Inele de logodnă cu diamant. Bijuteriile care fură sufletul (şi buzunarul)

inele de logodna cu diamant

La noi în popor, această sintagmă de a cere în căsătorie mai este cunoscută şi sub forma de a-i cere mâna. Practic, asta se întâmplă, ceri mâna. La drept vorbind, este un moment memorabil pe care ea nu are cum să îl uite cât va trăi. Iar noi, cele idealistele, suntem de părere că nici el.

Scenariul clasic, tradiţional, este aparent simplu. Un el îndrăgostit se va prezenta în faţa unei elle, lăsându-se, de bunăvoie şi nesilit de nimeni, în genunchi, după care va rosti întrebarea binecunoscută. Va scoate din buzunar o cutiuţă catchy în care stă adăpostit un inel din argint sau din aur. În 99% din cazuri, fericita exclamă acel DA atât de aşteptat, moment în care el îi strecoară pe inelarul mâinii stângi bijuteria aceea atât de importantă.

Chiar dacă eşti deja căsătorită, este aproape imposibil ca, trecând prin dreptul unei bijuterii, să nu remarci şi suita de inele de logodnă. Vechea colecţie, noua colecţie, nici nu mai contează. Că sunt din aur alb sau galben, că sunt din argint, încrustate cu o pietricică mai discretă sau mai spectaculoasă, bijuteriile acestea îţi răpesc involuntar privirea. Dacă nu faci parte din categoria femeilor măritate, dar momentul urmează, interesul este cu atât mai aprig.

Inelul de logodnă. Cu diamant (din partea casei)

Când spui diamant, spui legendă, spui mister! Care femeie nu a visat măcar o dată în viaţa ei să deţină o bijuterie cu o piatră preţioasă, precum este diamantul? Şi mai ales dacă acesta vine într-un de nerefuzat  inel de logodnă. Sunt sparkly şi sunt răpitoare, dau minunat în fotografii (Diamond wedding bands for women), dar sa vezi de jur împrejurul inelarului ce magie creează! 

Bineînţeles, inelul cu diamant, prin natura sa, nu este accesibil oricui. Diamantele costă mult, lucru care pentru unele persoane nu reprezintă un impediment.  „Un diamant este pentru totdeauna” spunea în anul 1948 Frances Gerety. Fraza aceasta a rămas celebră continuând să sugereze şi astăzi ideea unui lux nemuritor şi a unei investiţii pe viaţă. Taberele rămân împărţite între cei care şi-ar permite oricând un asemenea produs şi cei care îl consideră un lux inutil. Oricum, aşa de cultură generală, însuşi termenul de diamant provine din grecescul „adamas” care se traduce prin „indestructibil”. Deci, am lămurit-o: e veşnic.

Important: Atunci când cumpăraţi o bijuterie care se pretinde a avea o piatră preţioasă naturală, nu uitaţi că trebuie să primiţi şi certificatul aferent bijuteriei. Un certificat va dovedi că piatra preţioasă chiar este veritabilă.

Moissanitul sau diamantul sintetic

Moissanitul sau carbura de siliciu mai este cunoscut şi sub numele de simulant de diamante. Fiindcă se găseşte foarte rar în stare naturală, acesta este fabricat în laboratoare. Rezistă bine la zgârieturi şi la căldură şi are o greutate mai mică decât diamantul natural. În ciuda faptului că piatra este o creaţie de laborator, inelele cu moissanite arată spectaculos: moissanite wedding sets.

Nu se poate nega faptul ca diamantele au ceva aparte. Totuşi, există şi alternative ceva mai avantajoase care să te scutească de la a da mii de dolari pe un inel cu diamant natural. Un inel delicat din aur roz sau alb, care nici să nu tragă buzunarul în jos, are de asemenea valoarea sa şi va fi apreciat. Desigur că ajungem din nou la personalitatea şi la felul celei care urmează să-l poarte. În vreme ce unele preferă bijuteriile de dimensiuni generoase, care să şi atragă privirile, vrei nu vrei, (Rose gold moissanite engagement rings), altele sunt adeptele bijuteriilor cât mai subţiri şi mai finuţe. Mă încadrez în varianta a doua, iar mie acest inel verighetă chiar îmi place foarte, foarte mult. Este simplu şi tocmai asta e ideea.

Ţie care dintre inelele ilustrate mai sus ţi-a furat ochii şi sufletul?

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

    Eu nu am inel de logodna cu diamant si nici nu mi-as fi dorit, In schimb, la verigheta mi-ar fi placut ca a mea sa aiba o mica piatra, sa fie mai feminina oarecum. Dar nu au fost bani. Daca voi castiga la loto, ii pun eu mai tarziu.

Leave a Reply