Povestea picioarelor fericite şi a unei femei pe măsură

În sertarul cu detalii feminine stau multe chestii mărunte. Menite să aducă o tuşă de şarm şi de încredere făpturii delicate, care este femeia. Printre acestea, dresuri fine, groase, şosete şi ciorapi all season, o colecţie în continuă expansiune.

Femeia trebuie să fie frumoasă din cap, până în picioare. Pielea, buzele, dinţii şi părul pot să reflecte, sau nu, îngrijire şi respect faţă de propria persoană. Picioarele şi tot ce punem peste ele, fie din necesitate, fie din nevoia de chic, vin să spună şi ele o poveste. Care? Aceea a picioarelor fericite.

Nu e pentru că nu ai, e pentru că mai vrei

Aşa am gândit şi eu în momentul în care m-am văzut cu un colet care conţinea dresuri şi şosete fine de la sosetaria.ro. Nu e pentru că nu aş avea o cutie plină de dresuri, e pentru că mai vreau. Şi zici că tot timpul mai este loc. Mă face fericită să adaug acolo cât mai multe astfel de accesorii vestimentare. Să am de unde alege. Să am o scuză pentru acelea „încă 5 minute, dragule!”.  Da, mă pot numi o colecţionară de, cum să le numesc, mărunte detalii feminine. Îmi face plăcere să le integrez ţinutei. Fie că sunt dresuri mate, fie  şoseşte fine, delicate, cu motive sau nu. De la caz la caz. Este incredibil cum acest gen de chestii mici, care încap fără jenă într-un pumn, sunt în stare să creioneze un zâmbet pe faţă. Iată ce înseamnă, într-o nouă accepţiune, să te bucuri de lucrurile mici.

Nu toată lumea va purta dresuri cu model sau cu dungă. În plus, nu întotdeauna se va preta să porţi un asemenea model. Uneori, pur şi simplu, nu vei dori. De aceea e bine să ai de unde alege.

Şosetăria, secretul picioarelor fericite

dresuri şi şosete fine

După cum îi spune şi denumirea inspirată, Şosetăria.ro este locul din online unde poţi găsi modele de dresuri şi şosete adaptate imaginaţiei şi stilului personal.

Primul meu colet de aici m-a surprins cu nişte produse din gama Fiore. Mai exact 2 dresuri cu model şi 3 perechi de şosete fine, din lycra. Exact aşa cum le poţi vedea mai sus. Faptul că au o certificare Oeko-Tex®, Standard 100, este un semnal de calitate care mă face să am un plus de încredere faţă de marcă.

Nu atât de musai, cât mai mult de chic

Când vine vorba de purtarea de şosetuţe  fine, cu inimioare/bulinuţe şi margini dantelate, trebuie să recunoaştem că nevoia de chic, de eleganţă primează. Nevoia de feminitate în primul rând. Este de mare efect să se întrevadă o gleznă subţire cu nişte şosete subţiri de sub marginea unor pantaloni office. Desigur, depinde şi de gusturi. Întotdeauna va depinde şi de preferinţe. Nu oricine va putea purta dresuri cu motive. După cum nu în orice context vei dori să porţi modele, chiar dacă acestea îţi plac. Întotdeauna va exista cel puţin o variabilă. Una dintre ele va fi să te simţi bine, în largul tău, cu ceea ce porţi. Lucru valabil inclusiv în cazul dresurilor.

Ai grijă cu lycra!

Dresurile, mai ales cele subţiri, sunt considerate cumva articole de unică folosinţă. Asta deoarece durata lor de viaţă este redusă.  Este suficient să ai o unghie nu foarte bine pusă la punct sau o bijuterie mai colţuroasă, că…s-a dus firul. 

Din acest motiv, acordă o  atenţie sporită modului în care le întreţii.

Manichiura, întâi de toate. Lycra este foarte receptivă la unghii cu margini nu foarte finisate, deci nu îi trebuie mult pentru a ceda.

Dacă le speli la maşina de spălat, protejează-le într-un săculeţ şi nu selecta o temperatură prea ridicată. De cele mai multe ori, eu prefer să le spăl manual. Le înmoi în apă călduţă cu detergent, trec cu mâna prin ele, şi cam asta e tot.

În sertar, păstrează-le cu grijă, departe de obiecte mai puţin lycra friendly.

Cât despre îmbrăcarea dresurilor, ia-ţi timpul necesar pentru a nu le trage pe tine în grabă şi fără răbdare. Lycra are toleranţa ei, mai este şi elastanul, dar totuşi…astfel de ciorapi nu se îmbracă la marea reprezeală.

După ce au ajuns deja pe tine, mari şanse să iei o pereche de pantofi sau sandale cu toc. Şi acum atenţia ta se îndreaptă către altceva: spre modul în care păşeşti. Un pas greşit, cu neatenţie poate însemna momentul în care vârful tocului să facă cunoştinţă cu lycra. Ştiu, este dramatic şi sigur ai păţit-o şi tu cel puţin o dată. #povestifeminine

Acestea fiind spuse, îţi doresc inspiraţie maximă la purtat ciorapi din lycra. Alegerea potrivită poate face diferenţa între o ţinută banală şi una cu accent pe detaliu. Baftă!

                  
dresuri şi şosete fine

Ce părere ai despre dresurile şi şosetele fine de pe şosetăria.ro? Îţi face ceva cu ochiul?

You might also like

Comments (4)

 • Alina 5 ani ago Reply

  Ce dresuri frumoase au pe site, am vazut ca au si pentru copii, cu siguranta ii voi cumpara fetitei mele cateva perechi.

  Camelia 5 ani ago Reply

  Da, au niste modele adorabile si pentru piticele. Cat sa se invete cu fashion-ul de mici 🙂

 • Cristina 5 ani ago Reply

  bine punctat cu regulile de purtare ale ciorapilor fini precum cei prezentati de tine azi. Eu mor cand aud ca vai mi s-a rupt dresul si eu nu i-am facut nimic. Si mie mi se intampla, dar eu macar tac din gura. Nu se rupe niciodata din senin. O unghie, o bijuterie, un deget bagat din graba … ceva pe acolo nu e bine.

  Camelia 5 ani ago Reply

  Da, cam pacatos firul de lycra, cere multa atentie si grija.

Leave a Reply