Navigatoarele GPS fără conexiune la internet. Cum să îl alegi pe cel mai potrivit?

GPS fără conexiune la internet

Astăzi, Internetul pare să fie în tot şi în toate. Internet is everything! Suntem conectaţi, aproape în permanenţă, la reţeaua de Internet şi zici că nu ne mai descurcăm nici măcar să respirăm fără  semnal prin preajmă. Indicaţia Wi-Fi menţionată te miri pe unde  apare ca o binecuvântare pentru smartphone-ul şi mintea noastră.

Vin momente în care deconectarea totală poate fi savurată ca o gură de oxigen proaspăt. La ţară, la aer curat, în vârf de munte, în văi abrupte, într-un lan de porumb, pe drumuri pierdute de lume. Ei, aici 4G-ul vă poate juca feste. De rătăcit, nu te poţi rătăci nici să vrei. Nu în secolul XXI.  Şi nu cu un GPS bun în dreapta ta (sau, după caz, în stânga).

Chiar dacă ideea de a-ţi achiziţiona un GPS fără internet vi se pare mai degrabă neatrăgătoare, lucrurile nu stau atât de rău. Un navigator GPS fără conexiune la internet îşi poate face treaba impecabil dacă este ales potrivit necesităţilor şi, fireşte, în armonie cu bugetul.

În ordine total aleatorie, vă supun atenţiei câteva criterii şi mici recomandari bune de luat în calcul pentru a alege cel mai potrivit navigator GPS fără internet.

DESIGN

Design-ul sau aspectul. Aici e de luat în considerare forma şi tipul ecranului (tactil) şi, în special, dimensiunea şi rezoluţia. Pentru o experienţă vizuală clară şi un confort sporit, peste medie, vă recomand să vă orientaţi înspre ecrane cu o dimensiune generoasă de până în 7 „inch şi o rezoluţie de 480 x 272.

O carcasă agreabilă ar fi una cu margini rotunjite, fiind adaptată pentru orice interior de autoturism. În general, aspectul dominant care trebuie să intereseze este cel legat de vizualizarea cât mai precisă a detaliilor fără a obosi ochii.

PROCESOR

Este binecunoscut faptul că un dispozitiv cu procesor puternic este, în general, un dispozitiv căruia nu prea ai ce să-i reproşezi. In cazul unui GPS nu ne referim doar la încărcarea hărţilor sau la configurarea traseului, ci şi la partea de rulare a fişierelor multimedia.

Un procesor de 800 MHz poate satisface preferinţe exigente prin faptul că se „mişcă ” prompt şi se adaptează la diverse software-uri prezente pe piaţă. În orice caz, un procesor decent trebuie să dispună de cel puţin 400 MHz.

MEMORIE RAM

Capacitatea memoriei RAM poate să vă creeze o experienţă plăcută sau mai puţin. Frecvenţa acesteia influenţează în mod direct viteza de încărcare şi de descărcare a datelor.

În funcţie de buget şi de performanţele dorite, se poate alege între sisteme cu o memorie de 64 MB, 128 MB, 256 MB. Cu cât memoria RAM este mai mare, cu atât dispozitivul va putea rula fără efort eventuale funcţii suplimentare (informaţii din trafic, asistenţă la parcare).

CAPACITATE DE STOCARE

La acest punct nu ar fi foarte multe de explicat. Pentru stocarea a cât mai multă informaţie, este de dorit achiziţionarea unui navigator GPS cu sloturi suplimentare unde, la nevoie, se poate ataşa un card de memorie.

În funcţie de cât de mult călătoriţi şi de câte hărţi intenţionaţi să instalaţi, capacitatea de stocare nu e indicat să ajungă la zero. Asta nepunând la socoteală faptul că, la un moment-dat, veţi dori să rulaţi fişiere audio, ba chiar video pentru pasageri. Un spaţiu de stocare internă de 8 GB şi 32 GB, capacitate maximă a memoriei, poate fi o variantă avantajoasă şi satisfăcătoare.

HĂRŢI

Una dintre funcţiile esenţiale a oricărui navigator GPS o reprezintă hărţile. Majoritatea navigatoarelor GPS au deja incluse hărţi ale principalelor ţări din Europa, dar aceste dispozitive nu sunt chiar cele mai ieftine de pe piaţă ţinând cont de spaţiul lor de stocare.

Multe dintre ele permit descărcarea hărţilor dorite, în funcţie de destinaţie, prin intermediul unui soft. Nu se va pierde din vedere nici aspectul privind actualizarea hărţilor, nu de alta, dar ne dorim trasee clare şi alternative de rute scurte cât mai precise.

 

Nu-i aşa că un navigator GPS fara Internet nu pare a fi o idee chiar rea? 

 

 

 

 

You might also like

Comments (5)

  • Caietul Cristinei 7 ani ago Reply

    Cum sa fie o idee rea? Daca-l mai gasesti si la pret redus, si mai bine. Noi avem un GPS mai vechi, dar e Mio si am primit si un upgrade din cate stiu eu, asa ca functioneaza impecabil si n-are nevoie de conexiune la internet ca sa ne zica unde suntem si incotro mergem.

    Style 7 ani ago Reply

    La fel gandesc eu. Esential e sa corespunda cu ce ai tu nevoie.
    Ca nu merita sa iti iei dispozitive foarte performante daca tu calatoresti mai serios de 2-3 ori pe an.

  • Antoaneta 7 ani ago Reply

    Traim intr-o lume in care suntem prea obisnuiti cu internetul la orice device si uitam ca exista zone pe unde nu exista frecventa la net. Am patit-o si stiu ce inseamna sa te afli intr-o tara straina si sa nu stii pe unde trebuie sa mergi, sa nu ai cum sa intrebi pentru ca esti pe autostrada. Asa ca un gps fara internet este ideal! Abia dupa ce o patesti realizezi ce important e sa ai ce trebuie in loc de ce e la moda!

    Style 7 ani ago Reply

    Macar sa nu mai duci si lipsa semnalului, ca e si asta o grija..

    Antoaneta 7 ani ago

    Asa este!

Leave a Reply