SpiraMAX – băutura verde cu sănătate pentru un plus de energie

Când am luat decizia să consum  suplimentul alimentar,  spirulina, am făcut-o dintr-un raţionament mare şi lat: lipsa de energie, oboseală la câteva ore după ce mă trezeam, extenuare psihică. Cu toate că iau zilnic câte o tabletă dintr-un complex de vitamine/multiminerale.

Am aproape 1 an şi 5 luni de când alăptez. Şi îmi doresc s-o pot face până undeva la vârsta de 2 ani a copilului. Bagajul imunitar  al puiului meu contează mai mult decât orice restricţie pe care alăptarea în sine o impune şi chiar mai mult decât oboseala şi starea de slăbiciune asociată acesteia. Însă, cumva, trebuie să aduc un echilibru în organism.

Cu siguranţă că există multe necunoscute despre acest tip de supliment alimentar, aşa că îmi doresc să vă expun doar 10 lucruri despre SPIRULINĂ:

spirulina

 1. NU este un medicament. Provine dintr-o micro-algă, o plantă acvatică mai mică de 1 mm. Cercetătorii o încadrează la limita dintre bacterie şi regnul vegetal.
 2. Spirulina are în componenţă 2 specii de micro-alge: arthrospira platensis şi arthrospira maxima.
 3. De proprietăţile ei curative s-au folosit aztecii şi nord-africanii încă din secolul XVI.
 4. Are o concentraţie de substanţe active (fitonutrienţi, minerale, vitamine, enzime, clorofilă) de peste  70%.
 5. Are un conţinut ridicat de proteine, cca 60-70%, ceea ce o face extrem de eficientă în rândul vegetarienilor.
 6. Conţine o concentraţie mare de fier (chiar mai mult decât carnea roşie) aducându-şi contribuţia majoră în tratarea anemiilor.
 7.  Conţine  18 aminoacizi şi toţi cei 8 aminoacizi esenţiali.
 8.  Reprezintă o sursă bogată de vitamine A, B1, B2, B6, E, K.
 9. Este o sursă ideală de acid gamma-linoleic(GLA), un acid gras antiinflamator care contribuie la funcţionarea optimă a sistemului nervos.
 10. Conţine un antioxidant puternic – fitocianină – care inhibă formarea cancerului de colon şi susţine sistemul imunitar.

Spirulina SpiraMAX – licoarea verde de la Verdex

spirulina

Pe piaţă, spirulina poate fi găsită sub mai multe forme: capsule, pudră, granule şi comprimate.

Când am descoperit pe site-ul Verdex, SpiraMAX, spirulină sub formă de pudră,  nu am stat pe gânduri. Eram curioasă să o încerc, mai ales că testasem până atunci comprimate de spirulină. În plus, avea un preţ bun dat fiind că era la reducere.

Cum se administrează pudra de alge SpiraMAX?

spirulina pudra

o linguriţă rasă (3 g) se amestecă până la dizolvare în 200 ml de lichid (apă, suc de fructe, smoothie etc.)

se consumă cu 30 de minute înainte de masă

spirulina pudra

Rezultat: o băutură de culoare verde-închis, asta datorită conţinutului ridicat de clorofilă, cu un gust asemănător ierbii, vegetalelor, un gust de…VERDE (greu de descris gustul)

Eu obişnuiam să îmi încep ziua cu o astfel de băutură. Îmi pregăteam amestecul într-un pahar cu apă de izvor, iar la 30 de minute după ce-l consumam era perfect că puteam lua micul-dejun.

 Nu este un gust neapărat plăcut, ca să fiu sinceră. Te obişnuieşti cu el după câteva zile şi nu ţi se mai pare aşa scârbos. Depinde, sigur, de cum îl percepe fiecare.

Ca şi în cazul oricărui praf, este ideal ca la început să adăugaţi doar puţin lichid şi să amestecaţi bine până la dizolvarea completă. Urmând să reveniţi cu restul lichidului şi să amestecaţi pe final. În caz contrar, este posibil să rămână mici cocoloaşe de praf neomogenizat pe care ori îl înghiţiţi aşa, ori îl aruncaţi.

Spirulina acţionează asupra poftei de mâncare!

Dar, acţionează în bine, pentru cei care vor să slăbească.

Fiindcă spirulina ajută şi la normalizarea greutăţii corporale. Cum? Reducând din apetit. Uşor-uşor am început să consum porţii tot mai mici de mâncare. Senzaţia de saţietate apărea mult mai repede. Dar asta nu s-a întâmplat peste noapte. A fost nevoie de o perioadă de acomodare, să zic 1 săptămână. Pe urmă, mi-am intrat în normal. Înainte cu 30 de minute de mesele principale, beam un pahar din această licoare verde. Într-o lună am dat jos 2 kilograme doar renunţând la dulciuri (deşi, am mai călcat strâmb) şi la carnea de porc. Şi da, spirulina are efecte în curele de slăbire, dar nu te slăbeşte peste noapte sau fără niciun efort.

Spirulina conferă un plus de energie!

Chiar dacă sunt mămică de pitic, încerc să mă împart între atribuţiile de la P.C. şi sport măcar de 3 ori pe săptămână. Dacă înainte îmi lipsea vlaga şi dispoziţia necesară, de când cu spirulina am încercat să mă motivez şi disciplinez. Dacă tot am redus din porţii, am zis să fac şi puţină mişcare. Asta pe lângă activităţile ce implicau copilul, casa, traducerile. Când vrei, poţi! Nu ştiu dacă e autosugestie sau nu, cert e că am devenit mai vioaie şi hainele încep să stea mai lejer pe mine.

Spirulina stimulează lactaţia!

Aici e cu puţin..cântec. Dacă unii recomandă spirulina în perioada alăptării, alţii o au pe lista de contraindicaţii. De când alăptez, am mai consumat o singură dată spirulină sub formă de comprimate. Mi le recomandase  vânzătoarea de la un magazin de naturiste în urma întrebării mele: „Cum aş putea să măresc secreţia de lapte?”.  Tot ce pot spune este că secreţia de lapte nu a scăzut niciun moment, din contră. Bebeluşul nu a refuzat nicio clipă laptele şi nici eventuale efecte adverse nu am văzut la copil. Este vioi şi vesel. Şi suge bine :-).

Efecte adverse resimţite

Un singur efect advers am resimţit de când consum spirulină. Având un conţinut ridicat de fier, m-am confruntat cu constipaţie. Eu am o sensibilitatea pe partea de intestine, tranzit, astfel că dieta mea trebuie să includă multă apă, fructe proaspete, fibre. Nu în fiecare zi reuşeam să ating cei 2l de apă, prin urmare m-am resimţit. Erau zile în care ieşeam la 2-3 zile chiar. Situaţia s-a normalizat acum.

Atenţionare pentru cei care iau spirulină: Să nu vă speriaţi dacă scaunul are culoarea neagră, aşa se întâmplă întotdeauna în perioada administrării oricărui fel de supliment bogat în fier.

Ce mi-a plăcut la produsul SpiraMAX de la Verdex?

 • Are în compoziţie 100% spirulină de provenienţă naturală.
 • Se specifică pe spatele pachetului că provine din algele Arthrospira Plantesis

ATENŢIE! Atunci când achiziţionaţi spirulină – supliment alimentar asiguraţi-vă că este din surse sigure, ecologice, că provine din zone de cultură controlate. SpiraMAX este produs în China şi ambalat şi distribuit de Verdex Solutions.

 • Ambalajul se prezintă sub forma unei pungi plic cu sistem de închidere ziplock. Se închide rapid şi uşor după fiecare folosire.
 • Un pachet de 150 g ajunge pentru o jumătate de lună în condiţiile în care consumaţi de 3 ori pe zi, precum spune litera. Oricum, 2 săptămâni este un interval de timp rezonabil pentru a-ţi putea face o idee şi a şti dacă merită să-l cumperi din nou.

Produsul nu este recomandat:

 • suferinzilor de fenilcetonurie
 • femeilor gravide
 • copiilor sub 3 ani

În schimb, fără alte contraindicaţii, se recomandă intens:

 • persoanelor cu o activitate fizică şi/sau psihică intensă;
 • persoanelor care nu se odihnesc suficient;
 • persoanelor care au deficit de vitamine şi minerale;
 • persoanelor cu o alimentaţie slabă în nutrienţi, precum şi celor care au adoptat o dietă de tip ovo-lacto sau exclusiv vegetariană.

Concluzie

Prima mea experienţă cu spirulina de tip pudră a fost una cu efecte bune, lucru pe care l-am dorit. Un asemenea supliment merită încercat fie şi doar pentru o cură în anumite perioade din an, când trecerea de la un anotimp la altul sau oboseala pronunţată îşi pun amprenta asupra organismului.

You might also like

No Comments

Leave a Reply