Minte pozitivă-față frumoasă. Ai făcut vreodată legatura dintre ele?

trup si minte

Despre curățarea tenului v-am tot vorbit prin articole. Nu întâmplător însă, chiar cred că un ten curat este și un ten sănătos, atrăgător. Îngrijirea pe care o acordăm întregului nostru corp se vede și se simte. Nu contează dacă ai 25, 35 sau 45 de ani, este irelevant. Vine acel moment în care realizezi că ”gena” nu poartă întreaga responsabilitate pentru ceea ce ai devenit, respectiv pentru modul în care te prezinți față de tine și față de ceilalți.

Tocmai din acest motiv, este esențial să îți menții pielea tenului proaspătă și hidratată pentru cât mai mult timp. Cum să faci asta? Desigur că este vorba despre un întreg concept de viață, exprimat prin specificul și mult întâlnitul termen lifestyle. Aici vor fi incluse aspecte care țin de întreținerea efectivă, până la alimentație, mișcare, un întreg echilibru. Este nevoie să îți faci niște setări mentale, care în timp își vor dovedi întreaga lor eficacitate.

Începem cu psihicul, fiindcă…astăzi vin cu o altfel de abordare a problemei.

Curăță-ți mintea de gânduri negre

Totul pornește din străfundurile minții tale, din subconștient. Parcurgem niște vremuri nu tocmai plăcute. Cred că și tu ai momente în care te trezești dimineața și simți că nu ai chef de nimic. Nici măcar să te speli pe față, darămite să îți mai așezi masca de protecție pe față și să pornești la lucru. Sau poate lucrezi de acasă, iar atunci chiar că nu îți vine nici să mai ieși din pijama. Știu, cunosc, experimentez și eu diverse senzații din acest din urma scenariu.

E vital să începi fiecare zi centrându-ți în minte măcar un lucru pentru care merită să zâmbești, care te bucură, îți face bine. Uite din acest punct începi de fiecare dată când deschizi dimineața ochii.

Se zice că ceea ce se petrece în interiorul tău se reflectă întrucâtva și asupra expresiei feței tale. Ai remarcat vreodată această lucru, când fața din oglindă parcă nu era cea a fetei din zilele bune? Sunt convinsă că da. Așa-i că nu îți place?

Felul în care te simți la interior, va fi observat la exterior de către cel puțin o persoană (indiferent de cat de diplomat ai impresia ca reușești să maschezi lucrurile). Zâmbește (amintindu-ți măcar acel un lucru pentru care merită să o faci la modul cel mai sincer).

Nu uita să îți cureți tenul de impurități, lady! Cu răbdare!

ten proaspăt și curat

Fiecare dintre noi este și trebuie să se considere o lady. Suntem mai puternice decât credem, suntem șarmante și reușim orice ne propunem. Cam așa suna deviza unui om care știe ce vrea și care se ridică întotdeauna! Slăbiciunea noastră: propria reflexie în oglindă și…ciocolata.

Încetează să te victimizezi, dacă cumva o faci! Încearcă acele produse dedicate femeilor care îți fac cu ochiul și care simți că îți sunt benefice. Ia-ți acel demachiant natural cu 30 de lei mai scump și aromă de trandafiri de la brand de lux, dacă e, care ultima dată ți-a făcut cu ochiul, dar nu a mai reușit să încape în prioritățile tale.

Tonifierea și hidratarea tenului sunt deopotrivă importante, însă primul pas al curățării pielii este dominant. După o zi full, în care poluarea și smogul și-au făcut numărul prin porii tăi, vino în completarea produsului demachiant uzual cu două dischete și o apă micelară. Eu iubesc apa micelară pentru formula ei în sine, fiindcă se comportă ca un fel de balsam care desavârșește etapa demachierii. Tamponează ușor fața și ține cont:

Nu apăsa, nu freca, nu te grăbi, nu fușiri! Fii delicată! Pielea e, pe undeva, precum sufletul: ușor de rănit.

Trăiește simplu, iubește-(te)!

Aici ar fi multe de zis și de înțeles. Nu e un clișeu faptul că ceea ce mâncăm are un rol covârșitor asupra pielii. Lipsa viciilor se va traduce întotdeauna printr-o poveste curată la nivelul tenului. Hidratarea internă, consumul de legume, fructe și grăsimi sănătoase contribuie la amânarea apariției primelor semne ale îmbătrânirii. Fă sport sau, cel puțin, fă plimbări în aer liber zilnic…furtuna de endorfine are un efect pozitiv dovedit științific asupra psihicului și nu numai. Totul e să ai obiceiurile sănătoase bine ancorate în viața ta și de care să te susții în mod constant.

Pe final, aștept și un feedback de la tine. Lasă-mi în comentarii răspunsuri la cele 3 de mai jos:

  1. un cuvânt POZITIV pe care îți face plăcere să îl spui/auzi;
  2. produsul DEMACHIANT pe care tenul tău îl iubește;
  3. un lucru SĂNĂTOS pentru viața ta pe care il faci în fiecare zi.

Hai să fim buni, pozitivi și împreună! Te las cu bine!

C.

You might also like

No Comments

Leave a Reply