Patru lucruri de care ai nevoie când călătoresti în inima Maramureșului istoric

Sursa foto: ecomaramures.com

Fără nicio urmă de îndoială, atunci când ne gândim la frumusețea pitorească a României, la peisajele rurale și tradițiile de sute de ani ale românilor, ne vine în minte și Maramureșul istoric. Această regiune nordică a țării este, pe bună dreptate, privită în mod diferit faţă de oricare altul din Transilvania. Este apreciată de turiști din întreagă țara, din majoritatea colțurilor Europei și chiar din cele mai îndepărtate destinații ale globului. Pentru că, dacă ajungi în Maramureș, nu mică îți va fi mirarea când vei întâlni la restaurante, la pensiuni, prin sate sau pe munte, străini din Japonia, Noua Zeelandă, SUA, Canada, Spania sau Belgia.

Sursa foto: ecomaramures.com

Poate, însă, nu este prima data când cineva îți vorbește despre Maramureș – mai mult decât atât, poate chiar ai petrecut câteva zile pe aceste meleaguri, vizitând cele mai populare puncte de interes.

Vrei să descoperi printr-un turism verde, ecologic, mult mai agale și mai domol ce poate să îți ofere acest colț al Carpaților românești? Dacă da, află că aici, unde se agață hartă în cui, se găseşte prima destinația de ecoturism a României. Situată între râurile Mara, Cosau, vegheată de cele mai înalte piscuri ale munţilor Gutâi, îți prezentăm:

Mara-Cosau-Creasta Cocosului- inima verde a Maramuresului

Un ținut adăpostit de munții vulcanici de jur împrejur, locuit de oameni credincioși, de o natură uimitor de bogată și gata să spună bun-venit oricărui turist. Aici te asteaptă (poate mai mult decât în orice altă parte a Maramureșului) activități și pachete turistice bogate și variate. Astfel, oferta turistică include:

Sursa foto: ecomaramures.com

Activități în aer liber 

turism pe bicicletă, drumeții prin sate, pe dealuri sau pe munte, zboruri în tandem cu parapanta, cățărare pe stânci, schi de tură, observarea și fotografierea animalelor sălbatice, băi în apă sărată.

Sursa foto: ecomaramures.com

Experiențe culturale 

 sărbători religioase și populare celebrate ca acum sute de ani, vizite la meșteri populari, vizite la biserici de lemn (numeroase dintre acestea sunt declarate monumente UNESCO, fiind parte a patrimoniului mondial), vizite la meșteri populari, petrecerea unei zile întregi în ritmul și obiceiurile țăranului maramureșean.

Sursa foto: ecomaramures.com

Delicii locale 

poți să te bucuri de mese îmbelșugate și rețete specifice acestei zone, pregătite cu ingrediente bio.

Cu siguranță, însă, nimănui nu i-ar fi ușor să profite de tot ce oferă această destinație de ecoturism de unul singur, fără un ajutor, doar pe baza unor sfaturi rapide sau a unei hotărâri spontane.

Tocmai de aceea, pe siteul Ecomaramures.com (pagină oficială a destinației Mara-Cosau-Creastă Cocoșului) poți să găsești cele cinci lucruri de care îți spuneam chiar din titlul articolului:

1. Harta completă a destinației de turism Mara-Cosau-Creastă Cocoșului – o poți descărca pe tabletă sau pe telefon, pentru a o avea mereu cu tine dar și pentru a-ți construi un traseu de câteva zile

2. Aplicația mobilă EcoMaramures pentru Android sau iOS

3. Ghidul destinației de ecoturism

4. Harta completă a traseelor de bicicletă

Pentru a te convinge singur, viziteaza site-ul ecomaramures.com si bucura-te de tot ce iti poate oferi prima destinatie de ecoturism din Romania.

Citeşte şiFricassée spéciale à la CND TURISM

You might also like

1 Comment

  • cristina dragomir 7 ani ago Reply

    N-am ajuns niciodata in Maramures pentru o excursie pe bune, dar din imagini m-am prins ca acolo e bucatica cea mai autentica de Romania. Eu am o boala sa merg la o pensiune agro-turistica si am tot cautat mai aproape de Bucuresti, dar toate alea frumoase la Maramures sunt.

Leave a Reply