Sunt femeie și am geanta mea. Iată ce conţine ea

ce contine geanta unei femei

Știați că geanta, acest accesoriu atât de râvnit în special de către reprezentantele sexului frumos, există încă din Evul Mediu?! Desigur, nu sub miile de fațete sub care o întâlnim astăzi, însă exista.

Un pic de istorie…

Totul a început cu câteva fâșii de piele de animal care aveau ca destinație păstrarea hranei, a continuat cu niște săculețe numai bune de prins în talie, mici trăistuțe, căpătând în timp amploare atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și designul. Cunoaștem perfect unde s-a ajuns în materie de genți; te doare capul, nu alta (mai ales dacă eşti iubit, soţ sau amant)!

Astfel, îmi permit să spun, mai mult sau mai puțin în spirit de glumă, că geanta a existat dintotdeauna. Atunci când Dumnezeu a creat femeia din coasta lui Adam, a decis să creeze odată cu ea și geanta – minunatul accesoriu care să-i fie femeii întotdeauna aproape (la propriu vorbind!).

Adoptă cu mândrie deviza „Sunt femeie şi am geanta mea„!

În timp, femeile au devenit extrem de atașate de gențile lor (lucru atât de la vedere în ziua de azi).  Geanta unei femei nu reprezintă altceva decât un univers în miniatură, univers care poate lua zeci de forme, dimensiuni și culori, și pe care EA, această făptură minunată, grațioasă și adorată de către bărbați, îl cunoaște până în cele mai ascunse cotloane. Un univers pe care şi-l asumă în totalitate.

Eh, și când mai auzi câte un NEiubitor de genți feminine numindu-l „mic bordel plin de chestii inutile”… îți vine să-i dai cu acest bordel, cât o fi el de plin, în cap…Nu de alta, dar pentru a-i dovedi că nu e nici pe departe inutil.

Revenind… În fapt, acest univers magic cuprinde de la obiectele de strictă și imediată necesitate, până la acelea de tipul „just in case”, adică de aur în momente-cheie.

Important de reținut! Având întotdeauna geanta la tine, hazardul nu va îndrăzni să te ia prin surprindere, fiindcă  tu vei dispune în orice moment de acel As, bun a fi scos din geantă atunci când se dorește șocarea dușmanului (bărbat sau whatever).

În geanta unei femei se va afla mereu tot ceea ce este nevoie pentru a ieși din situații extreme (ex.:  s-a tras firul de la ciorap, s-a rupt o unghie etc.), ori obiecte necesare în viața de fiecare zi (o pudră, un ruj, un mini-parfumel, de astea). Ce ne-am face noi fără toate acestea?!?

Așadar, să fim înțeleși, domnilor (dat fiind că vouă ne adresăm în primul rând). Încetați să ne catalogați geanta (gențile) drept „dulap” sau „valiză”, când ea, de fapt, este perfectă așa cum e: încăpătoare, bine compartimentată, loială şi ideală pentru a ne găzdui lucrurile extrem de eficient.

Încetați să-i atribuiți cuvinte gen „chestii inutile”! În ea puteți găsi ce voi nici n-ați visat vreodată. Geanta unei femei nu merită niciuna dintre răutățile pe care le invocați adesea, poate din plictiseală, lipsă de idei, de răbdare sau de alte calități.

Ladies, în concluzie…Să lăsăm lumea (bărbații) să spună ce-o vrea! Suntem femei, este firesc să avem lucruri în comun.  Noi știm un lucru, şi anume că geanta ne reprezintă, spune ceva despre noi și ne completează imaginea. Aici, în acest accesoriu mirific, avem acele chestioare, doar de noi știute, bine ticluite, care ne fac să ne simțim atât de sigure pe noi, atât de complete (în ciuda lor, sîc!).

Acest articol, exagerat în mod intenționat, are caracter de pamflet şi trebuie luat ca atare!

🙂 

You might also like

Comments (4)

Leave a Reply