Război și…Farmec în 3 minute!

Da, probabil că toate ne-am săturat să fim ținta sau cazul glumelor ironiilor bărbaților, de la care ne este dat să primim „onorabila” atenție, prin  proverbialele și răsuflatele „adagii”, de genul „Măi, eu când eram în armată, se dădea dis-de-dimineață <<Deșteptarea>> și în 3 minute eram spălat și îmbrăcat, cu pușca la braț și gata de marș. Vouă, femeilor, vă trebuie o jumătate de zi să ieșiți din casă…” Și desigur, multe asemenea antichități.

Adevărul e că dânșii nu cunosc cât de multă dedicare presupune îngrijirea corporală a unei femei, cu toate că eu recunosc – uneori le cam punem răbdarea la încercare. Dar lasă că le arătăm noi ce înseamnă „armată”. Grație „camaradului” Farmec, care dă dovadă de o atât de delicată atingere, avem surpriza de a ne oferi o epilare rapidă  sau – dacă doriți – o epilare blitzkrieg.  Da, da! Așa cum am zis. Carevasăzică, nu-mi trebuie decât trei minuțele pentru a curăța pielea mea sensibilă de firele de păr nedorite. Cât de gingașă o fi pielea mea, dar minunatul Farmec nu mă lasă niciodată  iritată sau dezamăgită. Astfel, imediat ce am aplicat crema depilatoare piele sensibilă, bătălia demarează. Ce armată? Război în toată regula; căci goarna anunță:

„ À gauche!!!”  Pe frontul de vest (aka legănel), un bebeluș abia trezit din dulcea-i năuceală, pe numele lui „feblețea lu` mama”, urlă ca trăznit de bombe că scutecelul i-a fost invadat de armate inamice. Cu forțe de eroină, pătrund în teritoriu și dezamorsez elementul străin, ce va sfârși într-un depozit al obuzelor neexplodate (aka pubela de gunoi). Odată restabilită pacea, copilașul e strămutat de la băiță în leagăn și repus în drepturile cetățenești ale gângurelilor. Durata operațiunii: 1 minut.

Războiul e fără preget, căci următoarea ofensivă se mută numaidecât pe frontul de est, în strigătul isteric al comandantului: „Achtung!! Se arde mâncarea!” Da, de la butoanele unui Red Alert, comandantul mi-a delegat mie, de această dată, misiunea de face față bulbucilor săltăreți de sos Bolognese și văpăilor ce amenință popota cu un nou „Holodomor” (de proporții ridicole), datorat carbonizării aproape iminente a mâncării. Dar și de această dată, eroina cu piele cremuită se aruncă în fața focului, să-l domolească și să facă din victimă o capodoperă gastronomică, așa cum numai un chef se pricepe să creeze. Printre frunzulițele de rozmarin și busuioc ce încununează izbânda, consemnez ultima victorie repurtată: 30 de secunde!

După ce voi fi străbătut „lumea casnică” de-a lungul și de-a latul ei, în încercarea mea de a instaura pacea și relaxarea în inima fiecărui cetățean al „republicii”, se întrevede o „revoluție de catifea”, desfășurată exact după cum urmează:

  • picățelele de condimente de pe unghii, sărate și aromate, vor capitula în favoarea unei oje viu colorate și pline de veselie ;
  • părul ciufulit în vijelia treburilor casnice se va bucla armonios, cu stil și eleganță feminină ;
  • buzele vor cunoaște o rehidratare, după arșița îndurată pe jarul flămânzenilor
  • genele vor fi recompensate cu luciul unui rimel de foc și vor fi arcuite mai ceva ca arcul eroinei din „Jocurile Foamei” ;

Această din urmă bătălie pacifistă durează nici mai mult, nici mai puțin de un minut și jumătate.

Și iată că războiul s-a încheiat, așa cum era prevăzut, în 3 minute. La fel ca în cazul oricărui mare război încheiat cu triumf, se celebrează victoria și se organizează tratatul de pace. Cu mare fast și solemnitate, dau citire următoarei declarații de onoare:

822-Farmec-depilator-vaniliee-tub-2

„Pentru grija pe care ai purtat-o corpului meu în bătăliile răvășitoare, pentru catifelarea conferită pielii mele sensibile, pentru proprietățile nutritive și calmante ale extractului de vanilie și pentru mireasma feminină de vanilie care acoperă mirosul sulfului inamic, îți confer ție, Cremă depilatoare piele sensibilă Farmec, titlul de comandant suprem de epilare al forțelor depilatoare din tot ținutul cosmeticelor, din țară și din străinatate!

De asemenea, în semn de profundă apreciere pentru inteligența de a dovedi, pentru prima data în istorie, că și femeile sunt capabile să fie rapide – și în același timp pricepute – în ceea ce fac, îți ofer ție, bravule camarad Farmec, <<Steaua de aur Farmec>> !”

stea

depilatoare

 

FARMEC-Eficient, Rapid și Blând

Articolul Război și…Farmec în 3 minute! a fost scris pentru proba 15 din Spring SuperBlog 2016

You might also like

No Comments

Leave a Reply