Gomajul corporal, procedeul de frumusețe iubit de orice piele

gomaj corporal

Iubesc produsele destinate îngrijirii corpului, în general. Grija ceva mai atentă față de piele a venit și continuă să vină firesc, o dată cu vârsta. Pentru mine este important să am o rutină de îngrijire a pielii bine pusă la punct. Colagen, vitamina C și protecție SPF sunt termeni care se înfig tot mai adânc în preocupările personale și, implicit, își fac loc în ritualul de îngrijire.

Majoritatea dintre noi tindem să alocăm un timp suplimentar tenului, în detrimentul pielii corpului. Generalizez, știu, însă așa am fost și eu. Tentată să îngrijesc mai mult ceea ce rămâne la vedere. Asta până am descoperit multe alte aspecte pe care frumusețea și întreținerea corpului le presupun. Unul dintre ele: gomajul, peelingul, exfolierea pielii (nu contează cum îi spui, contează să îl practici).

Ce este GOMAJUL?

Că îți realizezi gomaj facial sau gomaj corporal, trebuie să te felicit că o faci. Asta pentru sănătatea și aspectul frumos al pielii, care îți va mulțumi pe măsura trecerii anilor mai ales.

Gomajul reprezintă o exfoliere a pielii cu ajutorul unui produs dedicat (generic, scrub de corp) conținând mici particule abrazive. în vederea eliminării celulelor moarte. Efectul imediat rezultă dintr-o piele catifelată și fină (clișeic, dar da, ca de bebeluș). Pe lângă acest efect instant, exfolierea asigură și o îmbunătățire a microcirculației sanguine favorizând eliminarea toxinelor de la nivelul pielii. Să nu uităm nici faptul că exfolierea corporală ajută și ea, pe lângă alte gesturi sănătoase, la diminuarea celulitei și la îmbunătățirea aspectului epidermei.

De regulă, exfolierea pielii se recomandă a fi efectuată nu mai mult de o dată pe săptămână, pentru a nu agresa pielea. Procedeul se realizează la duș, aplicând o cantitate suficientă de produs pe întregul corp și masând ușor. Clătești și…voilà.

De ce ai nevoie pentru a realiza gomaj sau peeling corporal?

Ghidându-ma după experiența personală, dar și după informațiile acumulate, te anunț că unul dintre ingredientele minunate pentru a-ți face gomaj este cafeaua (zațul de cafea). Un altul, zahărul brun. Alte ingrediente sunt scorțișoara, cărbunele medicinal, util în detoxifiere și curățare. Amestecând cafea SAU zahăr cu ulei de măsline/cocos, obții un produs homemade pentru gomaj, eficient și ieftin.

Industria produselor cosmetice abundă de astfel de produse pentru întreținerea corpului. De fiecare dată când îmi cumpăr gel de duș, adaug în coș și niște produse pentru exfolierea pielii corpului. Am incercat până acum câteva variante și…still counting. Am început cu gelul de duș exfoliant care înglobează practic și funcția scrub și care da, este rapid și ușor de folosit. Însă, m-am oprit la varianta de a avea un produs dedicat exclusiv acestei operațiuni. Mi se pare că rezultatul este deplin, plus că îmi dă și senzația de răsfăț corporal de care fiecare femeie ar trebui să se bucure în mod constant (chiar dacă nu merge la salon).

Recomandări produse low budget pentru gomaj corporal

Gel de duș exfoliant Ziaja Orange Butter, 200 ml

gel de duș exfoliant

Gelul de duș exfoliant de la Ziaja face o treabă uimitoare. Are în compoziție niște particule nici prea dure, nici prea mari, nici prea mici. Textura este ușor fluidă, dar chiar asta îi dă spornicia de care m-am bucurat și eu mult timp. Un miros de citrice, fresh, care îți răsfață simțurile și te revigorează la propriu. La prețul super-decent pe care îl are, rămâi impresionată de rezultatul final: exfoliază delicat și lasă pielea atât de fină. E al doilea produs marca Ziaja pe care îl folosesc, iar testimonialele față de acest brand sunt pozitive, în general.

Carbo Detox Active Carbon Bielenda, 280 g

carbo detox bielenda

Puțin mai generos din punct de vedere al cantității (280 g) față de produsl anterior, și brandul Bielenda satisface cu un produs pentru exfoliere eficient și la preț avantajos. Ingredientul vedetă este cărbunele activ despre care se cunoaște faptul că elimină din profunzime impuritățile și curăță intens. Nu doar o piele curată deci, ci și una extrem de catifelată, aproape resetată.

Scrub corporal Coffee in pyjamas Dr.Feelgood, 120 ml

scrub corporal cafea Dr. Feelgood

Am găsit în acest borcănel chic din sticlă un produs într-adevar premium, care ”se savurează încet, cu lingurița”. Brandul Feelgood s-a remarcat prin faptul că folosește ingrediente naturale, iar produsele de sub umbrela lui reprezintă o infuzie de vitamine și minerale, substanțe bioactive, în starea lor cât mai nealterată. Mi l-am luat pentru acele momente de răsfăț ale pielii, când vreau să folosesc ceva special. Poate înainte de o ieșire specială, vara, cu picioarele la vedere. E ceva mai scump decât restul, 48 RON, dar merită fiecare picătură.

Și nu am terminat. Firește că întreg ritualul pentru piele nu ar fi unul complet, fără o loțiune sau o cremă hidratantă aplicată ulterior, pe pielea uscată. Pielea exfoliată și lipsită de zone rugoase va permite o hidratare maximă de care te vei bucura întreaga zi (sau noapte).

Ce părere ai? Nu-i așa că deja ți-am făcut poftă de un mic răsfăț corporal?

You might also like

No Comments

Leave a Reply