Produse și pensule de machiaj esențiale pentru makeup-ul feței

essential pensule de machiaj

PRODUSE ȘI PENSULE DE MACHIAJ ESENȚIALE PENTRU MAKEUP-UL FEȚEI

Machiajul schimbă covârșitor absolut orice înfățișare. Este un mit acela care spune că un machiaj necesită produse multe și scumpe. Cu un minim arsenal de produse, niște pensule de machiaj și puțină tehnică, orice femeie trebuie să știe să se machieze. Exercițiul este cheia, ca în orice.

Produse și pensule machiaj pentru față

Cred că toate fetele au în trusa de frumusețe o cremă, un fond de ten, eventual un anticearcăn/corector, o pudră, o mascara și un ruj. Fie că îți dorești un machiaj natural sau ceva mai extravagant, primul pas rămâne universal valabil: pregătirea tenului. Această pregătire presupune exfoliere, tonifiere și hidratare. Dacă ai timp, cu o seară înainte poți să te bucuri de o mască. Hidratarea însă consider că este cuvântul pe care trebuie să îl reții. În funcție de cât de pregătită este pielea depinde și rezultatul final.

Primer

Orice machiaj începe cu aplicarea unei baze de machiaj sau primer. În lipsa acestuia, este ok și folosirea unei creme hidratante. Acest pas este necesar pentru ca aderența la piele să fie optimă iar machiajul să reziste cât mai multe ore.

Anticearcăn/corector

Dacă ai cearcăne sau vinișoare vizibile în zona din jurul ochilor, nu te lipsi de anticearcăn. Pentru pete roșii, urme de la acnee sau orice alte semne vizibile, corectorul este de bază, fiindcă are rolul de camufla tot ceea ce te deranjează. Ca și regulă, corectorul trebuie ales cu o nuanță mai deschisă decât nuanța naturală a tenului.

Fond de ten

Avem nevoi diferite, tenul nostru este diferit de la caz la caz. Dacă pentru unele persoane un bb sau cc cream este absolut suficient, pentru altele fondul de ten este o necesitate. Și aici, se poate diferenția între produse cu acoperire medie sau mare.

Dozează cantitatea de care ai nevoie, mai bine mai puțin, decât să fii nevoită să arunci. Ai grijă la nuanță, pentru a nu crea efectul acela neplăcut de mască. Un fond de ten perfect este acela care se contopește cât mai perfect cu pielea ta. Tot pentru evitarea efectului inestetic de mască, produsul trebuie întins pierdut și de-a lungul gâtului, eventual piept, dacă aceste zone vor fi la vedere.

Pensula pentru fond de ten are fibre moi, este deasă și suficient de mare. Dar în absența ei, poți întinde produsul și doar cu degetele.

Pudra

Pudra vine să fixeze produsele aplicate anterior și să confere un finish excelent. Poți opta pentru o pudră pulbere sau pentru una compactă, cu efect matifiant, mai ales dacă te confrunți cu sebum. Ideal este să porți pudra în geantă pentru a o aplica ori de câte ori simți nevoia unui retuș. Aspectul uleios cauzat de sebum apare de obicei la câteva ore, așa că un make-up refresh este indicat. Machiajul rămâne la locul lui.

Pensula pentru pudră este moale și cu perii deși, permițând aplicarea produsului prin mișcări mari, întotdeauna circulare.

Blush-ul

Blush-ul sau fardul de obraz contribuie la tușa de culoare atât de atractivă de la nivelul pomeților. Piersică, rozaliu, bej, nuanța aleasă depinde de tonalitatea tenului.

Pensula pentru blush este asemănătoare ca și textură cu cea pentru pudră. Diferența ar fi că aceasta pentru blush formează în vârf o linie ușor oblică care facilitează anatomic aplicarea fardului la nivelul zonei obrazului. Acest gen de pensulă este util și pentru tehnica contouring.

Iluminatorul

Iluminatorul este opțional, fiind recomandat mai degrabă în machiajul de aseară. Îl consider o invenție minunată pentru felul său de a reflecta lumina. Pentru că ne face să strălucim, la propriu. Se aplică cu o pensulă specială în diverse zone ale feței și creează multiple efecte. În zona superioară a pomeților urcând discret spre tâmple, colțul interior al ochilor, curba buzei superioare, sub arcadă.

Pensula potrivită este pensula evantai, care are o formă specifică, imposibil de confundat. Finuță, cu peri subțiri, pensula evantai facilitează aplicarea iluminatorului, dar și îndepărtarea eventualelor urme de produs de pe față.

Burețelul de machiaj

În domeniul machiajului nu cred că mai există cineva care să nu fi auzit despre „beauty blender„. Din portfardul meu, burețelul de machiaj este o vedetă. Îl folosesc cel mai frecvent și asta dintr-un motiv obiectiv: mă ajută să câștig timp. Îmi este de un real folos la tapotarea corectorului, anticearcănului și a fondului de ten.

Pentru a corecta anumite zone, mă ajut de vârful acestui accesoriu, pe care îl consider de o reală precizie. Îl folosesc întotdeauna umezit în prealabil și stors foarte bine. Conferă un finish natural 100%. Eu i-am achiziționat pe ambii (cel roz e deja vechi, cel nude e recent) de pe Notino (bureți pentru machiaj).

Nu uita ca la intervale regulate de timp, în funcție de cât de des te machiezi, să dezinfectezi produsele. O poți face cu un săpun bacterian sau cu o soluție/gel de curățare special pentru pensule cosmetice.

Disclaimer: Nu sunt make-up artist, cele descrise anterior reflectă cunoștințele și experiența mea personală cu machiajul din poziția de amatoare și pasionată de arta înfrumusețării.

Tu ce pensule de machiaj folosești în mod curent?

You might also like

1 Comment

  • Foxi 4 ani ago Reply

    Nu stiam ca exista atatea tehnici de machiaj, multe femei folosesc doar fond de ten si ruj, dar in acest articol ai punctat toate metodele posibile :))! Multumesc!

Leave a Reply