Lapte praf Töpfer. Când masa bebeluşului tău are nevoie de o completare

Ştim. Nicio mămică, niciun medic neonatolog sau pediatru nu contestă faptul că laptele matern este pentru un bebeluş cel mai bun aliment de pe faţa pământului. Este ceva nepreţuit. Ţine de foame şi de sete în acelaşi timp. Alăptatul la sân creează legături şi magie. Cu toate astea, sunt situaţii şi situaţii în care acesta fie nu există (fapt confirmat de unii, infirmat de alţii), fie este insuficient. Şi orice bebeluş de pe lumea aceasta are nevoie de lapte, exclusiv de lapte, în primele sale luni de viaţă.

Mi-am dorit incredibil de tare să îmi pot alăpta copilul. Şi am putut să o fac, da. Doar că, în primele sale zile de viaţă am fost incapabilă să-l alăptez. Sânii mi s-au angorjat (febra laptelui, cum se spune în popor), laptele rămânând captiv printre canalele galactofore, iar puiul meu de nici 24h refuza efectiv să sugă. Au fost momente frustrante în care simţeam că sunt prinsă între 4 ziduri de unde nu va fi vreo scăpare. Aceasta este doar una dintre situaţiile nefericite în care o formulă de lapte (laptele praf) vine să salveze situaţia. Pentru că bebeluşul trebuie să trăiască, să se hrănească. Şi cu ce altceva, dacă nu cu o alternativă la laptele matern? Şi o afirm cu cea mai mare deschidere şi sinceritate.

Oricât de mame perfecte am vrea să părem în ochii unora sau ai altora, adevărul este acesta: NU suntem perfecte. Şi acesta este unul dintre lucrurile pe care mi le-am asumat încă din prima zi de viaţă a copilului meu. E greu să accepţi de ce tu, ca mamă, nu poţi, iar o alta poate.

Atunci când laptele praf vine să compună sau să completeze masa bebeluşului…

Sunt situaţii în care:

mama poate alăpta, dar vine cu o completare la masa copilului, întrucât primeşte semnale că acesta nu s-a săturat;

mama nu poate alăpta, fie că nu se produce efectiv lapte, fie că există nişte probleme de sănătate la mijloc, fie…(cum nu sunt medic, nu pot intra în mai multe detalii)

În acest caz, formula de lapte este alimentul devine cel mai de dorit şi mai necesar pentru a-i asigura bebeluşului toţi nutrienţii necesari creşterii lui. Unele l-ar numi, probabil, un compromis. Eu, însă, l-aş numi o realitate.

Din acest moment, în care ai acceptat că se impune să dai copilului (şi) lapte praf, lucrurile devin discutabile.

Ce formulă de lapte şi de ce marcă să alegi?

Care e mai sigur şi mai bogat în nutrienţi?

Dacă bebeluşul nu-l va accepta?

Din proprie experienţă pot afirma că noi am testat câteva de pe piaţă. Da, am avut şi norocul să nu ne lovim de vreun disconfort sau sensibilitate majoră din partea celui mic. Exceptând-o pe aceea, de la un moment-dat, când am avut o intoleranţa la proteina din lapte de vacă. Atunci am fost nevoită să optez pentru o formulă de lapte specială (lapte praf hipoalergenic, hidrolizat).

Dintre mărcile de formulă de lapte cu care am rezonat foarte bine se numără şi cele de la Töpfer. Gama bio de lapte praf Töpfer a fost o surpriză mai mult decât plăcută. Atât la nivelul calităţii (ingrediente, gust), dar şi ca şi cantitate versus preţ rezonabil. Aşa că, de la 6 luni încolo (dat fiind că până atunci am mers pe alăptare exclusivă), masa de dimineaţă a băieţelului meu a inclus cereale în lapte praf.

Formulele de lapte de la Töpfer sunt produse în Germania şi au la bază lapte organic special conceput pentru sugari.

Se pot oferi bebeluşilor de la naştere şi până mai târziu  de 12 luni. Pentru fiecare stadiu există un anume tip de formulă, iar cutia prezintă în partea dreaptă,  sus, un număr şi o culoare.

Gama de lapte praf Töpfer Lactana cuprinde următoarele produse:

Lapte praf Töpfer Lactana Bio Pre 

lapte praf topfer

Brand Töpfer
Cantitate 600-800 g
Varsta de la naştere (sub 3 luni)
Tip Bio
Producator Töpfer

Lapte praf Töpfer Lactana Bio Nr.1 0L+ 600g

Brand Töpfer
Cantitate 600-800 g
Varsta de la naştere (sub 3 luni)
Tip Bio
Producator Töpfer

Lapte praf Töpfer Lactana Bio Nr.2 6L+ 600g

Brand Töpfer
Cantitate 600-800 g
Varsta de la 6 luni
Tip Bio
Producator Töpfer

Lapte praf Töpfer Lactana Bio Nr.3 10L+ 600g

Brand Töpfer
Cantitate 400-599 g
Varsta de la 10 luni
Tip Bio
Producator Töpfer

Lapte praf Töpfer Kinder Lactana Bio 12L+ 500g

Brand Töpfer
Cantitate 400-599 g
Varsta de la 12 luni
Tip Bio
Producator Töpfer

Un aspect extrem de important atunci când doriţi să alegeţi cel mai bun lapte praf pentru bebeluş este lista de ingrediente. Studiaţi-o cu atenţie!

Este necesar ca un lapte praf să nu conţină adaosori sintetice, zahăr sau ingrediente de tip alergen (de exemplu: gluten).

Toate formulele de lapte Töpfer, indiferent de stadiul de vârstă pentru care se recomandă, se caracterizează prin următoarele:

  • conţin LC-PUFA, adică acizi graşi polinesaturaţi cu lanţ lung
   • BIFIDO culturi
  •  lapte ORGANIC nutritiv

NU conţin lapte!

NU conţin gluten!

FOARTE important: Citiţi întotdeauna instrucţiunile de preparare a laptelui atunci când cumpăraţi pentru prima dată un produs de acest gen şi vă aflaţi în momentul de pregătire a biberonului.

În cazul acestui lapte Töpfer, planul valabil de alimentaţie este următorul:

Plan de alimentaţie/Tabel al cantităţilor
Varsta Nr. mese/zi Cantitatea preparată/ml Apa fiartă/ml

Unitati măsură

(linguriţă)

1 săptămână 6-7 70 60 2
2-4 săptămâni 6-7 100 90 3
2 luni 5-6 130 120 4
3-4 luni 4-5 170 150 5
după 5 luni 3-5 200 180 6

Am certitudinea că o mamă va alege întotdeauna să ofere copilului ei ce este mai bun! Prin urmare, vă îndemn, dragi mămici, să luaţi cele mai bune decizii, să vă ascultaţi instinctul şi să ignoraţi  ideile preconcepute, nedocumentate, care adesea dăunează! Fiecare copil este o fiinţă unică, o fiinţă care vine pe lume cu un bagaj unic de elemente care-l definesc. Hrana este esenţială pentru început. Şi pe mai târziu rămâne la fel de importantă, doar că i se alătură şi alte necesităţi.

Lapte bun şi bebeluşi sănătoşi să aveţi…că restul vin de la sine!

You might also like

Comments (2)

 • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

  e bine ca femeile vor sa alapteze si vor ce e mai bun pentru bebelusii lor, dar eu nu mai suport inversunarea cu care unele mame le judeca pe cele care nu alapteaza fara sa stie care este motivul. Or fi si femei care nu alapteaza pentru ca nu vor, dar majoritatea nu pot. Ori nu au lapte, ori nu e suficient de hranitor, etc. N-o fi formula de lapte ca laptele de mama, dar e gandita sa aiba de toate si asta e bine.

 • Camelia 6 ani ago Reply

  Eu sunt de parere ca fiecare mama actioneaza in cunostinta de cauza si in functie de ce anume isi doreste (atat pentru ea, cat si pentru bebe). Cat despre cele care contesta anumite chestiuni, nu avem niciun drept sa judecam in legatura cu copiii altora. Pana la urma, orice mama isi doreste ce este mai bun pentru pruncul sau. Iar „ce este mai bun” – subiect discutabil. Totu-i relativ.

Leave a Reply