Pe #TOC sau cum să fii o femeie mereu la înălţime

A fi sau a nu fi…pe #TOC?

Aceasta-i  întrebarea.

Şi ştiţi câte variante posibile de răspuns există? Multiple! De la caz la caz, de la om la om (căci şi bărbaţii au ceva de zis în privinţa aceasta).  Aş vrea să vă pot spune că viaţa pe o pereche de pantofi cu tocuri seamănă cu senzaţia pe care o ai când calci dimineaţa cu tălpile goale pe iarba proaspăt udată de rouă. Ori cu senzaţia minunată de a păşi pe catifea sau mătase. Nu mai continui, aţi înţeles voi ideea, da? Dar cum să vă mint în aşa măsură?!  Pur şi simplu, nu pot. Chiar şi cea mai mare ahtiată după încălţăminte cu tocuri ar trebui să-mi dea dreptate în acest moment. Sau nu?!

Întrebaţi un bărbat ce părere are despre o femeie care poartă tocuri şi, mai mult ca sigur, veţi primi invariabil răspunsuri de genul: sexy, independentă, feminină, seducătoare, atrăgătoare etc. Dar şi remarci de genul: « Oare, cum reuşeşte să umble pe asemenea…”toace”?! ». Fiindcă, să fim sinceri, a umbla pe tocuri nu-i deloc floare la ureche.

Dacă întrebaţi o femeie despre chestiunea tocuri, va începe să vă povestească despre pasiunea ei pentru pantofi de diverse forme şi dimensiuni de tocuri. Tocuri ascuţite, conice, groase sau mai subţiri, de +10 cm, de +15 cm etc. Cert este că în colecţia de încălţăminte a unei femei trebuie să se regăsească din fiecare tip (sau, cel puţin, aceasta este năzuinţa). Nu mă întrebaţi  de ce, răspunsul e oricum unul intrinsec. Fetele ştiu de ce.

TOCURILE TE FAC ŞI MAI FRUMOASĂ DECÂT EŞTI DEJA

Chiar!?

S-a demonstrat ştiinţific că frumuseţea fără sacrificii nu prea este posibilă. Uneori, cam trebuie să strângi din dinţi, din fese ori să bagi capul în pernă şi să urlii cât poţi tu de tare. Gândiţi-vă puţin la procedura de epilare cât poate fi de neplăcută sau încercaţi să vă imaginaţi efectele post-operatorii chiar şi a unei banale rinoplastii efectuate în scop estetic. Dar rezultatul final merită, nu-i aşa? Cam aşa şi cu tocurile. Vei simţi că spatele îţi cedează sau că degetele tale stau strânse precum într-o conservă de sardine, dar nu te vei îndura să-i dai jos şi să-i înlocuieşti cu o pereche de balerini. Vei constata că, din prea multă presiune, ţi-a dat sângele în degetul cel mic de la piciorul stâng, dar îi vei aplica frumos un plasture şi vei continua să mergi înainte până la final. Şi de ce atâta suferinţă? (ar întreba unii-alţii…).

Pentru că o ţinută care include o pereche de pantofi CuToc este… de neegalat

 

Fiindcă …tocurile îţi conferă eleganţă, distincţie şi rafinament. Tocurile îţi aduc priviri admirative. Tocurile creează iluzia optică a unui trup mai zvelt, a unor picioare mai lungi şi mai subţiri şi îţi provoacă un zâmbet de fiecare dată când te priveşti în oglindă. O pereche de tocuri sunt în stare să te facă şi mai frumoasă decât eşti deja. În plus, zicând-o şi pe aia dreaptă, e cam ciudat ca după câteva ore de stat pe tocuri, să cobori brusc pe o pereche de opincuţe. Căci  tocurile te ridică (la propriu şi la figurat).

Tocurile: sarea şi piperul.

O dulce suferinţă…

Pe lângă o privire hipnotizantă, atitudine şi stil, o ţinută bine condimentată include, fără îndoială, şi o pereche inspirat aleasă de încălţări cu toc.

Astfel că, indiferent de context, vei pute fi o prezenţă:

DIAFANĂ

174527_p_1430993040300

CLASSY

h-brown-suede-wrap-skirt-chunky-knit-mock-neck-turtleneck-sweater-lace-up-heels-workwear-work-office-style-fashion-blog-san-francisco-mary-orton-memorandum1

ATRĂGĂTOARE

8-girls-in-high-heels

SEDUCĂTOARE

abbb9260750b81eb182b1f95c5e396f6

SEXY

631e67e5c912eb6eeac4bee42d833760

 MAI SEXY

8607fa6e6da41bd057790b0a0e74e75b

FOARTE SEXY

sexy-boudoir-heels

Şi dat fiind că EI sunt de departe cei mai mari admiratori ai muzei tuturor timpurilor – femeia -, i-am întrebat pe câţiva ce părere au despre femeile pe toc. Vă invit să citiţi părerile celor cărora le-am zis sugestiv:

SUPORTERI

Prietenul meu din copilărie Mihai L., 31 de ani

…mi-a făcut într-o zi o mărturisire şi anume aceea că se simte de-a dreptul fascinat de femeile care poartă tocuri. Îmi povestea că, la un moment-dat, făcuse o pasiune aparte pentru colega sa de birou, Miruna, o femeie frumoasă, cochetă şi întotdeauna pe tocuri. O considera cea mai sexy dintre colegele sale. Mi-a venit să râd atunci când mi-a spus că, de la un moment-dat, îi învăţase paşii.

Cum adică, îi învăţaseşi paşii?

Păi, pur şi simplu.  Ajungeam la serviciu întotdeauna înaintea ei. Ea ajungea la vreo 10 minute după. Începea să-mi placă treaba asta. Pe măsura ce se apropia de birou, auzeam încă de departe, de pe hol, sunetul paşilor provocat de pantofii cu toc pe care-i purta. Aş fi recunoscut-o dintr-o mie. Mersul ei avea o cadenţă de-a dreptul seducătoare. Nici n-ar fi fost cazul s-o vezi ca să-ţi dai seama că era o femeie cu mult sex-appeal. Şi da, probabil că tocurile contribuiau în mare măsura la aceasta. Ştia ea ce ştia.

Sebastian P., 28 de ani

Trebuie să recunosc că îmi place să văd o femeie pe tocuri, fie ele şi mai îndrăzneţe. Dincolo de latura fantezistă pe care niciun bărbat nu cred c-o exclude, pantofii cu toc dau unei femei o alură de fineţe şi de delicateţe, dar şi un aer de încredere şi de stimă în sine. Mai cred ca orice EA este conştientă de acest lucru si, cu certitudine, mizează pe un asemenea atu.

Radu M. 34 de ani

Cu toate că nu sunt mare fan al pantofilor cu toc exagerat de înalt, stil piţiponcist, admit că eleganţa unei femei  într-o rochie este deplină atunci când afişează o pereche de pantofi sau sandale cu toc moderat. Nu mi-aş putea imagina o femeie frumoasă într-o superbitate de rochie şi o pereche de…mocasini, de pildă.

Augustin V., 37 de ani

A fost o vreme în care relaţia cu iubita mea ajunsese într-un punct, să-i zicem vulnerabil. Nu era vorba că nu ne mai înţelegeam, dar atracţia aceea nebunească ca de magnet parcă se topise. Nu înţelegeam de ce. Ea a început să facă mic schimbări în modul de a se îmbrăca şi…încălţa. Într-o seară, tocmai întors de la serviciu, am găsit-o surâzătoare, într-o ţinută sumară şi cu o pereche de pantofi roşii, din lac, cu un toc considerabil. Am rămas fără cuvinte, eram de-a dreptul impresionat. De fapt, nici nu mai era nevoie de cuvinte. O găseam extrem de sexy. Cred că pantofii aceia roşii erau vrăjiţi. :-))

Sergiu L., 40 de ani

Femeile sunt nişte făpturi de-a dreptul cameleonice. M-am străduit să înţeleg pasiunea lor pentru încălţămintea cu tocuri şi, în parte, am reuşit. Deşi, mai am de învăţat. Vor să dea o imagine feminină, jucăuşă şi stilată? Ştiu ele ce tocuri de ce dimensiune să aleagă. Vor să fie elegante şi rafinate? Stiletto e de partea lor. Intenţionează să ne sucească minţile? Reuşesc mereu cu acele tocuri ameţitoare de pe care caută să ne domine. Ele înnebunite după pantofi, noi înnebuniţi după ele. E simplu, nu?

 şi

„JUCĂTOARE”

Ce zic ELE,  „jucătoarele” şi cele mai mari critice ale noastre.

Simona M., 22 de ani

Practicând modelling de la 14 ani, am fost oarecum obligată să mă obişnuiesc de devreme pe tocuri. Mi-a fost dificil la început, mergeam pe două cărări, dar în timp piciorul meu s-a format. Nu pot spune că  pe tocuri înalte mă simt ca şi în papuci de casă, dar adevărul e că m-am obişnuit. Nu văd viaţa fără asemenea pantofi! Şi nu concep un outfit sexy fără tocuri.

Anastasia B., 35 de ani

Ca director de sucursală, ţinuta office este una din condiţiile esenţiale la locul de muncă.  Nu-mi place să iau încălţăminte fără tocuri, fiindcă impresia mea este că nu am nicio ţinută. Nu-mi convine. Mă orientez întotdeauna să aleg un calapod nu foarte înalt şi nişte tocuri care să mă avantajeze. Seara îmi ţin picioarele în apă cu sare şi…dimineaţa sunt ca fresh.

Andreea D., 27 de ani

Cred că doar atunci când ies să cumpăr pâine ori să mă plimb cu prietenii  nu port tocuri. În rest, cam tot timpul  iau încălţări cu tocuri de diferite dimensiuni. Îmi place să-i port la jeanşi, la pantalonii din piele, la fustă, rochie, etc. Cred că îmi dau un şarm aparte.

Adina S., 38 de ani

Fiind destul de scundă, sunt una dintre cele mai fericite femei care se bucură de această invenţie: tocurile. Îmi conferă instant o altă ţinută, încrederea în sine ia alte dimensiuni şi, per total, mă simt perfect. Pantofii cu tocuri mă obligă să fac paşi mici şi să am un mers mai mlădios.  Cât despre durerea de picioare, trece după un masaj relaxant făcut de soţul meu. Îi ador, merită orice sacrificiu!

Că suntem susţinători, simpli fani sau  jucătoare de-a dreptul, s-a adjudecat:  IUBIM PANTOFII CU TOC!!!!!

Suntem sexy, seducătoare, rafinate şi stilate, avem ţinută, iar un picior învăluit sau nu într-un dres şi ridicat sus pe toc arată demenţialdebine, aşa că nu există o consolare mai valabilă pentru tot disconfortul, fie el de spate, de picioare sau de degete provocat de tocuri. După cum deja am spus, frumuseţe fără sacrificiu mai rar vom vedea. No pain, no gain, zice o vorbă.

Aşa că, doamnelor şi domnişoarelor, purtaţi pantofii cu tocuri cu încredere, mândrie şi siguranţă de sine. Astfel, deveniţi şi mai frumoase decât oricum sunteţi deja, dobândiţi acela ceva plin de şarm care va atrage priviri. Garantat, vă veţi simţi minunat!

În data de 14 septembrie, am sărbătorit Ziua Naţională a Femeilor #PeToc, un motiv în plus să încălţăm, bineînţeles, ceva cu toc. Asta aşa, în cinstea frumosului fapt de a fi …Femei. 😉

Nu-mi mai rămâne să vă spun decât:

Pe Tocuri… fiţi gata… Start!

***

Cu acest articol particip la concursul pentru bloggeri organizat de FashionUp.ro cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc. Premiul constă în 12 perechi de pantofi cu toc. În perioada 14-21 septembrie, pe www.fashionup.ro toată încălțămintea cu toc are 20% extra reducere!

 

Surse foto: paskeyboudoir.com, look-search.ru, lava360.com, styles.ly, menina.ru, wholesale7.net, pinterest.com, cefacemimi.ro

You might also like

Comments (29)

 • cristina dragomir 7 ani ago Reply

  ce s-o mai dam cotita, si mie, ca femeie, mi se intoarce capul dupa o tipa care poarta tocuri si are aerul ala de diva. Dar bietii barbati? Cred ca se pierd de nici nu mai stiu pe ce lume sunt.

  Style 7 ani ago Reply

  Da, ca bine le zici tu 🙂
  Estetic, dau tare bine niste pantofi cu tocuri, ce sa mai…

 • Irina Sima 7 ani ago Reply

  Si mie imi plac tocurile, dar din pacate din cauza unor probleme de sanatate nu le pot purta prea mult. Insa mai profit si eu la evenimente. Recunosc si eu ca intorc privirea dupa o femeie care poarta tocuri dar are un mers frumos si elegant, nu chinuit! 🙂

  Style 7 ani ago Reply

  Mda. Mai vezi si chinuite, cu tocuri care le depasesc de-a dreptul. Adevarul este ca, decat asa, mai bine deloc.
  Si eu le ador, as face colectie, nu alta.

 • mihalache simona 7 ani ago Reply

  foarte fain scris, chiar mi-era dor sa te citesc , sa te mai citesc, sa te mai mai citesc 🙂

  Style 7 ani ago Reply

  Mi-s de cinste laudele tale, tu Simo :-*
  Sentiment reciproc. Am zis!

 • Mirabela 7 ani ago Reply

  Eu nu-s nici scunda, nici inalta, dar am o bucurie interioara imensa cand „ma sui” pe toace. Imi place la inaltime!

  Style 7 ani ago Reply

  Iti dai seama ca te cred 😀 Sunt in asentimentul tau.

 • Alinapink 7 ani ago Reply

  Adevar graiesti, indiferent de partea cui esti, pantoful cu toc este sexy, am si eu vreo trei perechi si abia astept momentul sa ii scot din casa :).

  Style 7 ani ago Reply

  Si cred ca nu te deranjeaza daca mai primesti cadou cateva perechi din asa ceva… 😀

 • Diana Ion 7 ani ago Reply

  Desi nu am mai purtat tocuri de cand am ramas insarcinata, am acasa o colectie destul de frumusica de pantofi cu tocuri
  Acum ca a sosit momentul sa ma intorc la serviciu, sper sa ma reobisnuiesc cu tocurile 🙂

  Style 7 ani ago Reply

  In cel mai nefericit caz, te pui si exersezi mersul pe tocuri prin…casa.

 • Lamiita Petre 7 ani ago Reply

  Imi place cum ai abordat subiectul. Imi plac tocurile, toata viata am purtat tocuri cate 10 ore /zi, uneori imi venea sa ma descalt dar rezistam ca nu aveam incotro. Acum mai mult de 4- 5 cm tocul, nu mai pot merge, parca n-as fi mers niciodata. Mi-am pierdut exercitiul si sufar foarte tare. Uneori iau pantofii prin casa apoi ma enervez si imi zic „dar de ce sa ma chinui”. Mersul pe tocuri se invata.

  Style 7 ani ago Reply

  Asa e, tine de exercitiu si treaba asta cu mersul pe tocuri. Cand mai vezi femei care le-au inclus in rutina de zi cu zi, ce sa mai zici!? Antrenament trebuie si naturaletea mersului vine de la sine, in timp chiar.

 • Bianca 7 ani ago Reply

  Mult succes la concurs, articolul tău punctează tot ce ar putea convinge o femeie să renunțe la balerini și să aleagă tocurile.

  Style 7 ani ago Reply

  Asta am si vrut ;-). Multumesc.

 • Luisa 7 ani ago Reply

  Trebuie sa recunosc ca-ti dau dreptate, noi femeile chiar facem multe sacrificii. Tocurile pot fi un atuu pentru o femeie care isi doreste sa fie atragatoare.

 • Claudia 7 ani ago Reply

  Da, clar. Cu toc o femeie arata mai sexy, mai elegant, mai atragator. Ideea ca doar sa si poti purta mereu tocuri :p

  Style 7 ani ago Reply

  Tine si de ocazie, dar si de dispozitia aceea de moment. Si sa te uiti pe unde umbli cand esti sus PeToc 😀

 • b. 7 ani ago Reply

  Mult succes la concurs! 🙂 Fain articolul

  Style 7 ani ago Reply

  Multumesc 🙂

 • Antoaneta 7 ani ago Reply

  Interesant articol, frumos mod de a aborda subiectul!

 • Paula Ion 7 ani ago Reply

  Port si eu tocuri la evenimnte, altfel nu. Decat sa merg ca o rata, dar sa am tocuri, prefer adidasi si sa merg normal. Mi se pare tare aiurea cand vad unele fete cu tocuri si abia merg 🙁 tare urat arata. Decat asa mai bine pas :)))

 • Georgiana Sabina 7 ani ago Reply

  Wow super articol ,n am citit alte articole ale fetelor care participa dar chiar m as bucura sa castigi .

  Style 7 ani ago Reply

  Multumesc frumos! Ma flateaza cuvintele tale. 🙂

 • Lorelei 7 ani ago Reply

  Ce faine sunt tocurile de la categoria seducatoare! Din pacate nu pot sa port astfel de pantofi pentru ca am piciorul prea lat. Ador tocurile, chiar si la 1.78 m :))

 • Camelia 7 ani ago Reply

  Ador pantofii cu tocuri, ata de tare ca uneori ma incalt prin casa cu cele mai inalte si ametitoare tocuri. Frumos articol, bravo!

 • Rokolla 7 ani ago Reply

  Prezenta diafana este preferata mea”! Iubesc tocurile si le port cu drag atunci cand timpul si locatia imi permit

 • korina 5 ani ago Reply

  Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

Leave a Reply