În mod cert, meditațiile reprezintă astăzi o modă care îi împarte pe părinți în două mari tabere: pe de o parte, cei care le consideră eficiente și, pe de altă parte, părinții care consideră că orele suplimentare reprezintă doar un moft care implică mulți bani și timp. Așadar, ar fi interesant de descoperit care sunt argumentele celor două grupuri de părinți vizavi de meditații.
Iată 3 argumente PRO meditații!
• De regulă, copiii nu acordă atenția necesară în timpul orelor de curs, fiind distrași de alți factori precum colegul de bancă, apropierea pauzei ori a unui test, etc. În cadrul meditațiilor, copiii își consolidează informația predată de profesor în clasă și exersează în plus folosind culegeri diferite față de cele utilizate în timpul orelor de curs. De asemenea, toate nelămuririle apărute la școală, vor fi rezolvate la meditații.
• Orele suplimentare pot fi extrem de eficiente când vine vorba de admiterea în învățământul superior. Programa școlară nu include toate subiectele necesare admiterii la anumite facultăți, așa că, în astfel de situații, meditațiile devin aproape indispensabile.
Acestea sunt doar 3 dintre cele mai puternice argumente care stau la baza ideii conform căreia meditațiile sunt recomandate în societatea actuală. Însă, mai jos, pot fi descoperite alte 3 lucruri care vin contra celor menționate anterior.
3 argumente CONTRA orelor suplimentare!
• Meditațiile presupun un buget foarte bine stabilit, în ultima vreme prețurile ridicându-se destul de mult spre deosebire de anii trecuți. De aceea, foarte mulți dintre părinți apelează la un credit cu buletinul din dorința de a le asigura copiilor tot ce au nevoie pentru performanțe școlare deosebite. Despre ceea ce presupune un credit, se pot găsi informații pe CREDITFIX.RO pentru cei interesați.
• Elevii își pierd motivația și interesul de a se ocupa individual de temele și responsabilitățile pe care le au la școală. Mergând la meditații, aceștia trăiesc cu impresia că temele și proiectele fac parte din responsabilitatea profesorului de la meditație, obișnuindu-se, în acest fel, să primească totul de-a gata.
Așadar, ce părere aveți despre meditațiile copiilor voștri? Considerați că sunt benefice sau doar un moft?
eu sunt contra oricate argumente mi-ai da in favoarea meditatiilor. Sunt o baba comunista, mi s-a mai zis, dar eu zic ca ori e destept si vrea sa munceasca, ori sa treaca la batut cuie ca, vorba lu Creanga, noua cine ne mai trage ciubotele?