, când în ea puteți găsi ce voi nici n-ați visat vreodată. Geanta unei femei nu merită niciuna dintre răutățile pe care le invocați adesea, poate din plictiseală, lipsă de idei, de răbdare sau de alte calități.

Ladies, în concluzie…Hai să lăsăm lumea să vorbească ce-o vrea! Sunt femeie! Şi tu eşti? Ok!  Noi știm un lucru, şi anume că geanta ne reprezintă, spune ceva despre noi și ne completează imaginea. Aici, în acest accesoriu mirific, avem acele chestioare, doar de noi știute, bine ticluite, care ne fac să ne simțim atât de sigure pe noi (în ciuda bărbaților, sîc!).

3 thoughts on “Sunt femeie și am geanta mea

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: