Parfum de Nu-Mă-Uita şi 1 milion de dorinţe

Despre parfum: „Parfumul este cheia amintirilor noastre.”  The Perfume Garden

Un parfum păstrează printre notele-i magice amintiri. Amintiri olfactive, momente senzoriale de excepţie.  Sunt momente în care ideea de a oferi drept cadou un parfum poate fi una de-a dreptul  inspirată. Nu renunţaţi la ea!

Căutaţi parfumul care consideraţi că s-ar plia cât mai armonios pe preferinţele şi personalitatea persoanei pe care doriţi s-o surprindeţi.

Parfumurile se împart pe 4 mari grupe:

floral

oriental

lemnos

fresh

Fiecare grupă, la rândul ei, se ramifică în familii olfactive.

Roata aromelor Sursa: Pinterest

Din punct de vedere olfactiv, un parfum se va simţi diferit de la caz la caz. pH-ul pielii unei persoane este responsabil de cum este percepută o aromă sau alta.

Orice parfum se caracterizează prin trei tipuri de note:

 • note de vârf – cele care se simt în primele minute de la aplicarea unui parfum, fiind şi cele mai volatile;
 • note de mijloc – cele care urmează notelor de vârf şi au o persistenţă de până la câteva ore;
 • note de bază – cele definitorii care, în funcţie de parfum şi pH, poate persista până la 24h.

Fiindcă au mai rămas doar câteva zile până la sărbătoarea iubirii, Valentine’s Day, găsesc interesant să ofer soţului meu un parfum pe care să-l adauge colecţiei sale. Deşi, nu este nici pe departe la fel de pasionat ca şi mine de parfumuri şi arome, sunt convinsă că gestul îl va face să zâmbească. De ce nu? De câştigat voi avea şi eu. E o plăcere maximă să stai lângă persoana iubită şi să-i memorezi inconştient mirosul. Miros pe care, fără să-ţi dai seama, îl vei asocia mai târziu cu fel şi fel de lucruri care au legătură cu el şi cu momentele comune.

PACO RABANNE ŞI 1 MILION DE DORINŢE

PARFUM: 1 MILLION INTENSE EDT

Fără îndoială, brandul Paco Rabanne nu conteneşte să-şi surprindă fanii prin unicitate şi atenţia la detalii de care dă dovadă cu fiecare nouă apariţie parfumată. Extrem de discutat şi de iubit, parfumul 1 MILLION a fost lansat în anul 2008. Şi pentru că succesul a fost unul răsunător, iar vânzările pe val, trebuia să existe o continuare. Continuarea s-a materializat tocmai în acest 1 MILLION INTENSE, reformulat 4 ani mai târziu, în 2012.

De ce 1 Million Intense EDT?

Am auzit femei care s-au declarat de-a dreptul îndrăgostite de esenţele urmaşului 1 Million. Nu atât pe pielea partenerului, ci pe însăşi pielea lor, fiind socotit un parfum unisex. Nu pot să vin cu o opinie personală, fiindcă nu l-am încercat. Soţul meu nici pe atâta. Tocmai acesta este şi farmecul. Am făcut mici documentări şi am ajuns la concluzia că ar merita testat.

1 Million Intense se descrie ca fiind un parfum puternic, intens masculin. Îmi cunosc partenerul şi ştiu că agreează parfumurile persistente, cu accente virile, care transmit ceva.

Floare de portocal Sursa: Tarin

Tocmai am aterizat într-o livadă plină de mandarine roşii, parfumateNu singură, ci alături de el, personajul principal. În aer, plutesc arome de cardamon (supranumit elixirul iubirii, condiment cu puternic efect afrodisiac), boabe de piper proaspăt măcinat şi şofran. Un univers oriental miniatural, un preludiu de senzaţii care mă face să-mi doresc a descoperi mai mult. Am ajuns în mijloc, unde florile de portocal amar mă ispitesc să  pătrund în lumea lor. Astfel, aflu că uleiul extras din acestea  poartă numele de neroli.  

Dintr-un mic incident, întreaga esenţă de neroli se împrăştie pe petalele unor trandafiri tineri. Efectul este unul halucinant. Lipsea doar o tuşă de de condiment puternic aromat. Acela a fost scorţişoara. Neroli-trandafir-scorţişoară, un amestec surprinzător compus din notele de mijloc, de inimă.

Simt o adiere catifelată pe obraz care-mi inundă toate simţurile. E…patchouli, uleiul de patchouli care, în vremuri de demult, parfuma ţesăturile din mătase şi caşmir. Nu vine singur, ci într-un buchet cu miresme amestecate de piele, rădăcină de iris şi lemn de santal.

În acest spaţiu fantastic, dominat de atâtea arome împletite, începe povestea noastră de dragoste fără sfârşit. E o simfonie de miresme care-mi rămân în nări, pe piele, în păr. Aş rămâne lipită de el până la sfârşitul timpurilor. Iau toate cele simţite şi trăite şi, picătură cu picătură, le torn ca atare într-un flacon reprezentând un lingou de aur – simbol al bogăţiei, luxului şi al vieţii strălucitoare. Acesta este cadoul parfum pe care îmi doresc să-l ofer persoanei iubite de Valentine’s Day.

Parfum

1Million Intense EDT 

Am 1 milion de dorinţe în plan şi 1 milion de momente magice pe care vreau să le consum alături de el. Într-o lume în care senzaţiile se trăiesc intens, în timp real şi pe urmă nu se mai uită niciodată.

Voi când aţi „aterizat” ultima dată într-o livadă plină ochi de mandarine roşii stropite cu esenţă de neroli şi condimentate cu scorţişoară?

You might also like

Comments (12)

 • Radu 7 ani ago Reply

  M-am liniştit! Credeam că numai el trebuie să facă cadouri! 🙂

  Style 7 ani ago Reply

  Neah! Nu se poate aşa. Zice-se că suntem egali, aşa să fie deci :-). Se compensează întotdeauna.

 • Gheorghe Madalina Georgiana 7 ani ago Reply

  Un articol extrem de reușit, iar parfumul este de milioane. Felicitări

 • Personal, ma topesc dupa parfumurile orientale! Cred ca din cauza ca le asociez cu Orientul si cu obiceiurile si traditiile de acolo. Si mai ales hainele opulente pe care le purtau femeile. Daca ai vazut si tu telenovela Clona, cred ca intelegi mai bine ceea ce vreau sa spun. In alta ordine de idei, imi place articolul si faptul ca ai clasificat atat de bine toate categoriile de parfumuri. 🙂

  Style 7 ani ago Reply

  Mulţumesc, Cristina.
  Da, cine nu a văzut Clona, oare?! De fapt, se uita mama…Eu o reţin şi acum pe actriţa cu părul ondulat, subţirică.
  Da, am făcut clasificarea aceea fiindcă sunt convinsă că există destule persoane care nu ştiu ce şi cum cu parfumurile. Baza adică. 🙂 E esenţial.

 • Aguritza 7 ani ago Reply

  Parfumul… raiul oricărei femei!

 • coco 7 ani ago Reply

  l-am avut mai de mult dar prefer parfumurile fresh, nu zic ca nu mi-a placut!

 • Lamiita Petre 7 ani ago Reply

  Un parfum miroase diferit de la persoana la persoana, in functie de ph-ul pielii. Eu am patit-o cu parfumuri care imi placeau la altcineva dar la mine, nu.

 • Oana Alexandru 7 ani ago Reply

  Parfumul asta este si pe gustul meu, eu sunt foarte pretentioasa la parfumuri, trebuie sa le miros musai inainte de a le cumpara….nu doar pe altcineva ci pe mine. Sotul meu si prietena mea cea mai buna ma nimeresc mereu <3.

 • Claudia`s Choice 7 ani ago Reply

  Eu trebuie sa ajung sa il miros putin!

 • Rokolla 7 ani ago Reply

  One milion de la Pacco rabane miroase absolut superb. Cred ca sotul meu este la al doilea parfum de acest gen si iti recomand sa incerci si varianta pentru femei. Eu o am si sunt tare incantata de ea

 • […] parfumuri şi să vă împărtăşesc cu voi câteva lucruri legat de relaţia mea cu parfumurile. Despre parfumuri cred c-aş putea compune şi poezii, dacă ar fi cazul. Îmi creează o stare pe care niciun alt […]

Leave a Reply