Stilul Biker: 3 articole vestimentare pentru băieţii pe motoare

băieții cu motoare

Dacă tot ai ajuns aici, e necesar să ştii ce şi cum stă treaba cu acest biker. Termenul e unul american şi vine din Statele-Unite, acolo unde există cluburi sociale dedicate motocicliştilor (engl: biker club, motorcycle club) şi în care se reunesc băieţii pasionaţi de motoare. Nu că fete cu un asemenea hobby nu s-ar găsi, dar parcă băieţii sunt ceva mai vizibili de data aceasta.

Dacă te-ai dat vreodată cu un motor, ai idee ce presupune acest microb. Şi că trebuie să te echipezi într-un anume fel atât din motive de siguranţă (în principal), cât şi pentru acel feeling cool de teribilist. Cam teribilist „sportul” ăsta, nu?

Hainele din această clasă au multe cusături vizibile, ţinte, catarame şi alte brizbrizuri specifice. Genul biker l-a substituit oarecum pe cel militar, destul de agreat şi acesta la vremea lui (prin 2010, cam aşa).

Astăzi, îţi propun câteva piese vestimentare pe care orice pasionat şi practicant de motoare trebuie să le aibă. Sunt faine, sunt cool şi sunt convinsă că băieţii le apreciază. Nu doar ei, dar şi fetele din jurul lor.

Jacheta biker

stilul biker

Dacă eşti tipul acela înrăit de motoare, parcă nu prea merge dacă nu ai o jachetă din piele. Culoarea contează mai puţin. Fie optezi pentru una clasică, neagră, fie ieşi puţin din tipare cu o geacă argintie sau chiar roşie. În general, are multe fermoare şi cusături la vedere, e destul de robustă şi de ţeapănă încât să te protejeze de vântul nebun în timp ce o goneşti cu… (mulţi km/h).

 

 

mai multe pe dresslily

stilul biker
Pantalonii biker

Ca şi material, să ştii că nu este obligatoriu ca pantalonii model biker să fie din piele.

Poate să fie o pereche de jeansi biker cu protecţii şi secţiuni matlasate în zona genunchiului şi suficient de rigizi încât să corespundă hobby-ului din toate punctele de vedere.

Ceea ce contează este să îşi atingă scopul în materie de protecţie şi confort. Dar să arate şi atractiv în măsură egală, dacă este posibil.

Bocanci/cizme/ghete biker

Încălţările biker, fie ele ghete sau bocanci, sunt menite să desăvârşească acest stil. Alege o pereche din piele naturală care să se armonizeze frumos cu întreaga ţinută. Încălţămintea aceasta dură va purta întotdeauna însemnele stilului pe care îl iubeşti. Talpă tare şi groasă, adesea antiderapantă şi elemente specifice de design: ţinte, catarame, curele.

Stilul vestimentar Biker este cel care defineşte toţi pasionaţii de motoare şi de adrenalină. Ţinuta specifică este cool şi în tendinţe (more), iar cel care o poartă este întotdeauna băiatul rebel şi nonconformist.

Tu ce zici de ţinuta băieţilor pe motoare?

 

You might also like

1 Comment

  • Ioana Radu 6 ani ago Reply

    Chiar de curând am început să urmăresc un motovlogger și, pentru prima oară, au început să-mi placă motoarele. Până acum nu înțelegeam pasiunea asta pe două roți, dar lucrurile s-au schimbat la 180 de grade :D.

Leave a Reply