2020 Întrebări fără răspuns

2021

Pe 8 martie 2020 nici în cel mai ascuns colț al minții nu ne-ar fi trecut că vom urma scenariul sumbru al Chinei. Eu, cel puțin. Nu a trecut mult și… a început. Multă panică, necunoscute, un mers în derivă și ulterior o isterie care a bulversat întreaga Planetă.

Știu, sunt realistă că în 2021 nu va putea dispărea totul, ca și când nimic niciodată nu s-ar fi întâmplat. Sper intens, însă, la o așezare a lucrurilor și la o reluare treptată a lucrurilor mici și firești de care ne este tuturor atât de dor.

Privind retrospectiv, 2020 a avut și o latură pozitivă. Ne-am autodescoperit și am redescoperit oamenii dragi, cei mai apropiați dintre ei lângă care conviețuim. A fost mult despre familie, creativitate, limite de gestionat cât mai armonios. Unii, destui chiar, au descoperit munca de acasă. Mulți și-au descoperit talente în bucătărie. Unii au pictat, au croșetat sau chiar s-au apucat de sport (bravo!). Da, chiar așa, cu odraslele mișunând în jur și în minte cu toate responsabilitățile cotidiene care nu iau nicicând pauză.

Prin urmare, nu a fost numai despre lucrurile nașpa care ni se întâmplă, e cam superficial să definim totul astfel. Aș descri-o, mai degrabă, ca pe o zguduire din ritmul nostru clasic și același de zi cu zi. Și poate, de ce nu, a fost chiar maniera Universului de a ne transmite că lucrurile prea au degenerat în lume. Reflectați și voi puțin la asta! Nici nu contează cum interpretezi totul, care e pista pe care apuci, cât contează ce anume ai învățat din tot ce se întâmplă.

2020, anul întrebărilor fără răspuns…

”Ce se întâmplă?” ”De ce?” ”Ce va fi?” ”Când se va termina?” și câte alte întrebări nu s-au ridicat. Nu s-au găsit răspunsuri clare, fiindcă subiectul pare să fi depășit o lume întreagă. Necunoscutele au depășit însăși știința, în ciuda gradului de evoluție la care credeam noi că a ajuns.

Să sperăm că luminița care se întrevede la capătul tunelului va începe să mai ”repare din daune”. Odată cu asta, mi-aș dori, și sper că nu îmi doresc prea mult, ca lucrurile să se desfășoare în liniște, cu înțelegere și toleranță și fără asprul spirit de a judeca ”de ce EU sau TU sau X nu face cum faci tu”. Pentru că dacă e așa, înseamnă că nu am învățat nimic, fix nimic, din anul care stă să treacă.

Vă doresc să fiți cuminți și cu minți! Să fiți sănătoși! Dați dovadă de toleranță, maturitate și luați lucrurile exact așa cum vin. Să fim recunoscători că încă suntem, că ne avem, că avem o activitate, că avem mânuțe de copii în jurul gâtului și…câte și mai câte.

Hai, 2021, te așteptăm cu toții!

La Mulți Ani și An Nou Fericit!

You might also like

No Comments

Leave a Reply