Ayurvedic şi eficient. Spirulină şi ginseng indian

Sunt multe persoane care, atunci când li se pomeneşte despre „suplimente alimentare”, adoptă o atitudine rezervată. Mulţi sunt sceptici. Alţii n-au auzit, poate, în viaţa lor despre ce anume presupune medicina alternativă, homeopată. Medicină ayurvedică? Iar dacă au auzit, probabil că nu prea ştiu ce înseamnă.

Însă, în marea aceasta, există şi o tipologie de oameni care au înţeles pe trupul şi pe mintea lor că nebănuite pot fi puterile naturii. Au mai înţeles că majoritatea medicamentelor, pline de chimicale, ajută pe de-o parte, dar strică pe de alta. Oricum le consumăm,  fiindcă aceasta este piaţa, o confirmă chiar…

…statisticile oficiale care arată că o persoană din ziua de azi consumă anual în medie 8-10 kg de substanţe sintetice (medicamente, conservanţi, coloranţi etc) care sunt metabolizate în ficat. În felul acesta funcţia lui este suprasolicitată. Sursa: ayurmed.ro

Acest articol nu îşi propune să pună pe nimeni la colţ. Acest articol este doar experienţa mea personală, cât se poate de sinceră, în legătură cu un remediu ayurvedic/naturist: spirulina. Şi pe care am început să-l testez.

Intenţionez să nu folosesc mulţi termeni ştiinţifici sau bombastici pentru a mă face perfect înţeleasă de cât mai mulţi dintre cititorii mei.

Probabil că unii aţi auzit, în treacăt, despre ea, dar oare aveţi idee despre ce este, de fapt, această spirulină?

Spirulina este o planta acvatică de dimensiuni infime (sub 1 mm), practic o micro-algă spiralată de culoare verde-albăstrui. Ca tipologie, cercetării nu au ştiut unde s-o încadreze (la bacterii sau în regnul vegetal?), aşa că au plasat-o undeva la graniţa dintre cele două.

Încă din secolul XVI populaţia nord-africană şi aztecii s-au folosit eficient de puterile curative ale acesteia. Astăzi, spirulina este considerată a fi un superaliment modern, fără contraindicaţii (exceptând câteva) cu reale calităţi nutritive, antioxidante, energizante şi, în general, de imunizare a întregului organism.

Aşa că, mărţişorul meu din acest debut de primăvară a fost, pe lângă flori, o cutie de Spirulina Star.

Spirulina

Înainte de a lua orice fel de supliment alimentar, trebuie să ştiţi MOTIVUL pentru care doriţi să-l luaţi. Nimic nu are sens să iei după ureche, nici măcar suplimentele alimentare.

Pe lângă o uşoară astenie de primăvară pe care oricine cred că o resimte, am momente în care:

  • mă simt sfârşită
  • simt oboseală la scurt timp după ce m-am trezit
  • bateriile mi se descarcă relativ repede
  • am o stare de apatie, de lipsă de dispoziţie

acestea fiind şi efecte, fireşti oarecum, ale următoarelor stări de fapt:

  • Sunt mama unui puştiulică de 1 an şi 5 luni (şi poate asta ar trebui să spună tot);
  • Încă îl alăptez, chiar la cerere;
  • Somnul meu începe undeva după ora 00.00 (01:00) şi ia sfârşit când dă bebe startul;
  • Am activitate constantă în faţa calculatorului (traduceri, blog etc);
  • Alte aspecte cotidiene, zile încărcate etc.

Prin urmare, se impunea să suplimentez regimul alimentar zilnic cu ceva NATURAL 100% şi SIGUR care să-mi îmbunătăţească tonusul, să-mi dea mai multă energie şi vitalitate. Iar acest ceva s-a dovedit a fi:

Spirulină şi ginseng indian – Spirulina Star

 

Compoziţie 100% naturală, toate ingredientele sunt sigure:

225 mg – Spirulina (Spirulina platensis)

225 mg – pulbere de rădăcină de ginseng indian (Whitania somnifera)

50 mg – Gumă arabică (excipient Guma acacia)

Combinaţia, în aceleaşi proporţii, de spirulină şi ginseng indian conferă organismului minerale, vitamine, proteine, fibre şi cei 8 aminoacizi esenţiali, toate atât de necesare pentru o funcţionare optimă.

CUM ARATĂ SPIRULINA STAR?

Pe piaţă  puteţi găsi spirulină sub formă de pudră, tablete, capsule.

Produsul luat de mine se prezintă sub formă de tablete. Flaconul are 100 de tablete (găsiţi şi cu 50 de tablete pe site-ul Ayurmed) şi vă ajunge lejer timp de 1 lună de zile.

Poate din poză nu vi se par foarte aspectuoase, dar credeţi-mă că alunecă uşor pe gât cu un pahar mare de apă (în caz că vă ridicaţi o astfel de problemă).

spirulina si ginseng indian

spirulina si ginseng indian

CUM SE ADMINISTREAZĂ SPIRULINA STAR?

Eu am luat câte o tabletă înainte de cele 3 mese principale ale zilei (dimineaţa, la prânz şi seara).

Conform prospectului, se pot lua şi câte 2 tablete deodată, nu este nicio problemă. Din contră, efectele pot apărea mai repede. În acest caz, aveţi în vedere că flaconul nu vă ajunge pentru 1 lună de zile.

spirulina si ginseng indian

ARE EFECTE SPIRULINA STAR?

Motivele şi totodată cauzele pentru care eu am spus DA acestui produs le-aţi putut citi mai sus.

În plus, doresc să vă mai mărturisesc ceva. Eu cunosc spirulina de mult. Aveam perioade în care mai luam de pe piaţă de la diverse mărci. Acum câteva luni de zile, intrând într-un mic magazin naturist, am întrebat-o pe doamna de acolo: „Mi-aţi putea recomanda ceva produs natural, fără efecte adverse, pentru situaţii de oboseală fizică/psihică?” Nu s-a gândit prea mult şi mi-a spus: „Spirulină! Aţi mai luat?” M-am uitat la ea (eu cunoscând unele dintre efectele spirulinei) şi i-am zis: „Ştiţi, adevărul este că eu şi alăptez şi nu ştiu dacă nu mi-ar afecta lactaţia.” Replica ei: „Să ştiţi că spirulina chiar ajută în alăptare, creşte secreţia lactică…”. Nu am avut nevoie de alte argumente şi am făcut pe loc achiziţia unui flacon de tablete de spirulină.

Părerile privind administrarea de spirulină în timpul alăptării sunt cumva divizate. Eu zic doar atât: alăptez şi iau spirulină. Bebele meu este sănătos, activ şi cu mult chef de joacă. Garantat! Nu ştiu dacă secreţia lactică a crescut şi mai tare decât oricum era, dar lapte încă există destul la 1 an şi 5 luni. Eu zic că e foarte bine.

În perioada de sarcină, însă, am citit şi eu că nu ar fi tare indicată, dar ştiu persoane care au luat şi atunci pentru a suplimenta aportul de fitonutrienţi, vitamine şi minerale. Eu nu am luat, deci nu mă pot pronunţa.

Dat fiind că am început cura doar de 2 săptămâni,  vă spun ce am putut observa şi simţi până acum:

  • O îmbunătăţire a puterii de concentrare în cadrul activităţii mele de la calculator. Anemia pregnantă la mine nu şi-a mai arătat colţii atât de tare.
  • Nu am mai avut nici măcar o banală durere de cap (în general, se mai lipea de mine câte o uşoară migrenă, mai ales spre seară, când eram foarte obosită)
  • Apetitul meu s-a mai redus,  am înjumătăţit porţiile şi până acum am dat jos 1 kg. Sper ca în ritmul acesta să scap de câteva kilograme
  • Dimineaţa mă trezesc fără atâta greutate şi mult mai…vioi. Peste zi sunt mai energică şi nu mai am acea stare de apatie. Am uitat pe undeva acel „nu am chef de nimic”.
  • M-am reapucat de sport, iar de 3 ori pe săptămână rezist timp de 1h cu un antrenament  de exerciţii fizice. Mă simt în formă maximă şi nu vreau să renunţ.

CE ÎMI PLACE LA SPIRULINA STAR?

În primul rând, acest produs, Spirulina Star, nu e doar…spirulină. E şi ginseng indian. Câte 225 mg din fiecare. Asta îl diferenţiază de alte produse de pe piaţă zic eu. Proprietăţile cumulate ale celor două îl fac eficient în tratarea oricărui deficit alimentar din organism.

Are un preţ mai mult decât decent. Flaconul de 50 de tablete costă 14 RON, iar cel de 100, 24 RON. Ieftin, nu?

Acestea fiind zise, nu pot decât să vă îndemn să-l încercaţi. Asta dacă nu v-am convins deja.

Se recomandă o cură de 3 luni pentru a duce la bun sfârşit tratamentul şi a vă bucura de toate beneficiile. Eu am abia 2 săptămâni şi un pic, dar nu mă opresc aici.  Nu am timp nici de astenie, nici de oboseală.

Aveţi grijă de sănătatea voastră!

You might also like

No Comments

Leave a Reply