STUDIU: 2 din 5 familii renunță la ASTA pentru a-și amenaja locuința

Studiile recente arată că vârsta la care tinerii aleg să își formeze o familie crește de la an la an. În prezent, cuplurile decid să se căsătorească și să locuiască împreună după vârstă de 25 de ani, considerând că, în viața lor, primează carieră.

În momentul în care iau hotărârea să se mute împreună și să facă un copil, 2 din 5 proaspete familii investesc cele mai mari sume în produse legate de amenajarea casei și pentru cel mic, conform cercetărilor. Aceștia renunță la produse de uz personal, considerând că prioritare sunt cele sus-menționate.

Iată pe ce cheltuie banii familia modernă, din România, aflată la început de drum!

grafic de cheltuieli

1. Servicii și accesorii pentru amenajarea casei

Pe primul loc, în topul cheltuielilor, se află amenajarea casei.

Membrii familiei investesc în servicii de amenajare de bază, precum montarea parchetului, a gresiei și a faianței, zugrăveală locuinței sau instalarea termopanelor. De asemenea, românii care locuiesc la curte investesc și în organizarea grădinii, apelând la firme precum Fil garden pentru a-și amenaja spațiul exterior cu gazon și sisteme de irigații.

2. Produse de îngrijire pentru copii

Produsele speciale pentru copii se află pe locul 2 în clasament.

Proaspeții părinți investesc în articole vestimentare, încălțăminte, scutece, suzete, cărucioare și alte accesorii necesare pentru cei mici. De asemenea, familia modernă alege scaune auto pentru copii din oferta Bebelas.ro, pentru a putea transporta în siguranță copilul.

3. Electrocasnice

amenajarea casei

Sursa foto: greatnews.ro

Locul 3 este ocupat de produsele electrocasnice, precum mașina de spălat, aspiratorul, aragazul, cuptorul sau frigiderul. Acestea sunt achiziții importante pentru orice familie aflată la început de drum, tinerii alegând produse de calitate, rezistente în timp.

4. Accesorii pentru automobil

Majoritatea proaspetelor familii investesc într-un automobil, în cazul în care nu aveau deja unul. Noii părinți cumpără, în mod constant, scaune speciale pentru copii, parasolare, odorizante și covorașe auto.

5. Produse pentru utilarea bucătăriei

amenajarea casei

Sursa foto: which.uk

Familiile aflate la început de drum investesc și în accesorii pentru utilarea bucătăriei, precum scaune, mese, filtre de cafea, blendere, storcătoare de fructe, tacâmuri, veselă și seturi de recipiente.

6. Mobilier

Mobilierul nu ocupă un loc fruntaș în clasament, dat fiind faptul că 2 din 5 familii primesc piese de mobilier de la părinți sau din altă parte. Cu toate acestea, tinerele familii achiziționează canapele, tabureti și, nu în ultimul rând, paturi și pătuțuri pentru copii.

7. Produse pentru îngrijire personală și articole vestimentare personale

Un rezultat interesant al studiului este faptul că, în momentul în care tinerii își contruiesc o familie, renunță la cheltuieli, precum bunuri pentru uz personal, haine și produse de îngrijire personală, în favoarea achizițiilor pentru cel mic și pentru casă. Aceștia consideră că pot omite anumite cumpărături, pe perioadă limitată, pentru a-și putea permite să își întrețină copilul și să își echipeze complet apartamentul sau casa.

Așadar, tinerele familii din România preferă să investească în noua locuința și în îngrijirea copilului și să renunțe, pe perioadă determinată, la achiziționarea bunurilor de uz personal.

You might also like

No Comments

Leave a Reply