N-ai aer, simți că mori? Freon-auto îți vine-n ajutor

Cine ar putea afirma că nu iubește mașinile și, mai ales, confortul unei mașini?  Pentru persoanele în cauză, rog atenție la acest „banner avertizor” (care, desigur, nu există) și executarea virajului imediat al articolului la stânga, pe strada „Delete”….. pentru că acesta poate provoca alergie. Din fericire, eu nu mă număr printre acele persoane și – dintr-o și mai mare fericire – soțul meu știe asta și încă o știe foarte bine. V-ați prins! Nu sunt eu regina șoselelor dar, de bună seamă, sunt cea care nu pierde niciodată momentul de mare ardoare când bărbatul meu e gata de demarare, cu scopul  lui serios și bine definit, iar consoarta lui (adică eu?)  apasă la butoane mai ceva ca un copil în „naveta lui spațială”.

Nu înțelegeți, știu. Dar haideți să vă povestesc. S-a întâmplat în urmă cu doi ani, în ajunul unui binemeritat concediu pe care ni-l pregătisem cu mult înainte ca sloiurile de gheață de pe acoperișurile blocului să își piardă rânjetul. Mai exact, era vară. Și ca aproape orice vară, era călduroasă. Și ca în orice vară călduroasă, nimic nu îți solicită mai mult capul – la propriu și la figurat – decât întrebarea …

„Dar cum o ne protejăm de soarele ăsta că, la cât de tare arde, parcă mă tâmpește ∉∇≅. Și e așa o zăpușeală în mașină, de parcă ar fi un abator de pui rahitici…Offf!”

„Lasă draga mea, că doar are mașina aer condiționat. Doar știi bine c-am fost cu ea la service și am pus-o la punct. I-a verificat fiecare colțișor.”

Eii, mi-am zis eu, ce poate să se întâmple atunci!? Perfect. Am așteptat cu o prefăcută răbdare să încărcăm mașina de bagaje, iar după ce abia am pornit la drum, numai ce mă apuc să caut butonul magic. Vă spun sincer că nu știam pe ce apăs atunci, dar mi-am zis ca orice aș nimeri, n-o zbura mașina de pe șosea.

„Hei! Ce faci, ce cauți? ”

„Caut AC-ul! Să dăm și noi drumul la climă până nu murim. Uite, cred că l-am găsit.” În momentul acela am și răsucit butonul spre dreapta în așteptarea minunii, dar în loc de prințesa ghețurilor, ne izbea în față dansul de foc al dragonului cu nări încinse.

„Nu așaa! Vrei să ne evaporăm? Învârte spre albastru. Roșu e aerul cald. Uite, așa se face.” îmi zicea el reglând cu mare tact butonul de aer condiționat la nivelul binemeritat

OK, așteptăm. Trec zece minute în care nu doar că nu mai aveam răbdare și mâinile mele tot băteau și întorceau gratiile prin care trebuia să sufle aerul, dar începeam să simt un minunat miros de ciocolată topită ce picura chiar pe bancheta din spate.

„Vai de capul meu!  Soarele ei de ciocolată! Ți-a trebuit să o desfaci și să o lași în spate..  offf!! Și abia am scos-o de la spălătorie.”

Eu nu-i zic nimic. Mă uit doar la el,  ceea ce-l face să mă întrebe „Ce-i?”

„Pai ai zis că ai rezolvat cu mașina. Nu mi-aș fi desfăcut ciucalata aia daca mi-ai fi spus că mergem în deșertul Sahara. Mi-aș fi luat și o burka, de aia cum au arăboaicele. Dar uite că nu merge aerul condiționat. Ai vreo explicație, domn inginer?”

„Mda, servicii proaste.Mi-au zis oamenii ăia că au făcut și o reîncărcare freon.  Am și verificat și…mergea!!! Mergea! De  unde să fi ghicit eu că-s niște țepari?!”

„Eu ți-am spus să nu mergi la toți desculții. Doar ți-am povestit despre firma asta pe care mi-a recomandat-o colega mea, dar cred că am vorbit singură. Freon auto Bucuresti  le zice și sunt specializați anume pe servicii de climatizare pentru orice tipuri de mașini. Iar ea a fost foarte mulțumită, să știi! Haide să îi sunăm, că le-am luat numărul.”

Soțul meu mă privea ca și cum aș fi omorât un om. „Cee? Suntem în mijlocul câmpiei cu floricele și tu propui să le facem ghirlande până binevoiesc să vină eroii tăi din centrul Bucureștiului???”

„Doamne, uită-te și tu pe indicatoare! Mai avem doar zece km până în capitală. Iar acolo oprim, vedem unde găsim parcare …. Dar hai odată, că aici ne prăjim.”

„Și de acolo ce?  Parcă tu ai fi soferița.”

„Freon auto răspunde și intervențiilor urgente, fără să te deplasezi până la ei. Tu doar le dai locația, iar ei vin până la tine cu unitatea mobilă și îți rezolvă problemele. Hai, poftim numărul: 0743.22.67.24 .”

Da, mereu am fost convinsă că pentru a rezolva un lucru, femeia trebuie să știe întotdeauna să își prezinte punctul de vedere, iar asta într-un mod cât mai convingător. Iar eu aveam acest dar de a-l determina să înțeleagă lucruri de care eu însămi habar nu aveam că se vor sfârși cu bine. Dar adevărul este că intuiția mă îndemna să am încredere în cei de la Freon auto București… Îmi spusese buna mea prietenă, care își luase permisul de conducere, că această echipă își face treaba atât de eficient, încât te aștepți să-ți trântească niște tarife piperate rău. Însă…

„Cât? Totul doar 149 RON?” întrebă soțul meu după ce echipa de șoc rezolvase instalația de climatizare.

„Da, domnule! Ulterior v-am făcut și o igienizare aer condiționat auto, pentru că înăuntru se dezvoltă bacterii și mucegai datorită umezelii, lucru care vă poate pune în pericol sănătatea. Pentru început a fost nevoie să extragem agentul uzat din instalația de aer condiționat a mașinii dumneavoastră; în termeni uzuali, acest agent se referă la resturile de ulei și freon învechit. După care, desigur, a fost necesară vidarea și verificarea existenței unor pierderi de etanșietate în vid, la nivelul aparatului.  Puteți să vă uitați și dumneavoastră că nu ne-a scăpat nimic, totul este complet vidat” i-a spus reprezentantul echipei de intervenție.

freon-auto-4.jpg

„Și abia la final am putut realiza încărcarea de freon răcire auto din tipul ales de dumneavoastră, respectiv completarea uleiului. Totul este ținut sub control și computerizat, astfel că niciodată nu există riscul de a greși dozajul sau de a nu detecta eventualele probleme cu instalația de climatizare. Așadar, suntem aproape gata. Mai efectuăm testele de funcționare și am terminat.

freon-auto-1
             
freon-auto-7

 

Soțul meu rămase uimit de eficiența și calitatea muncii prestate, de profesionalismul și rapiditatea executării serviciului.  În plus de asta, nu-mi amintesc ca vreodată să mai fi beneficiat de  consultanță pe probleme tehnice și, cu atât mai mult, în ceea ce privește aerul condiționat, în vreunul din service-urile la care obișnuia să meargă. Și credeți-mă, că are experiența multor service-uri. În plus, a rămas impresionat de felul în care Freon auto București își exercită din plin interesul pentru responsabilitatea socială, prin acea igienizare mașină ce acționează la nivelul întregului sistem de aer condiționat – vaporizator, filtre, conducte de ventilație – și care are un rol important în sănătatea persoanelor care șofează și a pasagerilor. Această igienizare a constat în aplicarea unui reziduu inofensiv cu rol de prevenție a dezvoltării bacteriilor și mucegaiurilor. Așadar, pe lângă scoaterea mirosurilor din instalația de climatizare, operațiunea are un important rol în menținerea sănătății respiratorii.

freon-auto-10

 

Iar toate acestea la un preț atât de accesibil. Ajunsese la vorba mea și nu putea să mă contrazică.  De acum, mă voi putea bucura de mirosul de aer condiționat, de nou și de curat, fără nicio grijă.

„O, da!  Bine ai revenit, prietene AC!”

jjjj

freon auto

Articolul N-ai aer, simți că mori? Freon-auto îți vine-n ajutor a fost scris pentru proba 8 din Spring SuperBlog 2016

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply