La Doclandia vorbeşti despre ceea ce te doare

Ce înseamnă sănătatea pentru mine?

Ştiu că şi pentru tine, cum de altfel pentru toată lumea, Sănătate înseamnă mult mai mult decât un cuvânt din dicţionar. Când nu ai sănătate, prea puţin mai contează restul. Când fizicul te doare, psihicul poate face minuni. Dar nu mereu şi nu în totalitate.

Ce e de făcut? Să previi este întotdeauna cel mai înţelept lucru. Doar că nu mereu poţi preveni ca lucrurile să se întâmple, altfel spus să se întâmple la modul nefavorabil. Asta-i tristeţea, de fapt.  Până şi cea mai banală (aparent) răceală sau durere de stomac poate să îţi dea întregul echilibru peste cap. Nu doar fizic, ci şi psihic. Că astea două, Fizic/Psihic cam merg mână în mână. Şi aşa cum organismul are nevoie de cele mai potrivite remedii, la fel şi mintea are nevoie  să genereze gânduri perfecte. Doar atunci totul este într-o armonie perfectă.

Bun. Şi ce faci când nu ţi-e tocmai bine, fizic vorbind? Când poate bănuieşti că ai făcut cea mai nasoală indigestie din viaţa ta? Când nu ştii dacă în timpul sarcinii este permis un banal paracetamol sau un nurofen atunci când o migrenă tocmai îţi ia capul.

Fireşte, mergi la medic cât mai repede. Dai un telefon medicului (poate ai şanse să îţi răspundă).

Începi, ca tot omul, cu o programare la medicul de familie. Soluţii din astea, neaoşe. Cum altfel?

Dar uite că ce am să îţi spun acum nu cred că ştiai…(sper)

Ca să vezi unde a ajuns tehnologia.

Ce este DOCLANDIA?

(da, cam aşa m-am gândit şi eu, că ar fi un fel de tărâm medical, deci eşti pe aproape)

Doclandia este o platformă inteligentă care îţi facilitează accesul la opiniile avizate ale medicilor (medici în toată firea, licenţiaţi, trecuţi prin facultăţi, stagii, chestii)

Concret: dacă te apasă o anume întrebare de natură medicală, te loghezi în contul tău de pe Doclandia şi iniţiezi o discuţie în secţiunea „Întreabă medicul”. Întrebarea ta poată să fie relaţionată cu orice specializare medicală.

Gândeşte-te la nişte vizite online la medic, oricât de ciudat ţi s-ar părea acum că sună. Ele au ca scop să răspundă întrebărilor tale şi, poate, să îţi mai risipească din anumite îndoieli şi nesiguranţe.  Cel mai interesant este faptul că nu va mai fi nevoie să  te arunci pe toate forumurile unde oricine ştie orice şi unde, de obicei, intri într-o totală nebuloasă.

Cum beneficiez de serviciile Doclandia?

Chiar dacă accesul pe acest portal este gratuit, pentru a putea adresa întrebări şi a primi răspunsuri de la medic este necesar să devii abonat. Poţi alege varianta unui abonament pe o lună sau a unui abonament pe un an.

Astfel, vei beneficia de următoarele:

  • acces la medicul tău Doclandia, indiferent de specializarea acestuia;
  • posibilitatea de a trimite mesaje nelimitate (totuşi, limitează-te la mesaje de bun-simţ, concise şi cât mai clare)
  • poţi transfera fişiere conţinând analize, documente concludente
  • istoricul tău personal este securizat, iar discuţiile tale private
  • te poţi loga în contul tău de pe orice dispozitiv (smartphone, tabletă, desktop)

 

poţi vorbi nelimitat, online, cu medicul tău mi se pare, din start, un lucru încurajator. Să poţi să îl întrebi orice, având confortul că vei primi răspunsuri avizate, este de asemenea un lucru pozitiv.

Câteodată poate avem cele mai banale nelămuriri în materie de anumite afecţiuni. De ce să bâjbâim aiurea pe Google până e să ajungem efectiv la medic?

Eu aş începe cu un abonament simplu, cel mai simplu, pentru a vedea exact cum stă treaba. Şi pentru a vedea dacă merită.

Acum, ai acces la sănătate de oriunde, oricând!

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

    Foarte bun site-ul asta pentru noi romanii, ca noua oricum ne placem sa intrebam si sa ne tratam mai mult in mediul online. Sper doar ca medicii de acolo sa si reuseasca sa ii duca in cabinet si la analize pe cei care par a avea nevoie de așa ceva.

Leave a Reply