Îngrijirea bijuteriilor din argint. Soluții eficiente pentru curățarea argintului

ingrijirea bijuteriilor din argint

Bijuteriile din argint se bucură de o mare popularitate în rândul femeilor din întreaga lume, iar asta datorită frumuseții efectelor pe care aceste podoabe le pot conferi unei ținute, dar și datorită proprietăților și beneficiilor deosebite pe care metalul alb le poate avea asupra celor care îl poartă.

Și pentru că evoluția tehnologiei și dezvoltarea comerțului online ne oferă astăzi posibilități nelimitate de a găsi cele mai frumoase bijuterii din argint, aproape că nu mai există cutiuţă de bijuterii care să nu conțină și câteva astfel de podoabe.

Totuși, indiferent că vorbim despre cercei din argint, inele din argint, brăţări sau coliere, aceste bijuterii au și un mic inconvenient: îngrijirea.

Oricine a folosit vreodată obiecte din argint – și nu ne referim doar la bijuterii, ci şi la tacâmuri, monede sau decoraţiuni – ştie că acest metal se înnegrește cu timpul și trebuie curăţat frecvent pentru a-şi păstra strălucirea și frumuseţea la fel ca la început.

De altfel, având în vedere faptul că argintul se situează în topul preferințelor femeilor încă din Antichitate, de-a lungul timpului s-au descoperit numeroase moduri prin care acesta poate fi întreținut.

Iată ce trucuri s-au dovedit a fi cele mai eficiente pentru curățarea bijuteriilor din argint:

  • Curățarea argintului cu folie de aluminiu

Se fierbe 1 litru de apă cu o lingură de bicarbonat de sodiu și o bucată de folie de aluminiu. În momentul în care apa fierbe, bijuteriile se scufundă în oală cu ajutorul unui polonic, timp de 10 secunde.

  • Curățarea bijuteriilor din argint cu amoniac

Se spune că amoniacul reprezintă cea mai bună soluţie pentru albirea argintului, însă curăţarea bijuteriilor cu această soluţie trebuie făcută cu mare atenţie, întrucât atacă pietrele preţioase de pe bijuterii.

Podoabele simple, însă, pot fi curăţate cu ușurinţă folosind amoniacul, iar cea mai utilizată metodă constă în lăsarea obiectelor timp de 10 minute într-un vas în care se pune o astfel de soluție cu o concentraţie de 10% și apă curată.

  • Îngrijirea bijuteriilor din argint cu detergent de rufe

Este vorba despre detergentul de rufe pudră, care poate fi adăugat într-un bol cu apă caldă în care bijuteriile se lasă la înmuiat timp de un minut.

  • Folosirea cretei pentru întreținerea bijuteriilor din argint

Se spune că așezarea unor bucăți de cretă în sertarul de bijuterii contribuie la întreținerea argintului prin absorbirea umidității care duce la îngălbenirea acestuia.

De asemenea, acum poți găsi în magazinele de profil diferite soluții dedicate curățării și întreținerii bijuteriilor, așadar nu trebuie să îți faci probleme că podoabele tale preferate vor fi distruse în timp prin reacţia pe care argintul o are cu mediul înconjurător, inclusiv cu pielea noastră.

Unde poți găsi cele mai frumoase modele de bijuterii din argint pentru femei?

Și pentru că tot există atâtea soluții care ne pot feri accesoriile de deteriorare, de ce să nu ne bucurăm de varietatea imensă pe care ne-o oferă piața bijuteriilor și să nu ne achiziționăm toate modelele care ne plac?

Bijuteriile online, de exemplu, câștigă tot mai mult teren, cu sute de tipuri de bijuterii din argint pentru femei, potrivite pentru orice buzunar, personalitate și stil.

Aruncă un ochi peste ofertele magazinelor online cu bijuterii din argint și mai mult ca sigur vei rezista cu greu tentaţiei de a-ţi cumpăra câteva produse noi pentru colecţia ta de accesorii.

 

Sursa foto: indiamart.com, lavendercottagejewelry.com

Acest articol este un Guest-Post

You might also like

Comments (2)

  • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

    de cand eram mica si m-a invatat mamaie, eu imi curat bijuteriile din argint numai cu pasta de dinti si bicarbonat sau cu bicarbonat si otet daca nu sunt pietre la mijloc ca pe alea am inteles ca le cam distruge si otetul, ca le ia stralucirea.

  • […] Citeşte şi: Îngrijirea bijuteriilor din argint. Soluţii eficiente pentru curăţarea argintului […]

Leave a Reply