Mierea şi-a găsit perechea. Ce conţine un pachet simplu şi dulce

Nu ştiu de când mierea noastră cea dulce s-a întovărăşit cu nuca, dar tare bine a mai făcut. O asociere dulce mai calitativă şi mai sănătoasă decât mierea cu nuci greu găseşti.  Acest duo clasic, energizant şi nutritiv, bogat în antioxidanţi şi aminoacizi, place aproape oricui. De aceea am declarat cu atâta siguranţă: mierea şi-a găsit perechea.

Sărbătorile de iarnă aproape că bat la uşă. Nu a mai rămas mult. Suntem în 14 decembrie, frigul e tot mai tăios cu fiecare zi ce trece. Şi în pofida temperaturilor tot mai scăzute, să ştiţi că bacteriile nu devin mai puţin îndrăzneţe cu unii dintre noi. Virusurile de asemenea. În lipsa unui sistem imunitar suficient de consolidat, organismul rămâne vulnerabil. Obiceiurile bune trebuie respectate cât mai serios.

 Aţi putut citi, în nenumărate rânduri, despre obiceiul meu curat şi sănătos de a consuma miere. În articolele din ultima perioadă aţi putut parcurge informaţii utile despre miere şi beneficiile mierii asupra organismului şi tonusului, în general. Despre mierea de albine cu lăptişor de matcă, despre mierea de salcâm şi polifloră, în particular. În mai puţine cuvinte, despre comorile oferite de albinuţe: produsele apicole, deloc puţine.

Cadouri dulci de la Apidava

Cei de la Apidava m-au surprins zilele trecute cu un pacheţel, unul dulce şi cu iz de copilărie. Le mulţumesc pe această cale şi îi asigur de faptul că apreciez acest gest. În Cetatea Albinelor este mare forfotă. Dacă mierea cu nuci o ştiam deja, punga cu turta dulce cu miere mi-a stârnit interesul, în mod special.

Dar haideţi să o iau cu începutul pentru a vedea exact ce a conţinut pachetul dulce expediat din Cetatea Albinelor.

La 100 de ani de România, o inimă plină cu miere şi nuci…

miere de albine Apidava

Borcănaşul sub formă de inimă, legat cu un fir tricolor, m-a surprins la modul cel mai plăcut. Un produs handmade conceput pentru a marca evenimentul deosebit care tocmai s-a împlinit, şi anume Centenarul României.

Aproape că nu îţi vine să  deschizi borcănaşul acesta. Ţi-e milă cumva, la cât e de simpatic. Dar îl văd potrivit spre a fi oferit simbolic, în completarea unui  cadou, oricărei persoane dragi. Unui om drag aflat în afara graniţelor frontierei. Sau chiar unui străin, oferindu-i ceva din România. Asta aşa, în loc de o clasică ciocolată, să zicem. E ca şi un fel de mărturie a faptului că România poate să aibă şi un gust dulce. Şi chiar are.

Un borcan cu miere cu nucă Roua Florilor, Premium, Apidava

miere de albine Apidava

Cu riscul de a mă repeta, dar adevărul este că nu pot refuza combinaţia asta: miere cu nucă. Încerc să evit clătitele, fiindcă ştiu cât sunt de bombe calorice, dar umplutura de miere cu nuci merge perfect la clătite. Demenţial de bune sunt! Încerc să evit şi patiseria, dar dacă mă întrebaţi ce fel de covrig dulce prefer, vă răspund aşa: cel trecut prin  miez de nucă şi miere. Aşa că, opţiunea cea mai ok şi cea mai puţin calorică rămâne pentru mine tot iaurtul grecesc. 2-3 linguriţe de miere cu nuci amestecată în iaurt grecesc (pahar 150 g) e un dulce cât se poate de îndestulător. Savurez aşa ceva seara după cină, destul de des, fiindcă destul de des am poftă şi de desert :-). 

O pungă de turtă dulce cu miere Apidava

miere de albine Apidava

Mierea e nelipsită din orice, din câte puteţi observa. Când mai este şi ingredient într-un produs ca şi turta dulce, atunci clar clar te poţi aştepta la un gust bun. Mi-am amintit de Fraţii Grimm şi de căsuţa tapetată cu turtă dulce din care Hansel şi Gretel mâncau cu nesaţ. 

Ştiaţi că din anii 1800, turta dulce (engl: gingerbread, fr: pain d’épices) a devenit prăjitura Crăciunului?

Nu am să vă mint. Este bună, de mult nu am mai mâncat o turtă dulce cu un gust şi o textură atât de ofertante. E doar uşor crocantă, se sfărâmă când muşti din ea, interiorul este fraged şi, esenţial, este moderat de dulce. O turtă dulce, mult prea dulce cum s-ar zice, nu va fi niciodată pe gustul meu. Din aceste motive mă declar încântată de turta dulce de la Apidava.

miere de albine Apidava

Iar dacă vreţi să ştiţi mai multe, reţineţi că…

…informaţii şi detalii privind produsele apicole (fie ele dulciuri, cosmetice, miere de diverse sortimente) puteţi afla contactând Apidava prin intermediul paginii oficiale de Facebook ApidavaRomania.

Acum că am şi aflat cum ne putem îndulci  sănătos şi fără prea multe pretenţii, dar şi fără a crea  dependenţă, sărbătorile sunt libere să vină. Când toată lumea e tentată să ofere în această perioadă cadouri dulci constând în ciocolată, panettone şi bomboane, eu vă îndemn să fiţi mai originali de atât. Fie că doriţi să surprindeţi o bunică, un pitic sau o prietenă. Creaţi un trend înspre produsele stupului, cele care stau dintotdeauna în slujba sănătăţii. Şi sunt şi foarte bune, asta nimeni nu o poate nega.

Sărbători dulci să aveţi! Crăciun Fericit!

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

    Mierea cu nuca este un deliciu pentru zilele de post, cel putin. Eu o consum de cand eram mica pentru ca bunica mereu ne spunea ca si mierea si nucile sunt foarte bune pentru sanatate. Si imi place maxim si varianta mini, cea in borcanel in forma de inima. Dar, turta dulce, este preferata mea dintre aceste noutati.

Leave a Reply