Să ai niște sprâncene perfecte este posibil și orice femeie se poate bucura de ele. Știți cum se traduce aceasta? Sprâncene perfecte se numesc acelea care vin ”ca turnate” fizionomiei unei persoane și care îi pun chipul în valoare.
Erau odată niște sprâncene …
Adolescentă fiind, aveam niște sprâncene bine făcute, dese, cu fir gros. Pe vremea aceea, sprâncenele se purtau altfel decât azi, trebuia să fie mai subțirele, arcuite și destul de conturate. Deci, complet neavizată, mi-am permis să ”intru” puțin (bine, puțin mai mult) în ele și să le dau o formă, chipurile, mai finuță (în viziunea mea de atunci). Însă, tot ce am reușit a fost să stric forma nativă a sprâncenelor mele, mai ales că gesturile mele greșite de pensare s-au întins și de-a lungul anilor următori. Pe deasupra, după vreo 2 ani în care nu mă mai atinsesem de ele, am dat și de o cosmeticiană ”iscusită” care mi le-a făcut și ea de petrecanie (le-a subțiat îngrozitor de mult, deci horror a fost). După acea experiență, am zis pas pentru o vreme îndelungată pensatului la salonul de înfrumusețare.
Cine ar fi crezut că vor reveni niște vremuri în care se vor purta sprâncenele cu aspect cât mai natural, cât mai dese și pline, ba chiar în stil ”sauvage”?
Firește, nu mai am sprâncenele pe care trebuia să le apreciez cândva, s-a pierdut din formă. Am porțiuni în sprâncene unde firul nu s-a mai regenerat, dar și unele goluri slab sesizabile. La proceduri de micropigmentare, tatuaj, nu m-am gândit să apelez și nici nu cred că o voi face. Caut alternative, în schimb.
Soluția cea mai simplă și mai la îndemână, pentru a avea sprâncene frumoase, rămâne machiajul. Nu prea ai cum să dai greș.
Tehnica mea pentru aranjarea sprâncenelor
Soluția cea mai simplă și mai la îndemână, pentru a avea sprâncenele frumoase rămâne, bineînțeles, machiajul. Nu prea ai cum să dai greș. Am încercat până acum câteva tipuri de produse destinate machiajului sprâncenelor, dar nu cu toate am avut succes. De la clasicul creion sprancene, până la gel sau creionul cu periuță. Nici cu fardul nu pot spune că am rezonat armonios.
Fiindcă am niște fire care se regenerează mai degrabă în lungime, decât în desime, mizez pe o formulă cremoasă, ge, și neapărat pe o perie sprancene. Aplic produsul cu gel inclusiv pe piele pentru a masca golurile, depășesc puțin conturul în partea de sus și încerc să dau cât de cât o formă. Le pieptăn în direcție ascendentă, regulamentar, ca să mai ridic trăsăturile și să întind bine produsul. Din culise: Evident, că prima sprânceană iese ok…miza dintotdeauna este să o fac și pe a doua să arate la fel. Ha! Asta în condițiile în care oricum există asimetrii între sprâncene.
Cred că e important să încercați mai multe tipuri de produse pentru sprâncene până să vă opriți la varianta care vi se potrivește. Atât ca ușurință în folosire, cât și ca efect obținut. Esențial este să vă nimeriți nuanța, dat fiind că aspectul acesta pune probleme uneori. Însă, înainte de orice, sprâncenele trebuie să fie pensate, și să nu vedeți fire de păr în afara conturului.
Ladies, nu uitați că sprâncenele potrivit aranjate contează până la 50% în fizionomie. Aranjați-le în așa fel încât să vă avantajeze la maxim!
No Comments