Sfaturi pentru alegerea corectă a unui aparat dentar

cum să alegi corect un aparat dentar

În ceea ce privește dinții strâmbi, înghesuiți sau prea spațiați, cea mai la îndemână soluție este aparatul dentar. Acesta corectează anumite probleme dentare, de ordin estetic și funcțional, oferind celui care îl poartă zâmbetul frumos și sănătos pe care îl merită.

Cum îți dai seama că ai nevoie de un aparat dentar?

Înainte de a programa o vizită la medicul stomatolog, este recomandat să se analizeze cu atenție, acasă, sănătatea danturii. Astfel, se pot urma pașii:

Pasul 1. Examinarea dinților – se vor căuta probleme cum ar fi: dinți care nu sunt drepți, dinți înclinați, suprapuși, înghesuiți sau poziționați mult în exterior față de restul, dinți cu spații mari între etc.

Pasul 2. Verificarea mușcăturii – când se mușcă ceva, dinții de sus trebuie să cadă perfect pe cei de jos, iar dacă rămâne un spațiu prea mare între părți înseamnă că mușcătura nu este corectă (fapt ce duce la probleme mandibulare, schimbarea formei feței, aspect îmbătrânit etc.)

Pasul 3. Verificarea cu ajutorul aței dentare – dacă ața dentară trece foarte greu printre dinți, mai mult ca sigur aceștia sunt înghesuiți și pot cauza probleme orale, deoarece permit depunerea interdentară a plăcii bacteriene (conduce la apariția cariilor, tartrului sau a afecțiunilor gingivale).

Ce este un aparat dentar?

Un aparat dentar este un dispozitiv stomatologic ce aplică o presiune continuă asupra dinților, pentru o perioadă determinată de timp. Mișcarea este indusă într-o anumită direcție de către medicul stomatolog, iar pe măsură ce dantura migrează, maxilarul se adaptează la noua formă.

Montat la o vârstă fragedă, aparatul ortodontic rezolvă repede și eficient problemele estetice și funcționale ale dinților. El este util și mai târziu însă, cu cât se amână mai mult, cu atât timpul de rezolvare va crește.

Câte tipuri de aparate dentare există?

Aparatele dentare clasice se întâlnesc în două tipuri: mobile și fixe.

Cele mobile sunt, de regulă, utilizate la copiii cu dentiție temporară sau mixtă, ele fiind reprezentate de plăcuțe care se mențin pe dinți.

Aparatele dentare fixe, pe de altă parte, sunt utilizate pentru îndreptarea dinților și corectarea unor probleme mai grave, ele fiind alcătuite din brackeți.

Deoarece latura estetică contează foarte mult pentru pacienți, domeniul a evoluat în aşa măsură încât să ofere aparate dentare moderne. Acestea asigură rezultate excelente, fără a fi vizibile. În acest sens, se poate vorbi despre:

  • Aparatele dentare safir – sunt fabricate din safirmono-cristalin pur și sunt transparente, integrându-se perfect într-o dantură de culoare albă. Sunt mult mai confortabile față de cele metalice și pot fiutilizate cu succes de către oricine.
  • Aparatele dentare incognito – fac parte din categoria aparatelor ortodontice transparente și se montează pe partea linguală a dinților. Acoperă dantura cu un strat invizibil, sunt mobile și pot fi scoase în timpul meselor.

Cât costă un aparat dentar?

Prețul unui aparat dentar diferă, în primul rând, de tipul acestuia. Apoi, o influență asupra costului o are și medicul stomatolog care realizează procedura. Experiența acestuia poate face diferența în ceea ce privește calitatea rezultatelor, de aceea este important ca alegerea să țină cont și de acest aspect.Dacă sunteți în căutarea unei clinici pentru a beneficia de un aparat dentar în București, de exemplu, o bună recomandare este Clinica Trident. Aceasta dispune de o echipă de medici specialiști cu experiență care, cu ajutorul celor mai noi dotări și tehnologii, asigură rezultate excelente atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Acest articol este un Guest-Post

Sursa foto reprezentativă: gorodvitebsk.by

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

    sunt deja prea mare si cu alte probleme (printre care si o masea lipsa) ca sa imi mai pot pune aparat dentar. Dintotdeauna am avut nevoie de el, doar ca pe vremuri medicii nu prea puneau accent pe treaba asta si ei credeam ca doar din punct de vedere estetic deranjeaza. Acum am inteles ca nu.

Leave a Reply