Sisteme de umbrire. Copertine retractabile, marchize şi pergole

copertine retractabile

Copertine retractabile, marchizepergole? Sunt convinsă că termenii nu vă sunt străini. În mod cert, se ştie că fiecare dintre acestea reprezintă un sistem de umbrire şi de protecţie în sine, dar şi o metodă estetică de menţinere a intimităţii.

Umbrire, e de la sine înţeles de ce. Pentru că oricât am iubi soarele şi efectele sale binefăcătoare, nu credem că cineva ar prefera ca soarele puternic şi căldura excesivă să-i invadeze spaţiul

Cât despre protecţie, ea vine precum o perdea de tipul pop-up împotriva tuturor factorilor externi, precum raze UV, intemperii, capricii ale vremii.

Aşa că, dacă vorbim de soluţii de umbrire-protecţie, ne referim, printre altele, la copertine retractabile, marchize, pergole etc.

Copertine retractabile – funcţionalitate + design = CONFORT

Dacă locuiţi la curte şi beneficiaţi de o terasă, este posibil ca deja să vă fi instalat o copertină care să vă protejeze de soarele puternic, de vânt, de ploaie. Dacă terasa se află în stadiul de construcţie, este indicat să luaţi în calcul din timp soluţia potrivită de acoperire a acesteia.

copertine retractabile

Sursa foto: inchideriterase.ro

Atunci când alegeţi de pe piaţă un model de copertină, trebuie ca deja să vă fi documentat asupra aspectelor de tip tehnic.  Un astfel de produs nu este doar un element de design exterior, cum ar considera unii.  Să discutăm în termeni de materiale utilizate, funcţionalitate, garanţie şi abia apoi de model/culoare/textură.

Dacă deţineţi o afacere (restaurant, cafenea, pizzerie) şi dispuneţi de o terasă care în sezonul estival atrage şi bucură clienţii, luaţi în calcul varianta instalării unor copertine terase. Sunt mai mult decât binevenite.

Din punct de vedere tehnic, copertinele pot fi cu braţe laterale, verticale, ghidate, cu role, casetate, retractabile.

Un model popular şi bine vândut îl reprezintă cele retractabile.  Se numesc „cu braţe retractabile” deoarece le poţi închide-deschide. De regulă, au structura din aluminiu. Sunt ideale pentru a acoperi terase, balcoane, verande. Au un grad ridicat de protecţie UV, sunt impermeabile, iar varietatea este, în general, bogată. Mecanismul de strângere al celor manuale este cu manivelă. Există, de asemenea, şi varianta motorizată unde acţionarea se face prin intermediul unei telecomenzi sau a unui comutator. Acestea sunt copertinele electrice. Ca şi dotări de ultimă generaţie, acum există şi smart-copertinele cu senzori de vânt, lumină sau temperatură. Ce poate fi mai comod decât o copertină care reacţionează automat atunci când e soare dogorâtor?

Copertinele retractabile sunt uşor de montat şi de întreţinut, sunt versatile şi adaptabile, arată bine şi îşi îndeplinesc cu succes misiunea, aceea de a conferi confort de nota 10.

Ştiaţi că se pot instala inclusiv copertine balcon în cazul în care locuiţi la bloc?

Marchize – învelitori cochete

Marchiza este un tip de învelitoare potrivită. mai degrabă, balcoanelor şi ferestrelor. Ceea ce nu înseamnă că nu se poate folosi şi la acoperirea terasei. Spre deosebire de copertine, marchiza aduce un plus de personalizare, mizând pe elemente chic de design, nuanţe, forme. Ca şi structură, marchiza este compusă dintr-o copertină şi o armătură de susţinere.

 

copertine retractabile

Sursa foto: Pinterest

În rest,  marchiza se comportă ca şi o copertină; are acelaşi rol esenţial de a umbri şi a proteja împotriva radiaţiilor UV, averselor, în orice moment al anului, dar şi de a înfrumuseţa zona dându-i o notă aparte. Se diferenţiază de copertine mai ales din punct de vedere al formei şi paletei coloristice (imprimeuri, texturi etc).

Pergole – acoperişuri selecte

Când spui pergole, gândul te duce la acele „acoperişuri” selecte folosite în cadrul hotelurilor, restaurantelor în aer liber, piscinelor. Pentru terasele amplasate în diverse locuri de agrement, varianta unei pergole în detrimentul banalelor umbrele aduce un plus de ştaif locului.

Pergolele au dimensiuni mari şi pot fi acţionate fie manual, fie electric. Diversitatea materialelor şi implicit a modelelor este impresionantă, astfel că doar imaginaţia este limita.  Cine alege să instaleze o pergolă deosebită, va ţine cont de aspecte ce ţin de amplasament, specificul localului, modul de deschidere şi iluminare, precum şi de alte elemente de natură subiectivă. De exemplu, o pergolă elegantă cu acoperiş din sticlă glisabilă poate oferi clienţilor un veritabil spectacol. Pe deasupra, se subînţelege că aduce valoare spaţiului.

Pergola poate avea o structură cadru din metal sau lemn şi este potrivită şi mediului rezidenţial. Desigur, la o cu totul altă scară. Astfel că, dacă aţi visat dintotdeauna la o pergolă frumoasă din lemn, vă puteţi vedea visul împlinit cu ochii. Sub acest mic acoperiş select, într-o oază de linişte, puteţi strânge sute de momente însorite, de neuitat, cu familia sau cu prietenii. Posibilităţile de a crea ceva inedit sunt nenumărate.

copertine retractabile

Sursa foto: Pinterest

Achiziţia unor copertine retractabile, marchize sau pergole face parte din categoria investiţiilor pe termen mediu şi lung.

Nu doar că veţi fi la adăpost de capriciile vremii şi de privirile indiscrete, dar veţi avea şi un loc atrăgător unde vă va fi mai mare dragul să vă petreceţi timpul. Un loc cum nu se poate mai potrivit pentru o limonadă de vară sau un cappuccino în momente cu ploaie răcoritoare.

După cum deja ziceam, imaginaţia este limita…

copertine retractabile

Sursa foto: Pinterest

You might also like

Comments (2)

  • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

    Cum sa fie doar de design o copertina retractabila? Eu am luat-o nu ca sa dea bine in curte, ci ca sa tina de umbra si de ploaie la usa. Uram sa imi ploua pe usa, sa o deschid si sa ma trezesc ca se scurge apa in casa. Sau incaltamintea, acum o las fara probleme afara vara, chiar daca ploua, ca nu se uda.

    Style 6 ani ago Reply

    Uite un om care vorbeste din experienta personala… Si noi ne punem, si noi.

Leave a Reply