Rochia maxi de vară: un model pentru orice tip de siluetă

Dacă ai crezut până acum că rochiile maxi se potrivesc doar siluetelor filiforme, ei bine, te-ai înşelat. Dacă unul dintre motivele pentru care nu ai ales încă o rochie maxi se datorează faptului că eşti minionă, ar trebui să mai reflectezi. Vreau să-ţi spun că rochiile în acest gen sunt printre puţinele care se adaptează oricărui fel de siluetă. Totul constă în a alege exact modelul care te avantajează PE TINE.

ROCHIILE MAXI – versatile şi feminine

Vine vara, se preferă rochiile lungi, vaporoase, uşoare. Căldura vine cu disconfortul de rigoare, aşa că hainele pe care le alegem trebuie să fie cât mai fluide şi mai confortabile. Să ştii că poţi să fii sexy chiar dacă nu îţi dezvălui corpul în întregime.  Rochia mini are, desigur, farmecul şi atracţia ei ei; cea maxi în schimb îţi conferă o alură boemă şi feminină.

Modelul de rochie maxi este unul conceput pentru vară, vacanţă şi zile libere deconectante. Poţi alege să porţi o rochie maxi fie la plajă, fie la o ocazie deosebită sau, simplu, la modul casual. În primul caz, optează pentru un material din fibre naturale (ideal bumbac, in), iar pentru o ţinută specială alege un model din mătase sau voal care să magnetizeze pe toată lumea. Vezi pe zaful nenumărate modele de rochii maxi.

rochia maxi de vara
 
rochia maxi de vara

ROCHIA MAXI pentru femeia scunda şi plinuţă

După cum îţi spuneam, dacă este ales în mod inspirat, acest model de rochie poate avantaja orice gen de siluetă. Totuşi, dacă eşti scundă şi plinuţă, orientează-te înspre rochii care pun accent pe zona decolteului. Rochiile cu spatele dezgolit alungesc optic silueta şi îţi dau o alură atractivă. Poartă încălţăminte cu tocuri! Modelul A-Line care porneşte în falduri imediat de sub bust este extrem de potrivit. Alege rochiile până în pământ, şi nu cele care se termină la nivelul gleznei. Dacă ai forme generoase şi o talie bine evidenţiată, nu te sfii să prinzi o curea la mijloc. Cât despre imprimeuri, o opţiune înţeleaptă sunt cele dispuse pe verticală (dungi, figuri geometrice etc) sau nuanţele uni. Evită imprimeurile mari, pronunţate!

rochia maxi de vara
rochia maxi de vara

rochia maxi de vara

ROCHIA MAXI pentru femeia înaltă şi subţire

Teoretic, cam tot ce nu e voie în cazul anterior, se permite în situaţia de faţă. Chiar dacă se zice că rochiile lungi merg mai bine pentru femeile înalte, şi acestea trebuie să aibă grijă când aleg un asemenea model. Femeile înalte, slabe, vor evita rochiile prea strâmte sau fixe pe corp care le vor face să pară şi mai slabe. Se vor feri de nuanţele uni sau imprimeurile discrete, orientând-se către combinaţii colorate şi imprimeuri îndrăzneţe de orice fel. Rochiile fără bretele sau cele cu bretele subţiri, din materiale fluide, foarte lejere, sunt cele care le avantajează cel mai bine.

 

rochia maxi de vara
rochia maxi de vara

Click pentru şi mai multe modele de rochii maxi

În concluzie, doar atât: nu ezita să porţi o rochie dacă îţi face cu ochiul. Trendul îl face fiecare dintre noi în parte, iar ţinuta în care ne simţim noi ok este aceea în care ne şi stă cel mai bine.

Ce zici despre despre rochia maxi de vară? Ai vreun asemenea model în garderobă?

You might also like

1 Comment

Leave a Reply