Ce-ai zice să citeşti în ceai?

Ce-ai zice să citeşti în ceai?

În Camera din Faţă, citind în…ceai

Te salut, cititorule! Mă bucur să te regăsesc. Ia loc, te rog! Dar nu așa, nu încordat. Relaxează-te…!

Te anunț încă de la început că aceasta va fi o întâlnire puțin mai altfel decât de obicei, așa că să nu care cumva, la un moment-dat, să-ți treacă prin cap gândul că aș fi luat-o razna. Nici să nu îndrăznești! Okey?

Uite, vreau să îți ofer ceva special. O licoare pe care va trebui s-o savurezi în tihnă, cu draperiile ușor trase, într-un cadru liniștitor, cu o postură nobilă. Iar gândurile tale….eh, vei vedea…îmi doresc să cred că voi  contribui și eu întrucâtva la plăsmuirea acestora. Acum închide ochii! Și așteaptă-mă câteva secunde…

Am revenit. Am să te rog un singur lucru: să nu deschizi ochii până ce nu-ți voi spune eu. Uite, ține acest săculeț, apropie-l ușor de nas și lasă aromele să-ți pătrundă adânc în nări. Nu te teme că vei adormi fiindcă nu ai cum.  Pur și simplu, nu te lasă! E insistent, e persuasiv, e tonic și nu vrea decât să te țină AICI…treaz, atent, entuziast, curios…Acesta-i este scopul! Își dorește să-i pătrunzi semnificațiile, jocurile și metaforele. Își propune să-ți țină mintea limpede! Probabil că te va face să zâmbești destul de des. Probabil. Va trebui, însă, să-i permiți tu. Te vei simți bine. Este, dacă vrei, precum…soarele: puternic, binefăcător, cald. Și, în același timp, precum o ploaie de rouă ce se așterne pe pervaz în fiecare dimineață.  Poți simți roua delicată cum îți mângâie pielea încălzită de soare? Cititorule, continuă să trăiești elegant, să cauți calitatea, frumosul. Îndrăznește ca, din timp în timp, să te simți până și împărat! Și împărații sunt oameni…Prețuiește-te și nu înceta să crezi că ești valoros și că meriți ce este mai bun. Fii puternic și competitiv, dar nu uita să fii  blând! Acum deschide ochii și privește în săculeț…ai grijă să nu le împrăștii. Le-am cultivat, le-am crescut, le-am cules, iar pe urmă, aici, în acest spațiu ferit de bătaia puternică a soarelui, le-am îmbinat ca să dea cum trebuie: să aibă sens, să sune bine și să transmită ceva frumos, autentic. Par firave, așa-i?  În ciuda aparențelor, sunt puternice, să știi… iar dacă vei petrece mai mult timp în încercarea de-a le înțelege,  vei realiza că unele dintre ele pot fi amuzante, ba chiar ingenue pe alocuri. Acum însă le voi pune la locul lor, în arhivă… vreau ca fiecare cititor, așa ca tine, care-mi va trece pragul să se servească din energia lor, să-mi savureze creația cu mintea și cu sufletul. E puternică și dulce. Și, dincolo de orice, are demnitate. Cam cât de nobilă să fie demnitatea!? Extrem de nobilă, crede-mă.

Ceai

Sursa foto: nihonkoku.3x.ro

Gata, ceaiul s-a infuzat! Acum că simțurile tale olfactive au fost stimulate la maxim, a venit timpul să-l și guști. Să ai în vedere că în fața ochilor tăi stă ceaiul cel mai bun din Japonia, JAPAN GYOKURO ASAHI, supranumit „Ceai de Umbră”, ceai care, în trecut, era consumat de către împărații Japoniei în cadrul unui ceremonial artistic, ales. Astăzi, acest ceai verde, intens, prețios îl găsești la Ceainăria Camera de Față, de unde, de altfel, l-am luat și eu. Mizez pe faptul că vei ști cum să-l savurezi: elegant și, neapărat, cu înghițituri mici pentru a-i putea aprecia întreaga sa aromă. Mintea ta va rămâne trează mult timp. Gata vorbăria… Poftă bună!

 

logo

În limba japoneză Gyokuro se traduce prin „Picătura nobilă de rouă” sau „Roua de Jad a Dimineților Însorite” iar Asahi prin „Răsărit de soare „.

You might also like

Comments (11)

 • Alina 7 ani ago Reply

  Ce loc interesant :). As bea și eu un ceai acolo :).

 • vyo vyoleta 7 ani ago Reply

  sincera sa fiu nu prea le am cu ceaiurile..dar imi place povestea ta…

 • kmy 7 ani ago Reply

  Mmmm, parca simt aroma… ce se citeste in ceai? fericirea…

 • Lamiita P 7 ani ago Reply

  Imi plac ceaiurile si cafeaua si imi place cum l-ai prezentat. La Camera din fata gasesti cafea si ceaiuri din toate colturile lumii si fiecare are o poveste.

 • Barascu Violeta Ramona 7 ani ago Reply

  Ador ceaiurile, o prezentare foarte interesanta.

 • Andree 7 ani ago Reply

  O cana de ceai e tot ce imi trebuie acum sa ma relaxez! 🙂

 • Ana Gabriela 7 ani ago Reply

  Mi-a placut prezentarea!

 • Deea 7 ani ago Reply

  Eu sunt o bautoare de ceaiuri inraita! Imi place articolul tau

 • Diana Ion 7 ani ago Reply

  Imi place foarte mult articolul. Felicitari!

 • Sima Irina 7 ani ago Reply

  Hmmm, ma tenteaza si pe mine o cana de ceai!

 • Nastase Marina 7 ani ago Reply

  la asa articol despre ceai….mai ca as savura chiar acum unul 🙂

Leave a Reply