Serul revitalizant pentru conturul ochilor de la Gamarde. MAI MULT decât un review pentru frumusețe

gel revitalizant contur ochi

În urmă cu 1 an scriam un articol amplu despre cosmetice naturale/cosmetice organice și despre cum facem diferența dintre ele. Până la documentarea efectivă a acelui articol, nici măcar eu nu cunoșteam multe din aspectele conceptului din sfera de natural/bio în ceea ce privește produsele de îngrijire.

Nu mă îndepărtez de la topic. Voi rămâne acum tot în același univers al produselor cosmetice de îngrijire calitative. Vă arătam în urmă cu o săptămână pe pagina mea de Facebook despre cel mai recent produs Gamarde intrat în colecția mea. Atunci când vă promiteam că vine și articolul.

Cu produsele din brandul Gamarde nu sunt la primul contact. Până acum am încercat doar produse din categoria skincare, apa lor termală mineralizată care este emblematică, un autobronzant și un ser anti-pete. De la final de decembrie încoace e în plin proces de utilizare și un ser revitalizant pentru conturul ochilor căruia i-a venit rândul la prezentare, însă puțin mai incolo.

Principii personale de frumusețe marca 30+

Nu știu dacă este doar impresia mea, însă observ că produsele destinate îngrijirii zonei ochilor sunt prea puțin mediatizate. Spun asta venindu-mi acum în minte faptul că, din categoria skincare, cel mai mult se promoveaza produsele pentru întreținerea tenului. Da, creme de x feluri pentru tenuri de y feluri. Dar cu pielea din jurul ochilor cum rămâne?Firește, o cremă bună, potrivită tipului aferent de ten, va ajuta și pielea din jurul ochilor. Însă, acest lucru nu este suficient. Și știți de ce? Pentru că cerințele ochilor, mai ales după o anumită vârstă, sunt tot mai mari.

© GMint – Getty Images 

Unii spun că după 25 de ani s-ar cam putea folosi… Alții, că dupa 30 de ani. Ei bine, strict personal, consider că pragul de 30+ devine acela în care femeia trebuie să conștientizeze niște lucruri extra. Lucruri care până înainte de acest prag nu reprezentau o prioritate, nu aveau nevoi speciale. Dacă până înainte de 30 foloseai poate doar o banală cremă hidratantă, când și când, ar fi timpul să vezi cum stă treaba și cu SPF-ul. Dacă până acum, sintagma „produs pentru conturul ochilor” nu îți spunea absolut nimic, ia-o de acum la modul cel mai serios. Fiindcă, dragi doamne, e simplu: așa cum ne așternem, așa vom…îmbătrâni. Cât despre tinerețe fără bătrânețe, doar în povești.

34… și încă niște stropi de înțelepciune

Mă privesc în oglindă și uneori zâmbetul îmi dispare brusc amintindu-mi vârsta la care am ajuns. Oricât de pozitivă ai vrea să fii, conștientizezi și tu că nu mai ai 25. Că nu mai merge cum mergea. Că îți trebuie acel minimum de machiaj pentru a ieși din casă. Ești stresată, mănânci rapid și prost, te-ai îngrășat, dormi puțin și…toate astea se văd. Și, vorbind strict de față, poate dacă nu ți-ai afișa ochii, poate nu ți s-ar părea totul atât de dezastruos. Dar cum să umblii doar cu ochelari fumurii de soare? (glumesc)

Încerci să le acoperi cu un zâmbet, dar zici că nici zâmbetul nu-și mai face efectul așa cum și-l făcea cândva. De când a început corpul tău să aibă atâtea pretenții pentru a arăta în stil mare? De când ai devenit atât de critică cu tine, dragă femeie?

Ochi – privire – sănătate. Îngrijire înainte de toate

A început să mă preocupe la modul cel mai profund pielea, modul în care arată ea fără un strop de makeup. Felul în care mă simt în ea, la propriu și la figurat. Încerc să îmi arăt interesul față de propria piele prin toate alegerile pe care le fac zilnic și pe care îmi doresc să le aplic pe termen lung. Frumusețea este, înainte de orice, sănătate, oricât de enervant clișeu ar fi acesta.

Iar când te referi la zona ochilor, lucrurile trebuie nuanțate puțin. Pielea din jurul ochilor este zona cea mai sensibilă de la nivelul feței. Aici, pielea este mult mai subțire și își pierde cel mai ușor elasticitatea în ani. Este locul în care își fac apariția primele riduri și care trădează vârsta. Trecerea anilor determină elastina și colagenul, cele două proteine esențiale pielii, să devină mai leneșe, să își reducă producția. De aceea, zona ochilor are nevoie de un produs de întreținere formulat special pentru ea.

Ser revitalizant pentru conturul ochilor de la GamARde

Esențele tari se țin în recipiente mici

Știi, încă din prima secundă după ce deschizi coletul conținând un produs pentru ochi, ai un mic șoc. Și exclami: |Cum, pe asta am dat eu atâția bani? În poză parcă arăta mai mare.|Mă amuz și eu, fiindcă sunt destul de convinsă că fiecare a trecut prin experiența aceasta. Cu toate că nici pentru mine tipul acesta de produs nu este o premieră, uimirea este aproape aceeași de fiecare dată. Acesta nu ar trebui să fie un motiv de șoc sau de dezamăgire de genul ”aoleu, am aruncat banii pe fereastră”.

Realitatea este că acesta este formatul și cam acesta este gramajul pentru toate produsele de îngrijire dedicate zonei ochilor. Gramajul serului revitalizant de la Gamarde este de 10 ml, o cantitate suficientă pentru zona feței căreia îi serveste. În plus, cam pe ce durată de timp ar trebui să se întindă un produs cu ingrediente 100% naturale o dată ce a fost deschis? Pe ambalajul căreuia se specifică: valabilitate de 3 luni de la deschidere. Nu știu cât mă va ține pe mine, îl folosesc doar seara, însă nu îmi fac prea mari probleme atâta timp cât am efecte. Poate că ar trebui să înțelegem mai des și mai bine dictonul esențelor mici din sticluțe mari, ce părere aveți?

Despre scopul și efectele serului revitalizant de la GamARde

Serul elixir revitalizant, după cum și denumirea o indică, revitalizează și activează zona ochilor. Este un produs dedicat reducerii cearcănelor, pungilor de sub ochi asigurând o hidratare optimă. Face pielea să arate mai fresh, mai unformă, fără aspect de edem.

Serul revitalizant pentru ochi de la Gamarde se bucură de complexul Eye Perfecting. Acest complex reprezintă un cumul de ingrediente naturale care contribuie activ la îndeplinirea scopului pentru care produsul a fost conceput. Este vorba despre castan salbatic, scorus, cretusca, centella asiatica, arnica montana.

Formula este de tip gel, ușoară, fluidă, răcoritoare, cu miros plăcut vegetal.

În urma unui studiu, realizat pe 22 de femei cu vârsta cuprinsă între18 si 50 ani, pe o perioadă de 28 de zile, în condițiile unei utilizări de 2 ori pe zi, au reieșit următoarele:

intensitatea cearcănelor s-a redus cu 72%

pungile de sub ochi au fost reduse cu 63%

suprafața conturului ochilor este decongestionată cu 77%

Ingrediente

100% din ingredientele care compun produsul sunt de origine naturală, iar din acesta * 24% provind din Agricultura Biologică. Mai importantă decât lista generală a ingredientelor, este lista lucrurilor nefavorabile, care încep cu FĂRĂ și pentru care GamARde este atât de apreciat:

FĂRĂ conservanți (parabeni, phenoxyetanol)

FĂRĂ coloranți și ingrediente sintetice

FĂRĂ derivați petrochimici (PEG,SA)

FĂRĂ organisme modificate genetic

FĂRĂ parfum de sinteză

FĂRĂ materii prime animale

Cruelty-Free (produsul finit nu a fost testat pe animale)

Mod de utilizare

Dacă e să respectăm la literă, produsul se recomandă a fi utilizat atât dimineața, cât și seara. Eu am ales să îl folosesc în special seara și, eventual, dimineața mai ales dacă am avut un somn neodihnitor, ore puține și chiar nu-mi place cum se prezintă totul în oglindă.

Se aplică pe pielea curată, demachiată în prealabil, inclusiv dimineața. Luați o cantitate mică pe inelar și distribuiți produs în ambele părți sub ochi. Folosind ambele inelare, masați ușor înspre exterior fără a pune presiune. În câteva secunde, produsul pătrunde în piele, iar suprafața rămâne un pic lipicioasă, firesc cum se întâmplă după folosirea unui asemenea produs.

După o primă lună de utilizare constantă (cu mici scăpări) vă mărturisesc că este genul de produs de care nu vreau să mă dezlipesc. Pielea mea are nevoie de el, iar rutina de îngrijire a întregii fețe nu este una desăvârșită fără așa ceva. Face pur și simplu diferența între o privire neodihnita și una fresh. Că alternative de urgență mai sunt, dar nu știu câte dintre noi avem timp și chef să stăm minute în șir cu lingura rece pe ochi ca să mai decongestionam noi lucrurile pe acolo. Sau mai e trucul cu castraveții care da, în sezonul cald e la îndemână, dar și atunci îți trebuie ceva imbold să te apuci de treabă.

În concluzie, cel mai rentabil devine tot un produs dedicat pentru conturul ochilor, pe care să îți facă plăcere să îl folosești și după care să vezi rezultatele dorite.

Până data viitoare, toate cele bune. Și, aș dori să rețineți asta: sub machiaj toate arătăm bine, în lipsa lui…

Voi cunoașteți produsele de îngrijire de la Gamarde? Ce ați folosit de la acest brand?

You might also like

No Comments

Leave a Reply