Pedichiura la domiciliu sau cum să ai întotdeauna tălpi catifelate

ingrijirea picioarelor acasa

Tindem să acordăm mai multă atenție mâinilor în detrimentul picioarelor. Îmi dai dreptate, nu-i așa? Mâinile au primit de mult eticheta de carte de vizită tocmai pentru că spun ceva despre persoana în cauză. Îngrijirea picioarelor însă, tălpi și unghii, este deopotrivă importantă. Nu doar acum, că vara și-a intrat deja în drepturi, ci la modul general vorbind. Fac și ele parte din corpul nostru, iar în sezonul cald sunt expuse mai mult ca niciodată.

Pentru că perioada trecută ne-a obișnuit să ieșim mai puțin, sunt convinsă că multe dintre noi ne-am deprins cu o rutină personală de îngrijire a corpului acasă. Epilat, vopsit, manichiură, pedichiură. Realizezi că nici nu e atât de greu să te descurci pe cont propriu, atâta timp cât ai la îndemână instrumentele necesare. Deci, ce spui de pedichiura la domiciliu?

Accesorii pentru a-ți realiza pedichiura la domiciliu

Ajung rar la salon pentru a-mi face pedichiura. Unul dintre motive ar fi că nu mă împac bine deloc cu înlăturarea pielii moarte de pe călcâi cu…briciul (adică acel instrument echipat cu lamă folosit de unele pedichiuriste). Pentru că unul dintre sfaturile citite acum mult timp legat de asta a fost să nu tăiem pielea moartă de pe călcâie, fiindcă aceasta va crește mai tare și mai repede. De când am încetat cu acest obicei, trebuie să recunosc că e mult mai bine.

Trebuie să recunosc faptul că pe piață avem la dispoziție o sumedenie de produse ușor de folosit în cadrul procedurii ”tălpi fine”. Iar acesta este cel de-al doilea motiv pentru care nu ajung cu regularitate la pedichiuristă. M-am învățat să îmi îngrijesc singură picioarele, rapid și fără niciun risc de a mă răni (aviz celor care încă utilizează briciul, eu am pățit-o în trecut).

Hai să le luăm pe rând:

Sosete exfoliante

Sosetele exfoliante pentru îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul picioarelor mi se par cea mai cool invenție pentru femeile ocupate. Fie că nu ai chef, fie că nu ai timp pentru o pedichiură ca la carte, primul pas e ca și îndeplinit. Ți-ai pus o pereche de șosete, le-ai ținut timpul recomandat și …gata. Genul acesta de produse nu doar că exfoliază, dar și hidratează pielea și o împrospătează. Este o soluție rapidă, care te scutește de orice bătaie de cap. Atâta că, în cazul unora, este nevoie să le ții peste noapte în picioare pentru ca substanțele îmbibate în produs să își facă bine treaba.

Piatra ponce

Pe modelul old fashioned, că era singurul produs pentru îngrijirea tălpilor de pe vremuri. Deși a fost detronat, sunt convinsă că încă sunt destule persoane care au rămas fidele pietrei ponce pentru călcâi. Nu pune probleme în folosire, doar că e nevoie de acel timp de relaxare pentru a sta în cadă și a hidrata bine pielea. Operațiunea o știe toată toată lumea: răbdare și lucru manual :-).

Pila electrică

pedichiura la domiciliu

Pila electrică este accesoriul pe care îl folosesc cel mai mult atunci când simt nevoia de exfoliere a tălpilor. M-a convins ușurința în utilizare și faptul că este eficientă nu doar pentru pielea îngroșată, dar și în cazul bătăturilor. Aparatului i se montează un capăt care conține particule micro-abrazive și care poate fi ales în funcție de gradul de abraziune dorit. Ca un bonus, oferă o senzație plăcută de masaj ușor la nivelul tălpilor (mai ales când îți face altcineva -soțul – tălpile în timp ce tu te relaxezi întinsă pe canapea). La final, nu îți rămâne decât să speli și să cureți piciorul, iar mai apoi să aplici o cremă hidratantă.

Acestea fiind spuse, nu îmi rămâne decât sa vă doresc spor, picioare frumoase și…tălpi catifelate!

You might also like

No Comments

Leave a Reply