Sfaturi în alegerea celui mai bun aparat de tuns

aparat de tuns

Total Pro Beauty

Cea mai importantă noapte a anului se apropie cu pași repezi, iar doamnele și domnișoarele deja şi-au rezervat toate locurile disponibile la coafor.

M-am gândit să-mi încerc totuși norocul și să sun pentru o programare; nu doream un tuns efectiv, ci doar o retușare finuță.

Bună ziua, am sunat pentru o programare…pentru tuns..retușat..?!

-Bună ziua…pentru luna decembrie locurile disponibile s-au epuizat! Vă pot face o programare pentru luna ianuarie? Dar după 15, pentru că la începutul anului Sfântul Ion şi-a rezervat toate locurile!

La aceste vorbe mi-a pierit tot cheful de petreceri, de revelion și alte chestii de genul acesta. Păi dacă-mi făceam programare la începutul lunii decembrie (când m-am tuns de fapt) nu ar fi crescut până acum?!

Așa că m-am decis să nu-mi stric cheful totuși de petrecere și să-mi aleg o mașină de tuns.

Iubita mea, cu siguranță, va ști să-mi facă micile retușuri de care am nevoie (și dacă nu-i iese, nici o problemă – am motiv să beau mai mult în noapte de revelion că să uit).

Dar care mașină de tuns?!

M-am documentat și va împărtășesc și vouă cele mai importante sfaturi de care să țineți cont  când va alegeți o mașină de tuns.

1. Ca la orice aparat, motorul trebuie să fie unul puternic și performant;

2. Cel mai facil este aparatul fără fir (wireless). Este important ca mufa acestuia să fie una comună (când ți-e lumea mai dragă aparatul are acumulatorul descărcat și fix atunci nu-i găsești cablul). Dacă există o modalitate de încărcare comună cu cea a telefonului (cablu USB) atunci această „bătaie de cap” nu va exista!

3. Alege o mașină de tuns cu cât mai multe accesorii! Dacă tot investești într-un astfel de aparat, e drăguț să-ți reglezi și perciunii sau să scapi de părul nedorit de la nivelul urechilor sau al nasului (da, noi, bărbații, mai avem și chestii de genul acesta);

4. Forma -cât mai ergonomică- face facilă folosirea mașinii de tuns;

5. Calitatea bateriei, cu cât este o baterie mai bună și mai puternică, cu atât ești mai liniștit;

6. Calitatea lamelor – atenție la materialul din care sunt confecționate, dar și la tipul de ascuțire a acestora. Sunt de preferat lamele confecționate din inox sau titan;

7. Garanția une mașini de tuns este iarăși un punct forte! -cu cât este mai mare, cu atât producătorul are încredere mai mare în produsul sau-;

8. Curățarea atentă cu o perie specială după fiecare utilizare. „Ciupitul” este primul semn că mașină de tuns nu a fost întreținută cum trebuie.

aparat de tuns

Eu am ales mașină de tuns Moser Primat 1230 Titan de la Total pro Beauty  cu un motor de 300 rpm și putere de 15 w, iar cuțitul este din oțel inoxidabil. Mi-a plăcut că există 5 poziții : 0,1-3 mm cu posibilitatea ajustării lungimii firului de păr de la pozitia „zero”.

Sper că sfaturile mele  în ceea ce privește alegerea unei mașini de tuns să vă fie de folos, pentru că o mașină de tuns este bine să existe în casă fiecărui bărbat.

TPB

     Sărbători de poveste!

La mulţi ani  2017!

 

Guest-post. Articol scris de Măguleanu Cătălin

You might also like

Comments (5)

 • Nely 7 ani ago Reply

  SUPER!Mutumim de staturi!O idea buna si pentru a allege un cadou 🙂

 • Claudia`s Choice 7 ani ago Reply

  Eu i-as lua sotului, dar cica nu se risca sa se lase pe mana mea 🙂

 • Rokolla 7 ani ago Reply

  Un aparat de tuns wireless este chiar perfect. Sotul meu foloseste masina de tuns si ma mai solicita sa il ajut. El imi spune ca cea wireless este preferata lui si usurinta de manevrare este ideala.

 • Georgiana Sabina 7 ani ago Reply

  Chiar am facut anul trecut un astfel de cadou, i a pacut mult.

 • Laurentiu 6 ani ago Reply

  Foarte bun articolul, multumesc pentru sfat.

Leave a Reply