Parfumurile anului 2020: Odă femeilor libere, îndrăznețe și puternice

parfumuri 2020 notino

Parfumurile mă inspiră, îmi transmit pur și simplu acel ceva special. Două-trei pufuri, fie ele și în grabă dimineața, îmi creionează o zi pozitivă. Să colecționez parfumuri, în flacoane care mai de care, este ca un fel de hobby. Ador ideea parfumului-semnătură, dar nu o resping nici pe aceea de a-ți alege parfumul pentru un anumit moment în funcție de starea de spirit. Nu degeaba cred în continuare că meseria de parfumier este, pe undeva, una dintre cele mai frumoase din lume.

În acest articol vreau să îți vorbesc despre trei dintre parfumurile anului 2020. Despre viziune autentică, inspirație și pasiune. Despre elementul central care le unește. Așa că, te rog, rămâi.

Armani My Way – noul parfum feminin Giorgio Armani

A văzut lumina zilei în august 2020. Marchează un punct de cotitură în istoria mărcii fiindcă deschide un nou capitol olfactiv inedit. Pune în scenă un flacon cu un design surprinzător. Îndeamnă către a proteja mediul alegând să aibă o abordare ecologică în favoarea populațiilor defavorizate. My Way este parfumul care inspiră fiecare femeie în a-și lărgi orizonturile și a trăi noi experiențe.

My Way de Giorgio Armani – cu dedicație, pentru toate femeile din lume

Remarcăm un flacon special, unul altfel, menit să reziste probei timpului. Giorgio Armani a conceput în premieră un recipient reîncărcabil, definit de conceptul eco-friendly. Întregul produs stă la baza reducerii poluării și a efectelor emisiilor de carbon asupra mediului. Ingredientele naturale, provenite din surse sigure, sunt ceea ce numim cheia din My Way. Totodată, creația reprezintă respectul față de popoarele vulnerabile economic. Astfel, universul frumuseții este în strânsă legătură cu menținerea biodiversității.

Pentru femeia inspirată de acest parfum planeta și siguranța acesteia nu îi sunt indiferente. Ea iubește bogăția naturii și, implicit, viața sub toate formele ei. Pentru proiectarea acestui parfum, creatorii de la Giorgio Armani au traversat lumea. Au adunat senzații și idei, au împrumutat moduri de a trăi. Iar la final au găsit și imaginea cea mai potrivită care să întruchipeze acest parfum: actriția portoricană Adria Arjona.

„Un parfum floral contemporan, adresat noii generații, simbol al noii feminități: liberă, elegantă, într-o călătorie a propriei descoperiri.”

Compoziție Armani My Way

Note vârf:

floare de portocal african

bergamota

calabriana

Note inimă:

iasmina de India

tuberoza

Note bază:

vanilie Madagascar

virginia cedru

mosc alb

Grupe de parfumuri:

florale, lemnoase

Chloé Nomade Absolu de Parfum

Nomade Absolu – versiunea mai intensă a  Chloé Nomade

Casa Chloé este celebră în întreaga lume datorită eleganței și a poeziei care au consacrat-o. Nomade, așa cum și numele o sugerează, îndeamnă spre călătorie în jurul lumii, în explorarea de necunoscut și acumularea de noi experiențe.

Noua femeie Chloé

Nomade Absolu este continuarea unei saga care a început în 2019 cu ediția Apei de toaletă ce înregistrase un succes răsunător. A fost un best-seller în adevăratul sens al cuvântului.

Ediția din 2020 și-a propus să fie una mai seducătoare ca niciodată. Chloé, noua femeie Chloé, rafinată și neîmblânzită, foarte îndrăzneață, pare să își asume mai intens ca oricând propriul apetit pentru libertate. Este o sursă de inspirație, ca un ”influencer” care nu are nevoie să se impună, fiindcă transmite atât de ușor . Pentru ea, descoperirile vin să spargă monotonia și să nuanțeze cotidianul.

Home is everywhere,

Home is now,

Here.

In this light.

In every person I meet.

I can let go,

Lose myself in the movement.

As long as I go forward,

I am home.

Femeile care rezonează cu acest parfum sunt personalitățile cu spirit aventurier, orientate spre orizonturi multiple. Dornice să cunoască, să-și piardă privirea în noi peisaje, să descopere noi culturi și moduri de a fi, acestea sunt elementele care le fascinează. Comedianta de origine franceză, Ariane Labed, a fost aleasă să dea viață imaginii parfumului Nomade.

Compoziție Chloé Nomade Absolu de Parfum

Note vârf:

davana

Note inimă:

corcodușe

Note bază:

mușchi de stejar

Grupe de parfumuri:

chypre, lemnoase

Lancôme Idôle L’Intense

Idôle L’Intense – parfumul cuceritoarei

La Vie est Belle a reprezentat unul dintre cele mai frumoase vise devenit realitate a casei Lancôme. A fost nevoie, deci, de multă îndrăzneală și imaginație pentru a crea un succesor demn al acestui parfum atât de apreciat. Acesta a fost Idôle, creat în 2019. În 2020, istoria se repetă o dată cu ambiția de a concepe ceva și mai intens care să lase o amprentă olfactivă imposibil de șters. Astfel se naște el, Idôle L’Intense.

Idôle L’Intense, o femeie hotărâtă întruchipată de Zendaya

Idôle L’Intense este considerat mai mult decât un simplu parfum. Este un totem de libertate. Urmând etalonul noii generații de femei, acesta transmite o respingere a stereotipurilor prin afirmarea propriei definiții a succesului. Întruchipează voința și forța, dar și asumarea unui mod complet diferit și personal de a trăi.

Idôle L’Intense se adresează tuturor învingătoarelor care își ascultă inima urmându-și visurile. Cu atât mai mult cu cât noua versiune Idôle L’Intense este mai puternică și mai îndrăzneață decât era cândva.

Lancôme a păstrat aceeași ambasadoare care să reprezinte imaginea produsului. Actrița și cântăreața afro-americană Zendaya simbolizează de minune ideea de libertate care se voia a fi transmisă prin această esență. Ea devine, astfel, în opinia Lancôme un:

”stindard al noii generații de femei care se dezgolesc de tradiție reinterpretând definiția succesului.”

Compoziție Idôle L’Intense

Note vârf:

portocala amara, mandarină sălbatică

Note inimă:

trandafir

Note bază:

Akigalawood®, lemn de santal

Grupe de parfumuri:

florale, chypre

Concluzionând, există un laitmotiv în fiecare dintre cele trei creații. Ideile se intersectează într-un anumit punct. În centrul fiecăruia dintre ele se regăsește un concept mereu de actualitate: femeia. Este celebrată femeia dar, mai mult decât atât, importanța pe care dorințele ei o au, personalitatea distinctă a fiecăreia. Ea, poate mai diferită de altele, curioasă, liberă, cu dorințe asumate și dornică să descopere lumea. Este fascinant să redescoperi o astfel de viziune într-o lume încă dominată de sexul puternic, cu multe reguli de conduită și tot atâtea coduri nescrise.

You might also like

No Comments

Leave a Reply