Rochii de ocazie cuminţi, dar seducătoare la 30+

rochii de ocazie cuminti

Un lucru în care cred sincer este acesta: Orice femeie trebuie şi merită să se simtă frumoasă, indiferent de vârstă şi de statut. Hainele, accesoriile, coafura şi machiajul sunt numai câteva atuu-uri pe care  noi, reprezentantele sexului frumos, mizăm pentru a ne potenţa frumuseţea fizică.

Chiar dacă, cel mai adesea, şifonierul ne este arhiplin, cum am putea să trecem indiferente pe lângă o fustă, o bluză sau o rochie croite parcă fix după sufletul nostru?

De departe, rochiile sunt piese vestimentare dătătoare de graţie şi senzualitate din plin. Observăm tot mai multe doamne şi domnişoare care, în stilul casual, preferă pantalonii, în detrimentul rochiilor. În schimb, când vine vorba de câte o ocazie deosebită, o rochie câştigă automat şi detaşat teren. E momentul în care feminitatea, în toată splendoarea ei, trebuie să iasă la lumină.

Astăzi, îţi prezint două modele de rochii potrivite pentru femeile de 30+ (şi nu numai pentru acestea). Sunt subiectivă, fireşte. Însă, la 30 de ani viaţa abia începe. La 40 reîncepe… şi tot aşa. Şi când să arătăm bine dacă nu astăzi şi acum?

Fii sexy, fii provocatoare, dar rămâi o lady!

Da, se poate, ba chiar se impune, şi după vârsta de 30 de ani. Atâta doar că alegerile de acum impun o selectivitate ceva mai minuţioasă şi mai atentă.

Kenya Pink&Gray

Rochia Kenya Pink&Gray este prima mea alegere în materie de rochii de ocazie. Este o rochie cuminte (decolteu bărcuţă, lungime 100 cm), dar elegantă şi extrem de feminină care privilegiază formele.

Seamănă cu un compleu, însă vorbim doar de o singură piesă. O rochie dintr-o catifea delicată, imprimeu floral în zona superioară, cu peplum şi bandă în talie.

Potrivită cui?

De ce să te mint, nu o văd o alegere inspirată pentru chiar orice fel de conformaţie. Este potrivită, mai degrabă, femeilor cu forme armonioase (dar nu exagerat de generoase) şi cu o talie bine definită. Ceea ce înseamnă, nici prea-prea, nici foarte-foarte.

Partea fizică a corpului cel mai bine pusă în valoare, prin croiul strâmt şi catifea, este fundul. Ştim, catifeaua, prin unduirile sale, mai are şi rolul de a da vizual amploare, formă plină.  Acesta fiind şi farmecul unei asemenea rochii, privită din…spate. De ce să nu profiţi?!

Accesorizare

Accesorizarea ar merge cam tot pe acelaşi tipar de tonuri calde: o pereche de stiletto cu toc înalt, în nuanţă nude şi un plic argintiu. Iar ca bijuterii, un set de perle diafane s-ar potrivi, oare, cu rochia Pink&Gray?

Ocazie

Aş purta rochia Kenya Pink&Gray la o aniversare de zi, la un cocktail, un botez, stare civilă sau la orice alt gen de ceremonie care pretinde o ţinută elegantă, de lady.

 

Fii o apariţie demnă de covorul roşu…

…cu rochia bordo Ariane Bordo

Ariane Bordo

Rochia Ariane Bordo este cel de-al doilea model pe care mi-am pus ochii. Face parte din categoria rochii de seara, rochii lungi, şi se adresează femeii delicate, senzuale, fermecătoare. Aceleia conştientă de faptul că doar atunci când nu dezvăluie tot devine, pe de-a-ntregul, interesantă şi provocatoare în ochii…bărbaţilor oricui.

Confecţionată dintr-o catifea bordo, rochia are decolteu în V, mâneci lungi şi o lungime de 155 cm.

Potrivită cui?

O rochie care se aşază impecabil pe un trup suplu, dar totuşi cu forme, un corp fără imperfecţiuni majore în zona de talie şi şolduri. Ideală femeilor înalte, cu picioare lungi, dar şi celor de statură medie (1,63+) care se pot ajuta de tocuri considerabile pentru a adăuga câţiva centrimetri. Un bust vizibil trebuie să transpară şi el prin jocul nuanţelor de catifea, iar dacă nu, sutienele cu push-up sunt întotdeauna o variantă bună; optează pentru un sutien cu push-up, într-o nuanţă închisă de bordo/negru.

Catifeaua cade frumos, cu graţie şi delicateţe, lăsând linia corpului să transmită mesaje subliminale de seducţie feminină.

Accesorizare

Nişte sandale cu toc înalt şi subţire şi un clutch sofisticat sunt două elemente-cheie care nu au voie să lipsească din contextul în care Ariane Bordo este vedeta serii.

De asemenea, îndrăzneşte să porţi un machiaj intens, de seară, şi potriveşte totul cu un colier glamour la baza gâtului şi o pereche de cercei candelabru.

Ocazie

Date fiind croiul şi culoarea, modelul se pretează, fără niciun dubiu, la evenimentele de seară. Fie că vorbim de o nuntă sau de o aniversare, într-un local select, fie că vorbim de petrecerea dintre ani, rochia Ariane Bordo îţi permite să devii o apariţie demnă de covorul roşu.

De fapt, indiferent de genul petrecerii la care ai alege s-o porţi, fii convinsă că în aşa ceva te vei simţi specială şi strălucitoare. Nu uita de tuşa de parfum şi de atitudine!

Acesta a fost wishlist-ul meu de rochii de ocazie cuminţi, şi totuşi sexy (m-am limitat doar la două) pentru 30+. În etapa aceasta a vieţii în care feminitatea parcă începe să înflorească cu adevărat, izbucnind într-un mod şi mai nebunesc decât ar fi făcut-o la 25.

***

Scrie-mi în comentarii care dintre minunăţii ţi-a plăcut mai tare, că tare sunt curioasă.

 

Sursa foto: Fashion-24.ro, Shutterstock.com

You might also like

1 Comment

  • Oana M. 6 ani ago Reply

    Îmi place mult cel de-al doilea model de rochie. Iar despre Fashion-24 numai de bine. Sunt foarte mulțumită de comenzile mele de la acest magazin online.

Leave a Reply