Dezmembrarea este bună. Mama nu se supără

O readaptare după o reclamă inspiraţională, la detergent, care rula pe la TV acum mulţi ani. Când copilului de-o şchioapă îi făcea o nemaipomenită plăcere să se murdărească din cap până-n picioare, iar mami, constatând realitatea, doar zâmbea complice. Atitudine care a născut în mintea băieţelului ideea că „Murdărirea este bună. Mama nu se supără. De ce oare?”.

Cât despre dezmembrarea maşinilor. Este bună sau nu? Că utilă este, fără îndoială.

E deja un fenomen care face viaţa mai uşoară maşinilor şi şoferilor deopotrivă. Într-o lume în care una din 3 persoane deţine şi conduce un autoturism, cererea de piese auto este din ce în ce mai mare.

Întreţinerea unui autoturism face parte din realitatea cotidiană. Să ai o maşină proprietate-personală înseamnă să subscrii, în mod conştient, faptului că ea se va şi strica la un moment-dat. În acel caz, se va impune să căutaţi una sau mai multe piese compatibile cu modelul respectiv.

În situaţii în care piesele noi pentru anumite modele sofisticate pot atinge preţuri exorbitante, lumea îşi îndreaptă tot mai mult atenţia înspre piesele second-hand. Uneori, o piesă nouă poate ajunge chiar la jumătate din preţul maşinii pe care de-abia aţi cumpărat-o. Este de la sine înţeles de ce parcurile de dezmembrări auto se bucură de o popularitate maximă.

Dezmembraripenet este platforma online unde puteţi căuta orice piesă vă interesează pentru maşina aflată în suferinţă.

piese auto

CUM PROCEDEZ PENTRU A GĂSI PIESE AUTO?

Odată ce aţi ajuns pe platformă, nu trebuie decât să accesaţi secţiunea Piese auto, să selectaţi categoria dorită şi să căutaţi  piesa care vă interesează (scriind denumirea acesteia).

Din meniul stânga-margine, puteţi restrânge aria căutărilor selectând:

 •  modelul de maşină pentru care căutaţi piese;
 • oraşul dorit (dacă vi se indică disponibilitatea uneia sau a mai multor piese în localitatea respectivă);
 • intervalul de preţ în care aţi dori să vă încadraţi.

În cazul în care, răsfoind site-ul, nu găsiţi ceea ce vă interesează, mai există o posibilitate.

Cereţi o ofertă personalizată pentru piesa de care aveţi nevoie. De exemplu, poate vă interesează  o cutie de viteze, pentru un VW Golf 3.  Cum procedaţi?

Autentificaţi-vă în contul dumneavoastră creat pe site, accesaţi categoria Cere Oferta Piese  şi completaţi formularul furnizând următoarele informaţii:

 1. Marca auto
 2. Model
 3. Anul fabricaţiei
 4. Versiune
 5. Motor
 6. Serie şasiu
 7. Denumirea piesei
 8. Preferinţe privind piesa (nouă, din dezmembrări, indiferent)
 9. Descrierea piesei
 10. Judeţ şi localitate
 11. Opţional, puteţi adăuga şi câteva fotografii sugestive

Ultimul pas: Click pe Adaugă cerere

Cererea dumneavoastră va fi trimisă către toate parcurile din sistem care dezmembrează maşini din marca respectivă.

Urmând ca, în  scurt timp, să primiţi prin email mai multe oferte.

Nu vă rămâne decât să selectaţi oferta care vă avantajează cel mai tare şi să transmiteţi datele personale vânzătorului. 

 Exact ca la o bursă.

piese auto

Platforma mai cuprinde şi o secţiune cu anunţuri – Parcuri dezmembrări – , unde sunt listate spre vânzare oferte de piese de caroserie şi mecanică provenite din dezmembrarea autoturismelor de diverse mărci (Seat, Opel, VW, Audi etc).

Acum este uşor să cumperi piese auto direct din fotoliu.  Fără timp pierdut pe drumuri (mai ales cu maşina în service) şi  fără grija că altundeva aţi putea găsi mai ieftin.

piese auto

Când maşina ţi s-a stricat,

La Dezmembraripenet, din fotoliu, ai apelat,

O cerere de piese isteţ ai formulat,

O ofertă magnifică, pe final, ai selectat.

Conduceţi prudent şi schimbaţi piese la timp!

You might also like

Comments (2)

 • Dincolo de nori 7 ani ago Reply

  Bun articol, documentat şi muncit. Util. Fără îndoială doamnele şi domnişoarele care caută piese auto din dezmembrări vor aprecia şi mica poezioară de la sfărşit care aduce căldură unui articol care altminteri ar fi părut prea tehnic şi la obiect, aşa cum ne place nouă, băieţilor! 🙂

 • Lamiita Petre 7 ani ago Reply

  Foarte bine structurat articolul, la obiect tot ce e necesar de stiut in prima faza. Nu ne ramane decat sa intram pe site si sa cautam piesa potrivita.

Leave a Reply